основен Кафемашини и кафемашини

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Индекс на материалите
Видове кафе машини и кафемашини: френско-преса, капкообразуватели, гейсери, еспресо кафе машини. История на творението, принципът на действие, предимствата и недостатъците.
Френски прес
Еспресо кафе машини (компресионни кафеварки)
Кафемашини за капене или филтриране
Гейзер кафе машини
Всички страници

Видове кафе машини и кафемашини: френско-преса, капкообразуватели, гейсери, еспресо кафе машини. История на творението, принципът на действие, предимствата и недостатъците

Кофейния змейка из чашек Вероятно сте се сблъскали с факта, че в момента има много модели кафе машини и кафемашини. Всички те изпълняват своята функция, но тяхната работа се основава на различни принципи на извличане на кафе. Основните видове кафе машини и кафе машини са френската преса (кафемашина тип бутало) , еспресо кафе машини (компресионни кафеварки) , капково-филтърни кафемашини и кафеварки за гейзери. Искаме да разгледаме подробно всеки от тях. Разкажете за историята на творението, принципите на работа, предимствата и недостатъците.

Кафе машината трябва да бъде избрана, като се вземе предвид какъв тип кафе предпочитате - за сила, аромат и насищане.

Така че, нека да видим какви кафе машини и кафе машини съществуват.


Кафе френска преса: история на сътворението, принцип на действие, съвети за избор на френска преса, достойнства, недостатъци, съвети за бариста

Заварить кофе во французском кофейнике История: френската преса е измислена във Франция през 1920 г. и за първи път е стартирана от компанията "Melior". Този механизъм е широко разпространен поради лекотата на работа и високото качество на напитката.

Принцип на действие:

Из чего состоит французский кофейник Кафеното гнездо за бутало се състои от топлоустойчива стъклена обвивка, капак и бутало с плунжер. Буталото слиза и се издига в корпуса на кафеварката. На самия бутало има честа цедка. В повечето съвременни френски преси, капакът се превръща в хоризонталната равнина, отваряйки и затваряйки гърлото на саксията за кафе. За приготвянето на ароматна напитка в тялото се излива само смляно кафе и се излива гореща вода, след като се установи (4-5 минути), утайката се изстисква с помощта на бутало, прикрепено към капака.

Подробно описание на метода за приготвяне на кафе във френска преса =>

Когато избирате френски кана за кафе, обърнете внимание на:
Капацитетът на съда е от 0.33 до 1 литър.

Предимства:

 1. Ниска цена.
 2. Не се нуждае от електричество, може да се използва при походни условия.
 3. Металният филтър на кожуха, за разлика от хартиения филтър на капковата машина за отлепване, позволява повечето от утайките и тежките масла.
 4. Миниатюрен размер.

недостатъци:

 1. Липсата на автоматизация, е необходимо да се приготвя кафе самостоятелно, спускане на буталото.
 2. За да направите кафе, трябва да имате чайник или друго устройство за отопление на водата.
 3. Не можете да се доверите на процеса на вземане на кафе за деца за безопасност.

Съвет:

Желателно е появата на кафеварката да е в съответствие с всички други ястия, сервирани на масата, предимно чаши за кафе. Не забравяйте, че за да направите кафе, каната за кафе трябва да се почиства и измива, тъй като етеричните масла от кафе се натрупват върху съдовете и много бързо се разцепват. За да подобрите аромата на смилане на зърното на кафе непосредствено преди готвене, използвайте много грубо шлайфане до 0,8 мм.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":Еспресо кафе машини (компресионни кафеварки): история на сътворението, принцип на работа, видове машини за компресиране на кафе, съвети за избор на кафе машини за еспресо, предимства, недостатъци, съвети за барис

Компрессионная кофеварка История:

Името на еспресо машината дойде от es presso, което на италиански означава "под налягане". На изложбата през 1855 г. в Париж Едуард Лоуел де Сантаис представи прототип на кафемашина. Машината с пара вдигна вряла вода, за да премине през кафето. Производителността му беше доста висока за онези времена - до две хиляди чаши на час. Но поради сложния и тромав дизайн бързо се използва.

