основен Кафе Сервиране Изберете подходящата вода за кафе

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Изберете подходящата вода за кафе

03/01/2016 9:36 PM

Голубая чашка с кофе Много любители на кафето внимателно избират кафе на зърна, печене, страната на производство, но не мислете за водата, която се използва за варене. И напразно! Водата не е само неутрален разтворител, тя е незаменим компонент на напитката, която й придава своя вкус и помага да се отвори напълно зърната от кафе.

Как да изберем "правилната" вода за кафе?

  • Водата трябва да бъде чиста, без съдържание на суспендирани частици.
  • Водата не трябва да съдържа чуждестранни миризми (избелващи вещества, мляко, сапуни и др.).
  • Необходимо е водата да има малко количество разтворени минерални съединения - беше мека.

Идеален за приготвяне на кафе може да се счита за ключова или изворна вода. Също така има необходимите свойства на водата на бързите реки с каменисто-пясъчно дъно. Съгласете се, че ние, жителите на големи, да, и малки градове, не винаги разполагат с тази опция. И да подготвиш питие с отлични вкусови качества, о, как искаш ... Какво да правиш? Има изход: купете бутилирана вода или обърнете вниманието си към системи за обратна осмоза, инсталирани в кухнята.

И отново имаме избор: филтрирани или бутилирани?

Нека да разберем.

Както вече обяснихме, оптималната вода трябва да бъде естествена, без дълбоко пречистване и лошо минерализирана.

Обмислете водата, филтрирана чрез система за обратна осмоза, процес, при който водата се пресича през полупропусклива мембрана от по-концентриран до по-малко концентриран разтвор, т.е. в обратна посока за осмоза. В този случай мембраната минава през водата, но не прекарва част от разтворените в нея вещества, вируси и бактерии. Този вид качество на почистване е по-добро от другите домакински филтри (филтри тип кана и дюзи). Но също така не забравяйте, че този метод отнема от водата не само вредни, но и полезни компоненти: калций, магнезий и други минерали, толкова необходими за нашето тяло. Такава вода може да измие необходимите елементи от тялото, поради което се нарича "гладен".

Има филтри, оборудвани с допълнителна функция на минерализация, това със сигурност подобрява ситуацията, но все още не може да се сравни с естествената естествена питейна вода.

При избора на бутилирана вода е също така да се обръща внимание на начина, по който се произвежда, тъй като бутилираната вода в много случаи се филтрира, като се използва осмотичен метод.

Какви изводи могат да бъдат направени?

  1. За приготвяне на кафе най-подходящата вода е ключа или изворна вода.
  2. Най-качествената вода в дома може да се получи с помощта на система за обратна осмоза с функция на минерализация.
  3. Изборът на бутилирана вода трябва да дава предимство на това, което се извлича от подземните кладенци, а не от водопроводи или плитки сондажи (обикновено на етикети в този случай пишат: "от централизиран източник").

Каквото и да е, изборът е ваш!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да приготвяме и пием зелено кафе

Мога ли да пия чай вместо вода?

Керамика Турка - идеално кафе

Бърза приготвяне на кафе

Как да почистите сами охладителя на водата

Как да приготвяме отлично кафе в кухнята си?

Кафе в зърна ... или най-доброто от най-доброто

Какво трябва да знаете, за да изберете кафе капсули

Кафе с минерална вода

Какво да направите, ако случайно излеете таблета, лаптопа или запазите от клавиатурата на клавиатурата

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.