основен Кафе Сервиране Вода за кафемашина и филтър Fibos

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Вода за кафемашина и филтър Fibos

10/21/2015 21:09 часа

Кофе с цветком за столиком кафе И така, кой е нашата слаба връзка? Чайникът може да се почисти с лимонена киселина, за пералната машина има специални средства. Само със скъпото сърце и чантата на жителите на града с агрегат, който озарява сутринта - кафе машина - не е известно какво да се направи: измет ... Включват ли се разходи за периодични ремонти в тримесечния бюджет? Всеки, който може да си го позволи, като правило, лъжи време. В допълнение, просто искате кафе, добра чаша кафе и вода в кафе - основен компонент номер две след действителното кафе, ценители разбират. И дори да не ви е грижа, ценителите, които третирате, се разбират. Филтри, вградени в кафе машината и първоначално проектирани за европейски водни характеристики, руската вода не може да устои. Остава да избираме между закупена и филтрирана вода и задачата ни е да вземем предвид изискванията за вода за кафе и най-евтиния резултат, получен след пречистването на водата от филтъра Fibos.

Ето как изглежда водните стандарти за кафе, предлагани от Американската асоциация за специални кафета (машината за кафе може да се окаже по-капризна от нейния собственик, което съответства на максималната стойност на SanPin на Руската федерация).

Состав воды

Съдържанието на натрий във водата трябва да бъде по-малко от 30 mg / l, за предпочитане 10 mg / l (между другото, максималната допустима концентрация е 200 mg / l). Алкалността е не повече от 40 mg / l, киселинността е от 6,5 до 7,5, най-добрата стойност е PH 7. Тези параметри оказват влияние върху вкуса на кафето, но в сравнение с другите показатели е незначително. Но всичко, което е по-ниско, изисква повече внимание.

На първо място, водата трябва да бъде без примеси, аромати, миризми, трябва да е прозрачна. Филтърът Fibos е фин филтър и пречиства водата до ниво от 1 микрон (филтърният буркан почиства водата до 80-130 микрона, конвенционален трилистен филтър - до 20 микрона). Във всичко, което се отнася до механичното почистване, филтърът Fibos не е равен.

По отношение на химичните съединения - с допълнителни елементи - също. Разбира се, ако говорим за вода от кладенец в селска къща, със сериозно нарушени норми за съдържанието на вредни вещества, ще е необходима система за пречистване на водата и тази статия разглежда проблемите с обикновените мегаполиси и високите изисквания

На първо място, водата трябва да е мека. Какво означава това? Параметрите на общото количество разтворени вещества (TDS) или общата минерализация не трябва да превишават 250 mg / l. Ако индикаторът е превишен, най-вероятно водата е твърда (нивото на минерализация обикновено се показва на бутилки с минерална вода). И ако по-подробно, твърдостта на водата се осигурява от калций и магнезий в него, по-рядко двувалентното желязо и манган. Твърдостта може да бъде постоянна и временна, а е временно, което осигурява депозит при кипене. Необходими показатели за калциева твърдост на водата - 51-68 mg / l. В допълнение към увреждането на оборудването, твърдата вода изисква по-висока консумация на зърно - кафето се разтваря лошо в нея.

Същевременно нивото на общата минерализация, създаващо вкус на вода, не трябва да бъде по-малко от 75 г / л. Така че, за да почистите водата за кафе машина с филтър за обратна осмоза до дестилирана държава, може би добра идея за кафемашина - но не и за вас.

Филтърът Fibos перфектно почиства вода от ръжда (окачена или желязна желязо). Но разтвореното или двувалентното желязо, както и калциевите и магнезиевите соли се превръщат от магнитен конвертор, който се инсталира допълнително. Неговият експлоатационен живот е повече от 50 години, принципът на действие е третирането на водата с магнитно поле и всъщност замества филтъра за твърда вода и филтър за обезводняване на водата. Без химически елементи и консумация на електроенергия намалява водното съдържание на солите, пречиства нитратите от нитрити, сулфати, желязо и др.
И накрая, не трябва да има хлор във водата за кафе - вкусът му променя вкуса на кафе. Филтърът Fibos се справя с най-опасните хлорни съединения, но не и с газ: може да бъде поверен на въглеродния патрон в конвенционален битов филтър (трябва да се отбележи, че всеки филтър, използван след почистване на водата с филтър с течаща вода, увеличава експлоатационния живот) -sorbent. Основната му цел е пречистването на водата, като значително надхвърля нормите на максимално допустимите концентрации, но също така се справя с хлора.

Така филтърът Fibos, магнитният преобразувател и обичайният въглероден филтър ще ви спести кафеварката от счупвания и ще ви предложат чудесен вкус на кафе сутрин. И като започнете да решавате този местен проблем, в същото време решавате проблема с всички водни отоплителни механизми в апартамента, защото най-популярната версия на филтъра Fibos е филтър за пречистване на водата в целия апартамент. И като се погрижите за техниката, ще се погрижите за себе си, защото водата е живот, както животът знае. Бъдете здрави!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Заточване на керамични ножове или как да изострят керамичния нож у дома

Защо се сервира кафе със студена вода

Как да почистите сами охладителя на водата

Как да приготвяме отлично кафе в кухнята си?

Кафе в зърна ... или най-доброто от най-доброто

Какво трябва да знаете, за да изберете кафе капсули

Кафе с минерална вода

Какво да направите, ако случайно излеете таблет, лаптоп или запазете от клавиатура на компютъра

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.