основен Кафе Сервиране Таблетки за кафемашина - какъв магически инструмент или как да се почисти и извади изгорелите от кафеварката, като се избягва следгаранционен ремонт

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


11/29/2013 19:26

Таблетки за кафемашина - какъв магически инструмент или как да се почисти и извади изгорелите от кафеварката, като се избягва следгаранционен ремонт

Как с помощью таблекок для кофемашин избавиться от накипи Собствениците на кафемашини вероятно предполагат, че от време на време те трябва да бъдат почистени и да се премахне изметът. Също така е възможно да се чуят специални таблетки за кафе машини, които позволяват да се извършва без ненужни караници. Кафето е цяло изкуство. Вкусът на напитката се влияе от качеството на кафето, степента и датата на печене, смилане, скованост и вкус на водата, начина на приготвяне, рецептата. Кафе машините много улесняват процеса на готвене на кафе. И както всяка друга "умна" техника, те се нуждаят от грижи и периодично почистване от резултатите от живота си. Някои видове кафе машини са оборудвани със самодиагностика и бързина, когато трябва да бъдат почистени. Останалите трябва да се почистват, ръководени от собствените си вкусови усещания, но с честа употреба най-малко веднъж месечно или приблизително 200 порции.

Видове замърсяване на кафе машини:

 1. Измет. Кафе машините са снабдени с нагревателен елемент, върху който постепенно се образува варовит слой по време на работа. Това е една от най-честите причини за провала на кафе машините на всички производители. Смущенията се затварят във вътрешността на водните канали, предотвратявайки свободния поток на гореща вода в системата и унищожава връзките от каучук и пластмаса.
 2. Кафе масла. Готовата напитка преминава през хидравличната система в чашата. Кафените масла, съдържащи се в кафето, в крайна сметка се утаяват в каналите на системата за варене и изведнъж започнете да усещате горчивия вкус, цветът на еспресото се променя.
 3. Остатъци от мляко. Кафе машините, оборудвани с капучино, предназначени за пенливо мляко, се нуждаят от редовно почистване след всяка употреба.

Какви таблетки за кафе машини и какво почистват?

Таблетки за кафе машини - специален почистващ препарат, който всеки производител произвежда за оборудването си и посочва етикета в инструкцията за експлоатация. Също така има универсални таблетки за кафе машини, които могат да бъдат алтернатива на марката.

Таблетките са разделени на два вида:

 • за пречистване на хидравличната система от етерични масла от кафе,
 • декалциращи таблетки, които помагат за почистване на вътрешните устройства на кафеварката от мащаба.

Симптоми на замърсяване на кафе машината:

 • Кафето излива тънка струя, по-бавна от обикновено.
 • Появява се силен шум.
 • Появи се необичайна лека утайка.
 • Когато кранът е отворен в режим на пара, от тръбата се виждат частици от мащаба.
 • Кафе машината не работи. Появява се съобщение за грешка.

Какво да търсите при избора на почистващи таблетки за кафе машини

 • Състав.
 • Наличието на NSF сертификати говори за безопасността на използването на тези инструменти и тяхната съвместимост с металите.
 • Таблетите, обозначаващи вашата еспресо машина са приоритетни, тъй като това означава, че те са дошли с тест с вашата техника.

Производителите дават препоръки за избор на средства за почистване на кафе машини и прилагат инструкции за неговото изпълнение. Не забравяйте редовното почистване, в противен случай ще ви е необходим качествен следгаранционен ремонт на кафе машини, което ще повлияе на портфейла ви.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Заточване на керамични ножове или как да изострят керамичния нож у дома

Как да почистите сами охладителя на водата

Грижа за бамбукови възглавници

Защитни пластмасови и тъкани ролетни щори на прозорци - какво е това, за какво са те и как работят?

Мармит е тайната на елегантната сервиране

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Как да изберем бижута от перли? Разлики между естествени и изкуствени перли

Увреждане на енергийните напитки или с помощта на които продуктите да повишат ефективността, без да навредят на тялото ви

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.