основен Кафе Сервиране Кафеварки: типове и характеристики на избор

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафеварки: типове и характеристики на избор

9/2/2015 9:37 PM

Кафе машината е домашен уред, с който можете да приготвите кафе без вряща вода в отделен контейнер. Същността на работата й е следната: кафето се излива и водата се излива в уреда, след което се натиска бутонът "on". Кафенерът ще приготвя самата вкусна кафе. Подобно на друго оборудване, те имат свои собствени типове, от прости до сложни.

Характеристики на съвременните кафе машини

Современная кофеварка Основните функции на кафеварките под формата на възможност за поддържане на горещото кафе и регулаторът на силата позволяват да се насладите на вкусна напитка с правилно насищане и температура по всяко време.

Силата на кафеварката оказва силно влияние върху качеството на напитката. Така че, при капсула, гейзерите и кафеварките за кафе, колкото повече енергия, толкова по-добре и капката обратно. Разликата се обяснява с различията в принципите за производство на кафе машини.

Освен това кафемашините имат няколко допълнителни функции, които не са свързани с качеството на напитката, но правят работата на устройството по-приятно и удобно. Те включват всички видове индикатори - автоматично изключване, забавен таймер за стартиране, термостат и т.н.

Основни типове кафе машини

Има известна класификация на кафемашините:

Капково.

Те заслужават голяма популярност поради тяхната простота на конструиране и удобна работа. Днес в магазините много кафемашини от този тип се продават. Те се отличават с набор от функции, дизайн и качество, но работят върху същия принцип и произвеждат кафе "американски".

Гейзер.

Този тип кафемашина се утвърди главно в Европа, особено в Италия. Гейзерите се използват без интегрирано отопление и просто - те са поставени върху печката. Съвременното изпълнение на електрическа кафеварка е много удобно. Освен това не е необходимо да го следвате. Трябва само да го включите в контакта, да се напълни с вода и да се покрие с кафе. След 5 минути ще бъде готово ароматно кафе. Принципът на действие на ръчните и електрически кафеварки е идентичен.

Рожков.

Такива модели правят възможно да се направи еспресо, капучино с млечна пяна. Такива видове кафе не могат да се направят нито в капкообразна машина, нито в турски.

В комбинация.

Тук са изброени два вида устройства. Това са комбинации от еспресо, които правят възможно да се направят напитки от земята и зърнено кафе и устройства, които съчетават функциите на готвене на американски и еспресо. Характеристиките на втория тип са доста сложни грижи и високи разходи.

Какво да търсите при избора на кафемашина

При избора на кафемашина си струва да обърнете внимание на някои характеристики. Как выбрать кофеварку

  • Първо, власт. Силата на кафето зависи от това, колкото по-високо е, толкова по-силна е напитката. Този параметър е особено важен за кафеварките, при които не е възможно да се настрои необходимото количество кафе.
  • На второ място, филтъра. Често стандартният найлонов филтър се доставя с машината за кафе. Той има дълъг живот и може да издържи до 60 напитки. Въпреки това, с течение на времето, вкусът в кафе машината с този тип филтър може да намалее. Идеалният вариант е хартиен филтър за еднократна употреба. Но трябва да се отбележи, че не отговаря на тези, които не могат да променят филтъра всеки ден. В такива случаи можете да си купите "златен" филтър, който също е найлон, но със специално покритие от титанов нитрид.

Ако искате кафенето да бъде готово след пробуждане в рамките на няколко секунди, тогава трябва да спрете избора си на автоматичната машина с програмен контрол.

Кафеварите отговарят на всички изисквания за качество, безопасност и надеждност. При избора на кафемашина трябва да се обърне специално внимание на обема. Ако трябва да направите кафе само за себе си, тогава можете да си купите агрегат с обем на чашата. Но в случай на кафе от няколко души, ще се нуждаете от капацитет от 10 до 12 чаши. Също така се препоръчва да изберете кафемашина с конусен филтър и да не купувате плоски опции. Конусната форма позволява да се насладите на истинския вкус на напитката.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Видове кафе машини за дома

Кафе машини: как да се справяте с неизправностите?

Рейтинг марки на кафемашини или какъв вид кафе машина за дома или офиса

Таблетки за кафемашина - какъв магически инструмент или как да се почисти и извади изгорелите се от кафеварката, като се избягва следгаранционен ремонт

Как да приготвяме отлично кафе в кухнята си?

Кафе машина или кафемашина - каква е разликата?

Подготовка на кафе от боб в напитка

Как да изберем кафемашина

Кафемашини за кафе: запознайте се!

Кафе машина - мечтата на кофеина

Обогатява ли се марката кафе машини?

Кафемашини и кафемашини

Наемете кафемашина - как да не се закачите с измамници?

Производители на кафе машини: Philips Saeco (Filips Saeko) - европейски лидер на производителите на кафе за дома

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.