История появления кофе машин Нов начин за приготвяне на кафе се интересува от много изобретатели. През 1901 г. италианският Luigi Betszera патентова кафемашина за барове. Неговият прост и безопасен дизайн му позволи да продаде патента две години по-късно на фирмата "Павони", която започна индустриалното производство на кафемашини. Ароматно кафе, приготвено в тази кола, стана много популярно. Кулата, украсена с шарки с етикета "Павони", започва да служи като украса за баровете на онези времена.

Принцип на действие:

Еспресо машината има сложен механизъм за нагряване на водата и натиск, което ви позволява да получите отлично кафе с богат букет.
Как работают кофеварки еспрессо - схема От запечатан резервоар, пара или вода, нагрята до оптимална температура от 92-95 ° С, при налягане от 15 атмосфери влиза в разпределителната група и минава през смляното кафе . Броят на разпределителните групи съответства на броя чаши, които могат да бъдат приготвени едновременно.

Водата се загрява през стените на огънатите тръби - топлообменника, който се поставя вътре в котела. Котелът е стоманен или меден котел, зареден с вода, затоплен с електрически топлинни елементи до 115-120º С. За да се предотврати кипенето, налягането в съда се увеличава с половин атмосфера. Водата в котела не отива да прави кафе, но може да се използва за загряване на чашите или камшик на млякото. За поддържане на постоянна температура в котела се монтират термични сензори, контролиращи отоплителните елементи. Между резервоара за приемник и вътрешните устройства се монтира еднопосочен вентил, така че налягането във всички контейнери да остане постоянно.

Преминавайки през смляното кафе, горещата вода се насища с вещества (до 25% от кафето, вместо обичайните 15-18%), а в чашата се излива вкусно ароматно кафе с пяна. Една порция се приготвя за 20-30 секунди.

Подробно описание на начина на приготвяне на еспресо =>

Разлики и видове:

бывают двух видов: 1. Кафеварки в зависимост от произхода на налягането са два вида:

 • Парен или парна еспресо (необходимото налягане се постига чрез впръскване на пара при вряща вода). Такива кафемашини са предназначени за домашна употреба и приготвят малко количество кафе (2-4 чаши).
 • Помпа или помпа-еспресо (работното налягане се осигурява чрез специална помпа). Те се считат за по-икономични и те кипват по-качествено кафе, но те са по-скъпи.

2. Също така еспресо кафемашините са разделени на:

 • Как выглядит рожковая кофеварка Рожкови кафеварки - смляното кафе в кафеварки се изсипва в специален рог, предназначен да направи една или две чаши еспресо. Кафето на прах трябва да бъде много добре натиснато. Ударът не трябва да е прекалено плътен и да не е твърде слаб, тъй като вкусът на напитката зависи от това. Ако пещерът и рогът съвпадат точно, най-добрият резултат е постигнат. Материалът, от който се произвежда рогът, влияе на вкуса на напитката.
  - Металният рог позволява на кафето да се затопли добре и в резултат на това напитката се превръща в гъста пяна и богат вкус.
  - Пластмасовият рог, дори и при качествено смилане на зърна, кафето не е толкова богато, с лек крем и кисел вкус.

Предимства: разумна цена, удобство при експлоатация.
Недостатъци: имате нужда от умения за пълнене на смляното кафе в рога.

 • Как выглядит комбинированная кофеварка Комбинирани кафемашини - пригответе кафе по два начина по желание, или чрез капково или еспресо . Такива кафемашини се препоръчват за кафе-гастрономи и експериментатори.

Плюсове: Две кафемашини на една.
Недостатъци: Всяка част от кафе машината се нуждае от собствена грижа и различно смилане на кафе.

 • Что такое автоматическая кофемашина Автоматичните кафе машини са напълно автоматизирани кафемашини за производство на еспресо , капучино , лате и др. За да получите чаша кафе, просто трябва да натиснете бутона. Машината ще направи всичко сама: зърнене на зърна, образуване на порция, подаване на горещо кафе или пара на чаша кафе през порция кафе, отхвърляне на отпадъците във вътрешния контейнер и в края на деня ще се измие. От смилането на зърната до готовата чаша кафе отнема 30-40 секунди. Кафе машините имат допълнителни функции: настройване на броя на приготвените чашки, силата на напитката, обема вода на чаша, степента на смилане на зърната , корекцията на режима на готвене в зависимост от твърдостта на водата, измиването на водопроводните тръби. Също така, в зависимост от модела, можете автоматично да направите капучино.

