основен Кафе-къщи от цял ​​свят Известни кафенета по света: Франция, Париж - кафе La Closerie des Lilas (Closerie de Lila)

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


09/07/2013 19:54

Известни кафенета по света: Франция, Париж - кафе La Closerie des Lilas (Closerie de Lila)

Французская кофейня La Closerie des Lilas За Париж ... Той е пропитен със специална атмосфера, която няма да намерите никъде другаде на Земята. Париж е зашеметяващ и шокиращ. Дори и при обикновена разходка из града, без да посещавате основните забележителности, вие започвате да усещате вибрацията и стената на душата, за да се опитате да получите в унисон с това, което видяхте в красотата. Дишането замръзва! Много е трудно да се опише пълнотата на чувствата, е необходимо да го изживеете сами, поне веднъж в живота.
Има специални кафенета в Париж, импрегнирани с историята на световната култура. Cafe La Closerie des Lilas (Closerie de Lila) е един от тях. Кафенето е разположено на ъгъла на булевард Монпарнас и улица Notre-Dame-de-Chance на улица 171 Bld Montparnasse 75006 Париж, тел. 01 40 51 34 50.

Тук, благодарение на атмосферата и силното кафе, тези велики хора дойдоха до вдъхновението, което по-късно промени света. Тук, криейки се в гъстите гъсти гъби на верандата, Ърнест Хемингуей започва да създава своя първи роман. Тук, през 1922 г., прекарва време французите бохеми - Пикасо, Модилиани, Гауджин и др. Ленин и Троцки организираха шахматни игри тук. Тук Дос Паскос създава своята трилогия "САЩ". Оскар Уайлд беше тук.
La Closerie des Lilas Ърнест Хемингуей в книгата "Празникът, който винаги е с вас" описа подробно живота си във Франция и уникално спомена кафе La Closerie des Lilas:
"Когато преживяхме една дървена дъска в къща на сто и тринадесет години на улица Нотр Дам де Шан, най-близкото кафене беше" Closerie de Lila "- смяташе се за един от най-добрите в Париж, през зимата беше топло, а през пролетта и есента кръгли маси стояха на сянката на дърветата отстрани, където се издигаше статуята на маршал Ней, покрай тротоара бяха поставени обикновени квадратни маси и беше много приятно да седнеш там.
И днес зрителите в кафенето La Closerie des Lilas (клоасер де лайла) са творчески, автори, художници, дизайнери, изследователи, фотографи и млади хора, които търсят вдъхновение.
La Closerie des Lilas се превежда на руски като мол или ферма в люляк. Гостите също са приветствани на веранди, заобиколени от лилийски храсти. Кафенето е украсено с таблети с имената на световноизвестни посетители, а на масите има хартиени покривки с печатни рисунки и автографи от известни личности.
Цените в кафене La Closerie des Lilas са над средното, но седене в бар и наслада на атмосферата ще бъде доста достъпна.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да имате добро и забавно време в Лвов или в Лвовска чаша за кафе Lvivska Kavi Kavi предлага отлично кафе, унищожава утвърдените стереотипи и ви кара да се усмихвате

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

300 години виенски кафенета

Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Кафе-екскурзии или страната на кафе и карнавалите чакат пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Окачено кафе или добра традиция от неаполитански кафенета

Кафемашини за кафе: запознайте се!

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.