основен Кафе Сервиране Турка за кафе - как да изберем кой е по-добър метал или керамика

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Турка за кафе - как да изберем кой е по-добър метал или керамика

02/26/2015 8:33 PM

Турка для кофее Турка за кафе - съд от метал или керамика от необичайна форма, използвана за готвене на печка или на горещия пясък на ароматна напитка от смлян кафе на зърна. Изборът на тази тема е отговорен, защото зависи от нейната коректност не само дали работният поток ще бъде удобен или не, но и колко вкусно ще бъде кафето. Така че, обикновено се смята, че този съд трябва непременно да бъде мед. Някои твърдят, че тогава напитката няма да има подчертан чужд вкус. Други смятат, че е по-важно дръжката да е здраво закрепена към самата пуйка и да може безопасно да издържа на постоянно нагряване. Но има и други точки, които трябва да обърнете внимание при избора на контейнер за приготвяне на кафе.

Обърнете внимание на шията

Важно е вратовете на турците да имат възможно най-малък диаметър. Тогава изпарението на летливи вещества от турците ще бъде минимално, което ще направи възможно запазването както на уникалния вкус на напитката, така и на нейния ярък аромат. Тези, които просто се учат да направят кафе, можете да посъветвате на турците с врата във формата на фуния. В този случай, приготвената напитка няма да "избяга" толкова бързо и ще имате време да я спасите.

Когато избирате турчин, не трябва да губите поглед от размера на дъното и обема

Дъното на турката трябва да има достатъчно диаметър, което помага за по-бързо затопляне на напитката, което ви позволява да спестите време с подготовката на всяка сервиса. Ако искате да купите турчин за кафе с перфектния размер, отидете в онлайн магазина "Zavari" в Киев. В допълнение, широкото дъно и тясната шийка заедно дават на пуйка конична форма, която също има собствен смисъл. Факт е, че по време на процеса на нагряване частиците на кафето се напълват. И с наклонената повърхност на вътрешните стени на турците отново се настаняват на дъното. Това дава възможност за получаване на чиста, без дебела напитка с пяна.

Друг важен критерий е обхватът. Не избирайте твърде големи турци. След това ще бъде още по-лошо. Причината за това е влошаването на вкусовите качества при приготвянето на голям обем кафе в един цикъл. По-добре е да готвите два пъти истинско кафе, отколкото едно със средни вкусови качества. В идеалния случай един турчин трябва да съдържа не повече от една чаша кафе (100-200 мл), ако вземете 1 чаена лъжичка кафе на прах за 75 мл вода. Тези пропорции се считат за най-оптималните за направата на вкусно кафе. Ако турчинът за кафе - голям, тогава напитката не е толкова наситена и ароматна. Според една поговорка, това кафе трябва да е черно като нощ, гореща като кон и сладка като целувка. Тази истина е много древна и можете да я почувствате сами, като направите кафе в истинската глупост.

Кой турчин е по-добър метал или керамика

Избирайки материала, от който е направен турчинът, естествено възниква въпросът, какво трябва да се даде предимство на метала или керамиката? За да определим какво е най-добре, нека да разгледаме достойнствата и недостатъците на всеки.

Метални турци - мед, алуминий, сребро и неръждаема стомана.
Плюсове: дълъг експлоатационен живот, лесна поддръжка. Среброто е по-подходящо за декориране на вашата кухня. Най-превъзходната напитка, според експертите в кафето, се получава в меден турчин. Това се дължи на факта, че медта има висока термична проводимост и Jezwa се нагрява равномерно. Купувайки турци от мед, давайте предпочитание само на тези, които имат покритие от хранителни калай вътре. Факт е, че медта, когато дойде в контакт с вода, образува съединения, опасни за човешкото здраве. По време на работа наблюдавайте целостта на калайното покритие и, ако е повреден, сменете пуешката.

Медная турка на песке

Керамичните турци не абсорбират миризмите, за да могат непрекъснато да приготвят напитки от различни видове кафе и да не се страхуват да смесват аромати. Грънчарството е в състояние да премине въздух и да обогатява напитката с кислород, подобрявайки вкуса си. Характерна особеност на керамиката Jezva е, че поради дебелите стени тя поддържа топлината за дълго време, кафето продължава да кипи, дори и да го извадите от огъня. Но е лесно да се адаптираме към това, като се има предвид, че напитката в керамичните турци е с много добро качество и наподобява вкуса на този, който е приготвен на пясъка. Недостатъкът на този материал е неговата чупливост, така че трябва да се третира грижливо.

Турка из керамики

Турска дръжка - удобство и безопасност

Дръжката на дискусията трябва да бъде надеждно фиксирана и удобна. За да предотвратите изгаряния, изберете турчин, който има дървена дръжка или специално уплътнение.

Ние подчертахме основните моменти, които трябва да се имат предвид при избора на турчин.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

И как правиш кафе?

Правилата, които трябва да знаете, за да направите вкусно кафе в турчин

Как обикновено готвя кафе в турчин - добър съвет

Как да направите кафе във френска преса

Кафето на турски е "черно като нощ и сладко като грях", или как да се приготвя кафе на турски език

Как да направите капучино вкъщи

Как правилно да се подготви кафе в ориенталски и каква е неговата необяснима магия

Бариста - кой е този? Описание и характеристики на професията, историята на произхода

Рецепти от кафе без преса: Анас Лати

Дали марката кафе машини изчерпва много?

Как да изберем кафемашина

Правилна поддръжка на еспресо машината

Колко правилно да поставяте стрес в думата latte, да пишете cappuccino и да наклонявате бариста

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.