основен Кафе Сервиране Как да съхраняваме смляното кафе?

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как да съхраняваме смляното кафе?

24.04.2015 10:26

Зерна кофе и турка Всеки любител на кафе знае много добре, че има много фактори, които влияят на вкуса на тази приказна напитка. На първо място, много зависи от производителя, но има и други аспекти, за които трябва да знаете. Трябва да съхранявате правилно кафе и в този случай тази напитка няма да ви разочарова.

Характеристики на подготовката

Трябва да смилате зърното, преди да приготвите напитката. Само в този случай можете да запазите:

  • вкус на кафе;

  • аромат на напитката.

Необходимо е да се разбере, че смляното кафе губи свойствата си достатъчно бързо. Ако искате да се насладите на вкус на натурална напитка, не е нужно да смилате зърното "наведнъж".

Спомнете си мярката

Придобиването на земни зърна следва минимални обеми. И изпратете в кафемашина имате нужда от сумата, която планирате да използвате през следващите няколко часа. Най-важният враг на кафето е въздухът. Поради това етеричните масла се окисляват, а самите земни зърна стават възрастни. Експертите казват, че след печене трябва да консумирате зърната за 5 дни, а не повече.

Къде да съхранявате?

За да съхранявате кафе, трябва да използвате вакуумни опаковки. Освен това можете да използвате обикновен буркан, но капакът винаги трябва да е плътно затворен. Това ще запази аромата. Във всеки магазин можете да закупите многослойни торбички, които предпазват съдържанието от проникване на въздух. В същото време, важно е, че етеричните масла могат да бъдат освободени и това е полезно за вкуса на напитката. Не забравяйте, че в запечатано фолио опаковка можете да запазите вкуса за около една година. Ако пакетът е отворен, след това дръпнете с употребата на напитката не си заслужава.

В случай, че съхранявате сместа в мека опаковка, уверете се, че количеството въздух в нея е минимално. Например, за тази цел можете да използвате самозалепваща лента или кърпа.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе в зърна ... или най-доброто от най-доброто

Сортовете кафе на зърна: Либерал, Робуста и Арабика или основните характеристики и отличителни белези на кафените зърна

Robusta: характеристики на култивация и вкус

Тайните на кафето. Много зависи от водата?

Какво трябва да знаете, за да изберете кафе капсули

"Еволюция" на кафе

Как расте кафевото дърво, колко можете да съберете кафяви култури в един сезон и как цветята миришат на кафе

Подготовка на кафе от боб в напитка

Как да приготвяме отлично кафе в кухнята си?

Кафе Kopi Luwak - елитен клас кафе от Виетнам за истински гастрономи на тази благородна напитка

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.