основен Кафе-къщи от цял ​​свят 300 години за виенски кафенета

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


13.03.2013 г. 13:00 ч

300 години за виенски кафенета

В венской кофейне Изучавайки асортимента в каталога на кафе, изведнъж исках да се захвана с историята на тази чудесна напитка. Бих искал да споделя моите наблюдения.

Малка кафе история от Виена

През 1983 г. виенските кафенета празнуваха 300-годишнината. Откривайки преди 300 години, те все още получават посетители. Нека кафенето в Лондон, Париж и Венеция да се отворят пред австрийските, но те не могат да се похвалят с такъв оглушителен успех като виенските.

Във виенските кафенета, билярд, покер, предпочитания, шах са обичайната им традиция. Виенските кафенета са привлечени от интериора: елегантен, уютен и уютен у дома. Кафенето е оборудвано с мека мебел от слънчеви приятни тонове, маси са покрити със снежнобяла покривка, чаша вода винаги е на масата, а в ъгъла има стар пиано. Зад пиано - по всякакъв начин пианист, е лесно, сякаш забравяйки клавишите с пръсти.

Тук няма да чуете силна музика, скучни мелодии за ресторанти. Валс, и само валса, цял ден и вечер, странно разбира се - те не се притесняват, а напротив, те затихват, отпочиват, приспособяват се към приветливо настроение. И на масата определено е кошница с хлябове от различни видове и със сигурност куп вестници на различни езици.

Короните искали да четат нов вестник за чаша горещо кафе. В допълнение, короните са много любопитни хора. За да наблюдават леко околните и клюките, те се прикриват зад вестника.

Виенски деликатес

Кафето е символ на австрийската столица. Но това не винаги беше така. Както е известно, през седемнадесети век Европа е била подложена на завладяването на османците, а след това са донесли прочутите си артилерийски оръдия, турски бани и най-важното - кафе на зърна за Европа. Отоманските войници се опитали да вземат града два пъти, но те не успяха. Когато османските войски напуснаха дома, практичните корони взеха изоставените чували от зърна от кафе и се опитаха да ги приготвят по различни начини.

Те успяха да направят кафе, а след това във Виена бе открито първото кафене. Отначало не беше успешно, защото австрийците са практични, консервативни и дълбоко традиционни хора. Короните по-добре пият отлежало добро вино или бира, а горчива и необичайна напитка изобщо не ги интересуваше.

Но след сто години ситуацията се промени радикално, кафето стана популярно и кафенета се появиха на почти всички улици на града. В една от централните виенски сладкарници готвачът успя да добави малко количество мляко и захар към чашата - резултатът беше много приятен. Изглежда, че това непретенциозно питие дойде при австрийците по вкус. Рецептата за виенското кафе е позната навсякъде по света.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

В историята на безкофеиново кафе, за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе Музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Кафяво кафе или добра традиция от неаполитански кафенета

Капсула кафе машини: запознайте се!

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.