Предимства:

 1. Поради факта, че кафето се разтопи непосредствено преди консумацията, напитката запазва етерични масла и кофеин.
 2. Най-удобната за използване в дома и в офиса и не изисква никакви умения за приготвяне на кафе.

недостатъци:

 1. Висока цена
 2. Необходимостта от превантивна, по искане на кафемашина, почистване със специални средства от мащаба (декалцификация) и хидравлични системи от отлагането на кафе масла.

3. Кафеварите са разделени според вида на използваното кафе:

 • Кофе мелкого помола Мляно кафе

Предимства:

 1. Голяма селекция от кафе
 2. Модели с ниска цена

недостатъци:

 1. Необходимостта от постоянно почистване

 • Обжаренный кофе в зернах Кафе на зърна. Използва се в машини за еспресо или комбинирани кафе машини , кафе машини с вградена кафемашина и позволява използването на кафе и на зърна. Кафето се налива в кафемашина и земята. Мляното кафе навлиза в рогата, което трябва да бъде достигнато и подправено, след това поставено в кафеварката и да започне процеса на приготвяне на кафе.
  В съвременните кафе машини този процес е автоматизиран и оборудван с функция за регулиране на смилането на зърното. Качеството на меленето е означено с номера, колкото по-малко е числото, толкова по-фино е смилането.
  Има два вида мелници: стомана и керамика. Стомановите мелници са по-устойчиви на механично натоварване и са по-лесни за поддръжка. Предимството на кафе машините с керамични мелници е по-малък акустичен ефект (те работят по-тихи). Ще направи повече за дома или за рецепционистите.

Предимства:

 1. Голям избор на кафе с по-добре запазен вкус и вкус.
 2. Спестяване на място.
 3. Лесна употреба.


недостатъци:

 1. Цената може да надвишава цената на отделен кафемашина и кафемашина.
 2. Необходимостта от постоянно почистване.
 3. Качеството на напитката зависи от способността за правилно кафе.

 • Как выглядит кофе в чалдах Кафе в шушулките . Chalda - земята се компресира в таблетка с кафе, която тежи 7 грама (ясно на порция) и се поставя в филтърна хартия, с която се изхвърля след готвене. Chalds са предназначени за приготвяне на еспресо. В чадър кафе машина, вкусът на напитката е постоянен и варира само в зависимост от самата кафява. Има модели с възможност за използване както на охладено, така и на смляно кафе.

Предимства:

 1. Лесна употреба.
 2. Висока икономия на кафе.
 3. Отчитане на консумацията на кафе.
 4. Удобство и лекота на почистване.


недостатъци:

 1. Изборът на кафе е ограничен.
 2. Не е възможно да се регулира силата на кафето.
 3. Относително висока цена на кафе.

 • Как выглядит кофе в капсулах Кафяви капсули. Капсуловите кафе машини работят върху специални пластмасови капсули, в които прясно смляно натрошено кафе е запечатано, за да запази аромата и вкуса. По време на приготвянето капсулата се пробива на три места и съдържанието й се смесва с струя въздух. Камерата е снабдена с вода. Използваната капсула се изхвърля автоматично от кафеварката, а кафето се натрупва в специален контейнер. Колкото по-голям е контейнерът, толкова по-малко може да се почисти.

Предимства:

 1. Удобство и лекота на използване.
 2. Компактна размери на кафе машината.

недостатъци:

 1. Висока цена на порция кафе
 2. Невъзможност за използване на смляно кафе
 3. В зависимост от производителя, капсулите са с различни размери.

4. Кофемашины можно встроить в кухню встраиваются в кухонную мебель, не нарушая его фасад. Вградени кафе машини са вградени в кухненските мебели, без да се нарушава фасадата. Телескопичните водачи ви позволяват лесно да разширите кафемашината за почистване, запълване на зърна или за наливане на вода.

Предимства:

 1. Високо качество.
 2. Вградените уреди не нарушават стила на кухнята или офиса.

недостатъци:

 1. Относително висока цена.

5. Холодильник с кофеваркой интегрированные кофемашины , например в холодильник фирмы Whirpool Side by Side 20RI D4 Espresso. Също така има интегрирани кафе машини , например в хладилника на компанията Whirpool Side by Side 20RI D4 Espresso.

