основен Кафе Сервиране Как да почистите сами охладителя на водата

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


11/06/2013 12:43

Как да почистите сами охладителя на водата

Чистая вода из кулера Как да почистите охладителя на вода сам, такъв въпрос възниква пред съвременния човек. Днес в офиса и у дома все повече използваме бутилирана питейна вода. Дозатор или воден охладител е устройство, чрез което чиста вода в студена или гореща форма от бутилка стига до човек, така че качеството на работата му е пряко свързано с нашето здраве. Веднага след като бутилката с вода е монтирана на охладителя, водата престава да зависи само от качеството на пълнежа. Съответно е много важно да се грижите правилно за охладителя и да го поддържате чист.

Инструкции за почистване на охладителя за вода:

Идеалното време за почистване на охладителя е да смените празна бутилка в нова.

 1. Измийте ръцете си със сапун и вода.
 2. Изключете охладителя от електрическата мрежа.
 3. Извадете и измийте добре тавата за течности в течаща вода, като използвате малко количество препарат за миене на съдове.
 4. Избършете тялото на охладителя с влажна мека кърпа.
 5. Извадете празната бутилка от тавата за оттичане.
 6. Изцедете водата от чешмата както на студена, така и на гореща вода в предварително приготвен контейнер. Бъдете внимателни, първо се уверете, че горещата вода е охладена.
 7. Отворете изпускателната щепсела на дренажния вентил, в зависимост от модела на вашето устройство на долния или задния панел, извадете останалата вода от системата и го затворете отново.
 8. Развийте и изплакнете крановете с четка и миялен препарат. Изплакнете ги обилно с течаща вода. Поставете крановете на място: надясно - студено синьо, наляво - горещо червено.
 9. Пригответе разтвор за почистване на охладителя: разтваряйте 100 g лимонена киселина в 5 литра вода. Използвайте само чисти прибори за готвене и разбъркайте добре лимоновата киселина.
 10. Завъртете приемника на бутилката обратно на часовниковата стрелка и я извадете от уреда.
 11. Бавно разтворете разтвора на лимонената киселина в охладителя през отвора, където бутилката стои.
 12. Проверете пълното състояние на резервоарите, за това поставете контейнера и натиснете кранчето за топла и студена вода. Непрекъснатият поток показва пълнотата. Ако е необходимо, изсипете разтвора. Обемът на резервоарите за различните модели охладители е различен, така че решението, което можете да останете.
 13. Свържете охладителя към електрическата мрежа и поставете превключвателя за гореща вода в положение ON.
 14. Изчакайте, докато водата в системата се нагрее, индикаторът за отопление трябва да се изключи и да изключи машината от електрическата мрежа.
 15. Оставете за 5-6 часа за дезинфекция.
 16. Изцеждайте разтвора от системата през крановете на студена и гореща вода, остатъци от клапана.
 17. Изплакнете охладителя с чиста вода, по-добре е да не използвате вода от крана, а бутилирана вода. За това изсипете в системата около 4 литра вода и се слейте, както е описано по-горе. Изплакнете с чиста вода, по-добре е да повторите. Моля, обърнете внимание! Не консумирайте вода, която е била измита от системата. Той може да съдържа следи от дезинфектант.
 18. Завинтете гнездото за бутилката и не забравяйте да затворите изпускателния вентил.
 19. Поставете пълната бутилка на охладителя.
 20. Свържете с мрежата.
 21. Изчакайте за отопление и охлаждане на водата. Охладителят е готов за употреба.

Основните правила за поддръжка и използване на охладител за вода са:

 • Когато сменяте бутилка, отстранете защитното фолио от нея, избършете шията с чиста кърпа или алкохолна салфетка, отворете термовизията от капака, премахнете хигиенния стикер. Бутилката е изминала дълъг път от производителя до потребителя, така че трябва да премахнете праха и мръсотията, особено на места, където бутилката е в контакт с охладителя.
 • Винаги измивайте бутилката с иглата, когато сменяте бутилката. В края на краищата, размножаването на бактериите започва на места, където охладителят влиза в контакт с външната среда.
 • След изплакване изсипете половин чаша вода от всеки кран, тъй като може да е имало препарат.
 • Инсталирайте водния охладител по такъв начин, че да не навлиза директна слънчева светлина. Така че в противен случай водата може да цъфти. Ако в резултат на липсата на място бутилката е на прозореца, опитайте да го затворите, например с дебела хартия.
 • И, разбира се, не забравяйте да почиствате охладителя на водата поне веднъж месечно.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Заточване на керамични ножове или как да изостряте керамичен нож у дома

Грижа за бамбукови възглавници

Мармит е тайната на елегантната сервиране

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Как да изберем бижута от перли? Разлики между естествени и изкуствени перли

История на опаковките на сладкарски изделия

Както сутрин, развеселете любимия си, себе си и другите или необичайни чаши, които ви карат да се усмихвате

Защо се нуждаем от антистатични пакети?

Изключителен избор от букети от изискани цветя

Как красиво да украсите маса със салфетки, плодове, торти и други идеи с снимка за декорация на масичка за кафе със собствените си ръце

Чаша кафе ви позволява да спестите в удобна старост

Необичайна сватбена церемония за чаша кафе или романтичен фоторепортаж за значителен ден

Необичайни млекопроизводители и крематори - великолепни декорации за кухнята, погледнете снимката

Увреждане на енергийните напитки или с помощта на които продуктите да повишат ефективността, без да навредят на тялото ви

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.