основен Кафе-къщи от цял ​​свят Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Кафе Греко вид с улицы Намирайки се в Рим, опитайте поне един ден, за да се разхождате из Вечния град, да се разхождате и да поемете в него атмосферата, духа му. На една от търговските улици на италианската столица Condotti (Via Condotti, 86, 066791700), разгледайте легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Greco Cafe). Това е най-старото кафене в Рим. Тя е основана през 1760 г. от гръцки по рождение, който е посветил целия си живот. Възрастта на кафенето напомня на благородните бръчици на дървени прозоречни рамки, доста потъмнели картини, гасеното злато на стари рамки от прашни огледала, тапети с черешово одеяло, малки кърпички с крака под формата на лапи на лапи и мраморни дъски, сервитьори в дрехи. Това не е стилизация, не е игра в миналото, това е просто едно кафе.

Кофе в Риме В очилата и старите огледала на дългата зала на Кафе Греко изглежда, че сенките на редовете му проблясваха: Гьоте, Берлиоз, Стендал и Андерсън. Последният е живял точно над кафенето и Стендал при последното си посещение в Рим в съседна къща. И Гогол живее наблизо, казват, че на масата на това кафене пише повечето от "мъртвите души". Тук можете да видите миниатюрен портрет, окачен на стената, и още малко под стъклото парче хартия с линии от писмото му до ПА. Пленев на 17 март 1842 г .: "Мога да пиша само за Русия в Рим, само там ми се струва всичко във всичките му части ..."

Модерната модерна резидентна институция се подкрепя от много консервативен избор на кафе. Една маса в Caffe Greco няма да бъде скъпа, но можете да пиете кафе в бара и да разгледате витрините, които показват автографи, рисунки и лични вещи на посетители на знаменитости.

Caffe Creco ... Susurro ... Охладено капучино и важен англичанин в палто от бежов цвят, който изглежда толкова подобен на посланика на Негово величество в Светия престол. Но всичко това беше отдавна, отне повече от едно поколение - fugerit invida aetas. Хубаво е да мечтаеш понякога вечер над чаша кафе, но е време да се прибера вкъщи. Капучината ти е напълно студена, господин сънувач. Suo conto. Buona sera ...
Адрес на кафене:
Via Condotti, 86,
066791700
Древняя кофейня
Кафе где Гоголь писал Мертвые душиЛегендарое римское кафе
Ветрина Cafe Greco
Кафе Греко глазами художника
Cafe Greco през очите на художника Renato Guttuso 1976


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Кафе-екскурзии или страната на кафе и карнавалите чакат пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.