При избора на кафемашина трябва да обърнете внимание на:

 1. Температурата на нагряването на водата в котела и работното налягане (оптимално 87-95º C и 15 бара).
 2. Силата, налягането на машината за еспресо зависи от нея. Ако мощността е по-малка от 1000 W, тогава налягането не се използва за 4 бара. Мощността от 1000 до 1700 W ви позволява да създадете необходимото налягане от 15 бара.
 3. Капучино система. Потопете мляко във въздушна пяна и подгответе капучино с помощта на panarello, автоматично капучино и специална кана на остров Милк.
  Panarello - специални дюзи или парни тръби, които попадат в стъклена чаша с мляко и през които се насича пара под налягане, поради което се получава пяна. Процесът на готвене трябва да се контролира независимо. Това е най-практичният начин.
  Автоматичните капучино ви позволяват да приготвите млечна пяна без човешка намеса.
  Специална кана за мляко с предварително напълнена мляко е свързана с кафемашината и автоматично се превръща в млечна пяна. Чаши кафе се доставят на ръка. Недостатъците на тази система са невъзможността да се контролира обема на млечната пяна и относително високата цена.
 4. Производителността на чашите на ден. Кафените машини, които ви позволяват да приготвяте до 50 порции на ден, са подходящи за дома или офиса с малък персонал, а повече от 50 вече се наричат ​​професионални или полупрофесионални и са подходящи за барове, ресторанти и офиси с голям брой служители. Неправилната селекция на модела може да доведе до проста скъпа кафемашина или до честа поддръжка и бързо износване.
 5. Надеждност, гаранция.
 6. Система за програмиране с дисплей. Помага да се настрои обема на пълнене за три различни чашки, да се избере температурата на кафе, да се извършва автоматично ежедневно измиване, да се активира функцията за смилане на следващата чаша, която е необходима за непрекъснато приготвяне на големи количества кафе и много други.
 7. Отопляема платформа за чаши. Професионалните правила за приготвяне на еспресо са: кафета трябва да се изсипе в гореща чаша. Приближаването на изкуството на този барист ще помогне за функцията на отоплителните чаши.
 8. Design.

Допълнителни опции: дренажен тиган; Бутон, който ви позволява да спрете процеса на приготвяне на кафе; Двойна дюза; Индикатори: работа, водно ниво, температура на кафе, отопление на вода; При липса на вода в кафемашината машината няма да позволи тя да се включи; Готвене на кафе с мляко, натискаме един бутон и много повече.

Предимства:
1. Богат вкус, богат аромат на кафе, пяна с гайка.
2. Тъй като перколацията (филтрирането) се осъществява под налягане, течността няма време да се охлади и не е необходимо да се нагрява, губи вкуса на напитката.

недостатъци:
1. В кафе машините без автоматично изключване трябва да следите процеса, за да спрете кафето в точното време.
2. В евтини модели, пълненето е неравномерно в две чаши, така че те са оборудвани със стъклена кана.
3. Висока цена.

Съвет:

 • За приготвянето на кафе еспресо се използва, пържено със специална технология, фино смилане.
 • Един от показателите за съвършенството на еспресо кафе е появата на пяната (сметана). Отличната пяна е орех. Ако пяната е по-бяла от кафяво, тогава кафето е с ниска степен на насищане, необходимо е по-фино смилане. Ако кремът е по-тъмен, или смилането е много фино, или дозата е твърде висока, или много вода мина през кафето.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":Оборудване за капене или филтриране на кафе: историята на създаването, принципът на действие, съвети за избор на френска преса, достойнства, недостатъци, съвети от бариста

Фильтр кофеварка Капковият модел заема второто място след компресията по популярност сред електрическите кафеварки.

История: Изобретателят на първия кафевар от този тип е Парижкият архиепископ Жан-Баптист де Белой. Некомпликираният дизайн, изобретен през 1800 г., включва бутилка за гореща вода, филтър за кърпа и приемник за събиране на готовата напитка. След това се появи кафяво кафе машина, която се преобърна след кипене.

