основен Кафе Сервиране Какво трябва да бъде турският за кафе

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Какво трябва да бъде турският за кафе

19.20.20 09:33

Медные турки для кофе Любителите на кафе често предпочитат да приготвят напитка сами. За това, в домакинството, те обикновено държат двата основни неща, необходими за това: кафемелачка и кафемашина. Експертите съветват да не се натрупват много смляно кафе, предпочитайки да купуват кафе на зърна. Преди да готвите друга чаша, е по-добре да ги смилате и да получите от тях прясна ароматна напитка.

Нарязвайки кафе на зърна с електрическа или ръчна мелница, можете да започнете готвенето. Някой в ​​къщи има най-модерната технология и някой предпочита да използва добрия стар турчин. Домакинските уреди все още не са премахнали тези прости ястия от нашите кухни. Ясно е, че кафеварката ще направи кафе без участието на човек, но притежаването на умения за приготвяне на напитка в турчин е много ценно.

Ако имате подходящите умения в турчин, можете да направите кафе незабравим вкус, но е много по-лесно да го разваляте с този начин на готвене. Кафе машините дават стабилен резултат, а вкусът на питието от турците зависи от много фактори. За турка, кафените зърна трябва да бъдат шлайфани по специален начин, много фино. Еспресо-машината може да даде еспресо или лате, но на арабски или турски можете да готвите само с помощта на турците.

Ако желаете, можете да използвате безкофеиново кафе , което днес е толкова лесно да се купи, колкото и всеки друг. Някой изглежда, че тази напитка е по-полезна, някой дори не я отличава от вкуса на обичайното. Каквото и да беше, но да пие или да не пие безкофеиново кафе, всеки решава за себе си. При първото съображение естественото кафе на зърното изглежда по-атрактивно по отношение на вкуса и по отношение на вкуса.

Днес продавачите предлагат голямо разнообразие от метални турци, изработени от мед, алуминий, неръждаема стомана и дори сребро. Много от тях са наясно с факта, че кафето дори без кофеин се получава най-добре в мед Турция. Благодарение на своята топлопроводимост, медът се нагрява равномерно, което има благоприятен ефект върху качеството на напитката. По-добре е да изберете медна пура с покритие от хранителен калай отвътре. Когато калайното покритие започне да се разпада, ще трябва да си купите нов турчин.

Съвсем рядък феномен в обикновените магазини - турците от Ysin глина. Те са по-скъпи от медните. Глината абсорбира миризмата, така че вкусът на напитката става по-наситен, обогатен с кислород. Керамичните турци са дебели стени, които продължават да загряват смляното кафе в зърна дори след като са били извадени от огъня. Миризмата на керамика не поема. Вкусът е много добър. Ако купувате гнездо от всеки материал с подвижна дръжка, ще бъде по-лесно да се измие.

Турската дръжка за готвене на кафе трябва да бъде изработена от материал, който не подгрява. Най-добрият вариант е дървена дръжка. Турците приготвят кафе за готвене без декофеинизирано кафе или обикновена кафе, трябва да са конични, с гърло 2-3 пъти по-тесни от дъното. Тясното гърло задържа аромата на смляно кафе в зърната в съдовете, а наклонените стени на турците оказват влияние върху скоростта на потъване. Ако приготвянето на напитката се извършва в пясъка, изберете високо турчин.

Не си струва да купувате голям брой турци, защото в тях кафето не е толкова вкусно. Най-добрият вариант е турчин до 100 мл. За да се приготви една порция, достатъчна е една чаена лъжичка смляно кафе в боб или декофеиново кафе и 75 мл вода.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да направите кафе във френска преса

Кафето на турски е "черно като нощ и сладко като грях", или как да се приготвя кафе на турски език

Как да направите капучино у дома

Рецепти от кафе без преса: Анас Лати

Домашна рецепти за готвене на цвекло

Как да приготвяме кафе с джинджифил - рецепта

Рецепти за кафе

Как да си направим чай във френска преса

Видове зърно кафе

Мока кафе на арабски език

На кого да възложи ремонт на кафе машина Jura, което може да доведе до счупване и как да го избегне

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.