основен Кафето вдъхновение Макс Фрай - Кафе асоциации

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Max Fry - кафе асоциации

17.07.2015 г. 12:56 ч

Утро. Девушка пьет кофе Еспресо е живот. То е горчиво, но се успокоява. Първата глътка може да изглежда безвкусна, но след като пиете чаша, винаги ще искате още един. И един по-често няма достатъчно време.

Капучино е любов. Отначало е проститутка, а след това сладка и лесна, но всъщност това е един и същ живот. Но моментите, когато сладки и тарта - най-добрите. Между другото, винаги можете просто да ядете пяна и да не пиете, но много малко хора ни идват на ум. Очевидно въпросът е все още в комбинация.

Latte са мечти, еспресо, разредени с мляко на надежда и пяна, помниш ли, нали? Същата пяна, която се случва в капучино. Но няма канела, не е онзи загадъч, който ви позволява да усетите момента.

Има и мока - кафе с горещ шоколад. Мока е меланхолия. Дебели и вискозни. Но дори и в моха има мляко. И сладост, която не можете да намерите в еспресо, например. Не го чувстваш веднага и всеки път, когато не разбираш защо си го заповядал. Само тогава си спомняте, в самия момент, когато тя стане сладка.

Ирландското, ирландско кафе е страст. Някъде там, на дъното, изгарящ алкохол. Можете да се разбърквате, тогава почти не се чувствате, ако кафето е варено правилно, разбира се. Но той все още е там и все още неизбежно пиян. Между другото, да, по-лошо еспресо може да бъде само лош въздух.

И ристрето . Ристрето е смърт. Това е, когато целият живот - една глътка. Пийте, поискайте сметка и излезте. Обикновено така.

- И любов? Истинска любов?

- Истинската любов е кафе, което приготвяте у дома сутрин. Прясно смлян, за предпочитане на ръка. С канела, индийско орехче и кардамон. Кафе, до което трябва да стоите, за да не избягате, в противен случай вкусът ще бъде безнадеждно разрушен. Трябва да се уверите, че той се изкачва три пъти, след това излее една лъжичка студена вода в джет, изчакайте няколко минути, за да се утаи гъсталакът. Кафето, което изсипваш в стара любима чаша и пиеш, чувстваш всяка глътка всеки ден. Радвай се на всяка глътка.

© Макс Фрай, "The Coffee Book"


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Видове кафе и кафе напитки

Как обикновено готвя кафе в турчин - добър съвет

Рекламно кафе - свобода за творчество

Най-новото от живота на кафето или невероятните притурки за кафе

Оригинални подаръци и сувенири с теми за кафе

Чаша кафе, камина, каре с ръкави - тук е, уютна зима

Комичен хороскоп за кафе или как хората пият хора от кафе с различни знаци на зодиака

Интересни идеи за ястия за пикник

Кафе-сетове с най-необичаен дизайн

Закуска маса за легло: как да избирате и да използвате

Чаша кафе ви позволява да спестите в удобна старост

Картофено кафе с ръце

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.