основен Кафе Сервиране Правилата, които трябва да знаете, за да направите вкусно кафе в турски

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


16.10.2014 15:43

Правилата, които трябва да знаете, за да направите вкусно кафе в турски

Варим кофе в турке Повечето от нас просто не мислят сутрин без чаша ароматна напитка. Сутрешното кафе е чудесно начало на деня. Но за да го приготвите наистина вкусно, трябва да следвате някои прости правила.

Естествено, домакинските уреди за кухнята сега се предлагат в широк диапазон и много от тях са закупили кафе машини или кафемашини. Но има и такива, които все още предпочитат да си приготвят кафе на турски език. За да пиеш беше ароматно, турците трябва да са истински мед с тънка врата. Печката използва газ или специална пясъчна кутия.

За да заваряваме кафе на турски, използваме смляно кафе, максимално студена вода и дълга лъжица. За по-силен вкус се препоръчва смилане на зърното непосредствено преди готвене. Ако това е готов прах, то трябва да бъде фино смлян, защото богатството на вкуса зависи от него.

Етапи на подготовка

  • Първо, турчинът трябва леко да се затопли в огън, след което се изсипва на прах, като се разчита на малка чаша чаена лъжица с пързалка. Ако чашите са по-големи, количеството прах трябва да се увеличи съответно. След като затоплите кафета за около двадесет секунди, напълнете го с толкова студена вода, колкото е възможно, която трябва да бъде филтрирана или пружина, за да не развалите вкуса.
  • Пиенето на правилното кафе, почти не е трудно, ако знаете някои от тънкостите. Например, трябва да го готвите при много бавен огън. Докато се нагрява и изсъхва, трябва да приготвите чаши, като влагате в нея вряла вода. Това ще ви позволи да подготвите добре съдовете. Ако изсипете приготвена напитка в студено ястие, вкусът ще се промени незабавно, ако не се каже - ще се разболее.
  • Веднага след като ароматът идва от турците, добавете щипка голяма сол, за да подобрите мириса и вкуса. Ако предпочитате да пиете кафе със захар, тогава е време да го добавите. Позволява се да се поставят няколко подправки, между които се разпределят канела, ванилия, джинджифил и карамфил. Между другото, захарта и подправките могат да се добавят, преди да се налива вода, само ги вземайте в минимално количество, така че вкусът да не се смазва.
  • След като пяната започне да се формира в Турция, можете да излеете вода от чашите. Поставяме пяната на дъното на чашата. Сега разбъркайте напитката в турка и изчакайте нова пяна. Изваждайки го за втори път, наблюдаваме внимателно, така че водата да не се вари. Изключете огъня, оставете кафето да стои за минута, след това излейте чашите и се насладете на вкуса и аромата.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

И как правиш кафе?

Как обикновено готвя кафе в турчин - добър съвет

Как да направите кафе във френска преса

Кафето на турски е "черно като нощ и сладко като грях", или как да се приготвя кафе на турски език

Как да направите капучино вкъщи

Как правилно да се подготви кафе в ориенталски и каква е неговата необяснима магия

Бариста - кой е този? Описание и характеристики на професията, историята на произхода

Рецепти от кафе без преса: Анас Лати

Дали марката кафе машини изчерпва много?

Как да изберем кафемашина

Правилна поддръжка на еспресо машината

Колко правилно да поставяте стрес в думата latte, да пишете cappuccino и да наклонявате бариста

Как да почистите сами охладителя на водата

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.