Принцип на действие:

Филтриращите (капкови) кафемашини приготвят кафето чрез просмукване - просмукване по капка. Кафе машината има два резервоара: за студена вода и за готово кафе. Водата, преминаваща през специална отоплителна верига - тънка тръба, се превръща в пара, която се издига. След кондензация водата, образувана при температура 87-98 ° C, бавно пробива през филтъра с мляно кафе, абсорбиращ аромат и ароматни вещества. Готовото кафе капе в специален кафевар или кана, стоящи на нагревателя, и позволява на кафето да стои горещо от един до три часа.
Елиматизаторът на капките ("стоп капка", запушалка за капките) ви позволява да излеете кафе в чашата, докато цялата обем е готова. Когато изваждате колбата от кафеварката, специалният затвор спира доставката на готовото кафе. Когато чашата за кафе се върне на мястото си, тя натиска лоста и поемането на кафето се възстановява. Не дърпайте колбата твърде дълго извън работната кафемашина, поради голямото количество натрупана течност, може да настъпи разкъсване на филтъра и да изтече кафето.

Подробно описание на метода за приготвяне на кафе в кафеварка за филтриране (капково) =>

Когато избирате кафемашина, обърнете внимание на:

 1. Консумирана мощност
  Ако машината за кафе не е снабдена с регулиране на якостта, този параметър е особено важен. За любителите на силно кафе, ще правят модели с ниска мощност (750-800 W). В тях водата се загрява по-бавно и има време да абсорбира повече ароматни вещества. Обикновено кафеварките с малък капацитет имат капацитет за кафе от около 0,75 л (5-6 чаши). За да се направи същото количество напитка, машините за кафе с повишена мощност изискват повече смляно кафе, отколкото кафе с ниска мощност.
 2. филтър
  Има три вида филтри за капковите капкообразуватели:

  Стандартный фильтр для кофеварки Филтър за многократна употреба, изработен от синтетичен материал (найлон). Той се изчислява приблизително на 60 употреби.

  Самый лучший фильтр для капельной кофеварки Повторно използваем "златен" филтър (найлонов филтър, покрит със слой от титанов нитрид). Поддържа по-дълъг найлон, по-лесен за почистване, но цената му е по-висока.

  Фильтр из бумаги для капельной кофеварки В държача се вмъкват подвижни хартиени филтри. Хартиените филтри лесно се сменят, улесняващи работата на кафеварката, и позволяват варенето на кафе да става по-чисто и равномерно.

 3. Капацитет на кафето за готово кафе
  Капельная кофеварка - термос Има саксии за кафе от стъкло, пластмаса и кафе-термос.
  • Някои модели са оборудвани със система за защита от аромати, благодарение на тесния шия на крушката, уникалния дизайн на мундщука и капака на саксията за кафе.
  • "Система за защита от преливане". Автоматично изключване на кафе машината при пълнене на колбата с кафе.
  • При някои модели каната за кафе е изработена от топлоустойчив материал, така че да може да се използва в микровълнова фурна.
 4. Стойка с автоматично загряване
  Станцията загрява кафеварката, тъй като готовото кафе се излива най-добре в горещи съдове и поддържа температурата на напитката в оптимален режим от един до три часа. Със същата цел са разработени кафе-термози. В най-простите модели няма дългосрочна отоплителна система, автоматичната нагревателна плоча се изключва заедно с края на варенето на кафе.
 5. Индикатор за външно ниво на водата
  Съществуват модели на външния индикатор, на който е изобразена скалата на съвпадение на лъжичките за кафе с избрания обем вода.
 6. Отделение за кабела

Допълнителни опции: капковите капкообразуватели понякога са оборудвани с осветително тяло, неръждаема стомана, филтри за вода с три степени на пречистване - от хлор, нитрати и мащаб.

Предимства:
 1. Лесно готвене: "излян и забравен".
 2. Възможността да се направи голямо количество кафе на избраната крепост в даден момент, в зависимост от капацитета на колбата.
 3. Нагретият поставка поддържа горещото кафе.
 4. Кафе машина с ниска цена.
 5. Компактността.

недостатъци:
 1. Тъй като водата бързо се охлажда по време на филтрирането и каната за кафе се нагрява, ароматът на кафе се губи.
 2. Липсата на пяна (крем) се дължи на ниското налягане на водата.
 3. При използване на кафемашина с подвижни филтри е необходимо да се купят нови филтри, което увеличава разходите за поддръжка.
 4. Кафемашините за капково накипване са оборудвани с кафемашини, необходимо е да се използва вече смляно кафе.
 5. Не можете да направите кафе с мляко или сметана.

