основен Кафе-къщи от цял ​​свят Необичайно японско кафене Старбъкс

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


04/09/2014 11:07 PM

Необичайно японско кафене Старбъкс

Starbucks в Японии Мрежата кафенета Starbucks е най-голямата в света. Зеленото и бяло лого може да се намери в 60 страни, а общият брой на предприятията вече е надхвърлял 19 000. Starbucks е американска компания. Първото му чуждестранно кафене е открито в Япония през 1996 година. Сега можете да се срещнете с популярната мрежа Starbucks по целия свят, дори в отдалечена японска провинция.

В японской провинции Starbucks

Съгласно концепцията на компанията, всички кафенета са подобни една на друга като близнаци. Но има една, която се разпада от общата серия и се намира само в Япония, в град Dazaifu, префектура Фукуока. Той се отличава с уникален дизайн, създаден от архитекта Кенго Кума. Кафенето "Старбъкс" бе открито в близост до един от най-важните храмове в Япония - уникален храм на Шинто, построен през 919 година. Повече от два милиона души посещават това свято място всяка година. Преди дизайнерът беше задачата хармонично да влезе в кафенето в околния градски пейзаж. Около са много стари едно- и двуетажни сгради в традиционно японски стил. От една страна беше необходимо да покажем уникалността на институцията, а другата - да я разпуснем в съседните градски сгради.

Starbucks за рамками концепции

При декорирането на сградата на кафе "Старбъкс" бяха използвани 2000 дървени греди с квадратна основа. Дървото, участващо в строителството, растящо в японски скали. Дължината на решетките варира от 1,3 до 4 метра. Ако ги сложите в един ред, получавате дължина на бара от 4,4 км! Гредите се преплитат, създавайки уникален, извисяващ се дизайн на тавани и стени. Поради това се получава ефектът на подредената структура на гнездото или пещерата на съвременния човек. Има екологична аура. Вътре и в задния двор на кафенето има две малки градини със сливи.

Япония Старбакс - гнездо

получился весьма эффектным и элегантным. Въпреки очевидната простота на това японско кафене Старбъкс, дизайнът на таваните беше много ефективен и елегантен.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Какво е Michelin Red Guide или звездни ресторанти?

Известни кафенета по света: Франция, Париж - кафе La Closerie des Lilas (Closerie de Lila)

Как да имате добро и забавно време в Лвов или в Лвовска чаша за кафе Lvivska Kavi Kavi предлага отлично кафе, унищожава утвърдените стереотипи и ви кара да се усмихвате

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

300 години виенски кафенета

Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Още веднъж за кафе

Френски кафе традиции

Мобилно кафе-сладкарница или кафе на колела с очите на кафеварките

Ресторанти: какво изненадва посетителите сега?

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.