основен Кафе-къщи от цял ​​свят Окачено кафе или добра традиция от неаполитански кафенета

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Окачено кафе или добра традиция от неаполитански кафенета

Кофе во имя добра "Окачено кафе" или италианско "Caffè sospeso" е добра неаполитанска традиция да оставяте кафе в кафенета за тези, които по една или друга причина могат да си го позволят: пиете една чаша кафе и платете за две. За първи път той е описан в романа "Малавита" Тонино Беанактиви. Инициаторите на въвеждането на идеята за "суспендирано кафе" смятат, че тя трябва да се разпространи възможно най-широко, тъй като тя ще може да спечели пълна стойност само ако стане масова и обичайна. Традицията на "спиране на кафе" не е благотворителност, а само желание за споделяне. В края на краищата хората обичат да бъдат добри и любезни и да се опитат да използват всяка възможност, за да го докажат отново.

В случай на "окачено кафе" никога няма да разберете със сигурност кой получава чашата кафе, за която сте платили, но липсата на адрес понякога предизвиква интерес към чуждестранната традиция.

Създаването на проста и ненатрапчива възможност да помогнете на хората не е попречило на никого. Няма задължения, които нито един от нас не ни харесва. Няма пропуски в бюджета. Няма усложнения при прехвърляния към електронни портфейли или банкови сметки. Излишна чаша кафе, два купени хляба вместо една, втората колба, поръчана, но не ядена, все още не разруши никого. Но тези малки неща могат да помогнат на някого, или просто да стане приятна изненада, неочакван подарък.

Сравнително напоследък неаполитанската традиция се вкоренява в Русия, първо в Москва и след това в други големи градове. Обикновено разходите за "окачено кафе" са малко по-малки, така че част от разходите се поемат от кафене. Бордът над бара брояч не само информира посетителите за броя на "спряно чаши", но също така интересува тези, които не са били запознати с традицията. Като правило, кафе е висяно от посетители, много по-възрастни от осемнадесет.

Идеята за "спряно италианско кафе" трябва да се разпространява по целия свят, тъй като тя ще може да спечели пълна стойност само ако стане масова и позната. Това е толкова лесно да дадеш на някого малко радост.

PS: "Влизаме в едно кафене близо до гарата." Двама души влязоха и казаха: "Пет кафе! - Сега ще пием двама и трима ще виси във въздуха.

"Окачено кафе" Тонино Гуера


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

В историята на безкофеиново кафе, за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе Музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.