основен Кафе Сервиране Как да изпържим зеленото кафе у дома

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как да изпържим зеленото кафе у дома

7/10/2014 21:18

Кофейное сердце За всеки, който иска да овладее изкуството да превърне зелените зърна на кафевото дърво в кафяво и шоколадово - откриваме тайните на домашното печено кафе. Разбира се, можете да си купите вече печено на необходимата степен на кафе в магазина, но защо не участвате в творческия процес, да не видите дегенерация на кафе на зърна със собствените си очи и да не усетите вкусния аромат.

Как да изпържим зеленото кафе у дома

  1. Преди да започнете да се пържите, зелените кафе на зърна трябва да се измиват с течаща вода и да се изсушат. Това трябва да се направи, за да се отстрани прах, отломки и люспи.
  2. Също така е необходимо да се определи предварително желаната степен на печене. От степента на печене прочетете в тази статия. Е, ако имате проба от пържено зърно, което ще служи като стандарт и ще ви помогне във времето да завършите процеса на топлинна обработка.
  3. Пригответе необходимите съдове: чугунен дебел тиган или стоманена тенджера, дървена шпатула за разбъркване и барабанист за бързо охлаждане на кафе. По-добре е да изберете или закупите в магазина отделен съд за печене на кафе, тъй като в миналото готвенето може да промени вкуса на кафето. Ако притежавате машина за печене на кафе (печене на кафе), то тази статия е за вас само като общ интерес, защото при печене на зелено кафе в печено, трябва да следвате инструкциите, отнасящи се до вашето оборудване за пържене на кафе.
  4. Налейте зеленото кафе на студен тиган в 2-3 едри зърна. Поставете тигана на голяма горелка, така че дъното да се нагрее равномерно. Започнете да загреете тигана на слаб огън, а след това го увеличете.
  5. При пърженето на кафе на зърна е много важно да се постигне най-еднакво ниво на печене. Най-лесният начин да направите това е чрез периодично разклащане на кафе в тиган, затворен с капак, или, ако изпиете зелено кафе в тиган, непрекъснато го разбърквайте с дървена шпатула.

Какво се случва със зеленото кафе по време на процеса на пържене?

Печенето на зелено кафе у дома ще ви отнеме 8-15 минути, в зависимост от температурата, качеството на кафето, съдовете и степента на печене, която сте избрали. Първо, зърната започват да жълт, появява се "билков" мирис. Постепенно има характерен аромат на кафе и малък дим. Освен това, съдържащи се в зърната, захарите започват да карамелизират и се чуват пукнатини. Зърната започват да се увеличават по обем, от които влагата се изпарява, етеричните масла се оставят на повърхността. Бъдете внимателни, степента на печене много бързо, буквално за минута или две, се редуват. Сравнете зърната с предварително избраната проба и веднага щом зърната равномерно придобият цвета на стандарта, ги извадете от огъня, изсипете ги в гевгир и ги охладете естествено или с вентилатор. Бързото охлаждане е важно, защото ви позволява точно да спрете при избрана степен на печене.

Ако на много зърна има капки масло, незабавно спирайте печенето и веднага охладете кафето. В противен случай има голяма вероятност това да е преувеличено. Друго нещо, което трябва да запомните е, че колкото по-силна е степента на печене, толкова повече кофеин съдържа кафе и колкото по-силно ще бъде.

След охлаждане прясно изпечените кафени зърна трябва да се поставят в плътно затворен стъклен буркан и да се оставят за 6-12 часа. През това време ще дойде кафе, всички вътрешни процеси ще бъдат завършени, ще се подобрят вкусовите качества. Мийте кафе непосредствено преди готвене.

Сега знаете как да запържете зеленото кафе у дома. Време е да се опитате да го направите сами. Но искаме да ви предупредим, че трябва да бъдете търпеливи и търпеливи. Споделяйте с нас резултатите от експериментите си в коментарите. Пожелаваме ви късмет!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе в зърна ... или най-доброто от най-доброто

Сортовете кафе на зърна: Либерал, Робуста и Арабика или основните характеристики и особености на кафените зърна

Robusta: характеристики на култивация и вкус

Тайните на кафето. Много зависи от водата?

Какво трябва да знаете, за да изберете кафе капсули

"Еволюция" на кафе

Как расте кафевото дърво, колко можете да съберете кафяви растения в един сезон и как цветята миришат на кафе

Подготовка на кафе от боб в напитка

Как да приготвяме отлично кафе в кухнята си?

Избиране на кафе

Кафе Тайните

Как правилно да се подготви кафе в ориенталски и каква е неговата необяснима магия

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.