Съвет:
За подобряване на аромата на смилане на кафе на зърна точно преди готвене, използвайте грубо шлайфане до 0,6 мм.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":Гейзер кафемашини: историята на творението, принципът на действие, съвети за избор на френска преса, достойнства, недостатъци, съвети от бариста

Гейзерная кофеварка изнутри История:

Първият дизайн на машината за кафе-гейзери е изобретен от Жак-Августин Гънди през 1827 г. Той се състои от два съда, свързани с тръба и разделени с филтър. Тази система почти не се е променила във времето, но отоплението е станало електрическо. В родината си в Италия този кафемашина се нарича: Moka Express или Moka Pot. В Русия той е кръстен на гейзера, защото процесът на приготвяне на кафе напомня на гейзер.

Разлики и видове кафеварки за гейзери

Има два вида машини за кафе-гейзери:

 • Гейзерная кофеварка, работающая от сети електрически
 • Как выглядит гейзерная кофеварка Без вградено отопление, те просто поставят печката като кана.

Принцип на действие:

Как работает гейзерная кофеварка Гейзеровият кафе-машина работи според принципа на филтриране. Състои се от метален съд за вода, филтърно отделение за смляно кафе и контейнер за готово кафе. Процесът на готвене се извършва при бавен огън. Вариращата вода под натиска на пара се издига през тръбата и, минаваща през смляното кафе, се варя и пада в горния контейнер. Водата абсорбира много повече вещества от кафето, отколкото с капков метод. Но тъй като врящата вода се филтрира, ароматът на напитката се губи. Гейзерите създават налягане от 1,5 бара, модели със специален клапан до 4 бара.

Подробно описание на метода за приготвяне на кафе в кафемашина с гейзер =>

Когато избирате кафемашина, обърнете внимание на:

 1. Мощност на електрически гейзер кафемашина (450-1000 W). Необходим е по-голям капацитет на кафемашината.
 2. Капацитет на кафе машината . Гейзерите кафе машини работят само при пълно натоварване, така че предварително определете количеството кафе, което ще ври. Определянето на броя на чашите в италианските производители на кафе често не отговаря на очакванията на руските потребители. В Италия кафе е пиян много малки чаши, така че ще бъде подходящо да напишете няколко чаши, за да умножите обема с два.

Допълнителни възможности: топлоизолационна дръжка, отделение за стъкло, автоматично изключване, метален филтър, регулатор на якост на кафе, регулируем термостат, програмируем цифров таймер.

Предимства:

 1. Простота и удобство при употреба.
 2. Вкусът на кафе, приготвен в машина за гейзери, печели в сравнение с напитка, направена в капковата машина за капките.
 3. Оптимално съотношение цена-качество.
 4. Малък размер.
 5. Кафемашина с гейзер, която не се нуждае от електричество, може да се използва при полеви условия, в къщата.
 6. Способността, вместо кафе, да приготвяте чай или лечебни билки.

недостатъци:

 1. Количеството кафе, което се получава, зависи от размера на кафеварката. Ако машината за кафе е проектирана за 2 чаши кафе, трябва винаги да се приготвят две порции.
 2. При нерядко използване алуминиевите кафемашини се окисляват и оказват неблагоприятно влияние върху вкуса на кафето.
 3. Отсъствие на пяна (сметана).
 4. Гейзерите кафе машини са оборудвани с кафе мелници, е необходимо да се използва вече смляно кафе.

Съвет:

За подобряване на аромата на смилане на кафе на зърна точно преди готвене, използвайте грубо шлайфане до 0,6 мм. Финото шлайфане може да бъде запушено от филтър от кафеварка с гейзер.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да изберем кафемашина?

Как да изберем оборудването за кафене

Кафе-екскурзии или страната на кафе и карнавалите чакат пътници - любители на кафе

Какво означава думата "coffeeklatsch" и как се превежда от английски

Кралство на вендинг автомати или автомати за продажба на земята на изгряващото слънце

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Използването на кафе вкъщи или как да използвате кафе, за да излекувате студа и да се отървете от молци

Кафе копия

Кафемашини за кафе: запознайте се!

Как да изберем кафемашина

Монтаж на кафе машини

Къде да поправя машината за еспресо?

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.