основен Начини за приготвяне на кафе

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Индекс на материалите
Начини за приготвяне на кафе. Как да направите кафе в турска, френска преса, кафемашина, кафеварка за гейзери.
Как да направите кафе в турчин (Jezve, Irvika)
Как да направите кафе във френска преса
Как да си направим еспресо
Как да направите кафе в кафемашина
Как да направите кафе в гейзер
Всички страници

Начини за приготвяне на кафе

Способы приготовления кофе Има доста начини за приготвяне на кафе и изборът на метод зависи от какъв тип кафе искате да получите по отношение на силата, аромата, прозрачността, колко бързо искате да го приготвите и т.н.

В основата на всеки метод за приготвяне на кафе се крие процесът на екстракция - извличане на вещества от кафе на зърна. Приготвяйки кафе по различни начини, ние променяме някои параметри, като например смилане на кафе, температура, налягане, време на готвене, така че процесът на извличане се осъществява по различен начин и в резултат на това силата, аромата и наситеността на кафето са различни.

Предлагаме Ви няколко начина за приготвяне на кафе:


Кафе на турски "черен като нощ и сладък като грях", или как да се приготвя кафе на турски

Предосходный кофе в джезве Смилане на кафе на зърна: много фини, до 0.15 мм.
Прибори за приготвяне на кафе: Турски (джежева) , печка или апарат за загряване на пясък, кафена пара .
Температура на приготвяне на кафе: 92-96ºС.
Време за приготвяне на кафе: 5-6 минути.

Инструкции стъпка по стъпка за подготовка на кафе в турски език

 1. Ингредиенты для приготовления кофе в турке За да сваряте силно черно кафе, вземете много фино кафе в размер на 2 супени лъжици с горно смляно кафе за 100-150 грама вода или пропорционално според рецептата . Използването на фино смилане на кафе се дължи на факта, че външната повърхност на частиците е по-голяма, което подобрява взаимодействието на кафе с гореща вода и позволява по-пълно разкриване на вкуса му.
 2. Налейте кафе на турски, поставете захарта и изсипете студена вода в задната част на врата. Това ще постигне минимален контакт на кафето с въздух и максимално насищане на напитката с аромата на кафе на зърна.

 3. Турка на раскаленном песке Поставете пуйката по-навътре в пясъка, предварително нагрят до 350-450º C или на гореща чиния, и гответе кафе на слаб огън. Тъй като се приготвя по-дълго кафе, толкова по-ярък и по-богат ще бъде неговият вкус.

 4. Когато се нагряват, частиците от кафе заедно с гореща вода се издигат и образуват коричка на повърхността на турците. Когато водата кипи, въздушните мехурчета се пробиват през кората, образувайки пяна (сметана) . Най-важният момент е да не се позволи на "божествената" напитка да избяга.

 5. Веднага щом такава светло кафява пяна се образуваше на повърхността и водата трябваше да кипи, т.е. температурата й достигаше 92-96º С, извади турчината от огъня. Врящата вода разгражда етерични масла, унищожава кората, като в същото време взима вкуса на напитката.

 6. Сега можете да добавите подправки към вашето кафе: ванилия, канела, индийско орехче, джинджифил и др.

 7. Поставете отново кафето на пуешкия огън и изкачете нагоре пяната.

 8. Кафето в турското е готово. Но за феновете на по-силно и горчиво кафе можете отново да заварите кафето, като поставите турчин на пясъка или печката.

 9. Готовата напитка може да варира с мляко , лимон или ликьор .

 10. Налейте внимателно кафе от турците в суха нагрята чаша, така че пяната да остане на повърхността. Запомнете: студената чаша може да съсипе най-доброто кафе.

 11. Препоръчва се да се сервира турско кафе с чаша вода и да се пие на малки глътки.

Поэтапное приготовление кофе в турке


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете също и за други начини за приготвяне на кафе:


Кафе, приготвено в "френска" кафеварка или как да направите кафе във френска преса

Приготовление кофе во французком кофейнике Шлайфане на кафе на зърна: много голямо, до 0,8 мм.
Съдове за кафе: френска преса ("френска" кафеварка) , чайник за нагряване на вода, лъжица, кафена пара .
Температура на приготвяне на кафе: 96ºC.
Време за приготвяне на кафе: 4-6 минути.

Инструкции стъпка по стъпка за подготовката на кафе във френска преса

 1. За да направите кафе във френска преса, напълнете грубото кафе в цилиндъра, за да не запушите филтъра. Препоръчителни пропорции 1:10 (за всеки 100 мл вода 10 грама кафе). Този метод ви позволява да увеличите максимално вкуса и аромата на кафето, затова е по-добре да използвате изключителния сорт и да изхвърлите смесите.
 2. Изсипете гореща вода в кафеварката с температура около 96 ° C и разбъркайте внимателно кафето, докато последните се удавят. Разбъркването води до увеличаване на площта на контакт на вода с частици от кафе и позволява да се постигне по-пълно извличане на полезни вещества .
 3. Повдигаме буталото, покриваме пресата с капак и го завъртаме, за да се затвори гърлото. Филтърът трябва да докосва повърхността на кафето. В това положение, двойката няма къде да излезе и под натиска си, и кафе се варят .
 4. След 4 минути бавно спускайте филтъра надолу, напрягайки кафето, така че дъното да остане на дъното. За да накарате по-леко да спуснете буталото, завъртете решетката на капака в гърлото. Буталото трябва да падне равномерно, в противен случай, ако е изкривено, стъкленият цилиндър може да се счупи.
 5. "Френски" пот за кафе ви позволява да увеличите вкуса на зърното, а добавянето на подправки не се изисква.
 6. Кафето е готово. Обърнете капака и изсипете кафето върху сухи горещи чаши . Ако желаете, можете да добавите мляко . За информация: една студена чаша може да съсипе най-доброто кафе.

Поэтапное приготовление кофе в френч-прессе


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете също и за други начини за приготвяне на кафе:


Експресно еспресо или как да готвите истинско еспресо

Готовим кофе в эспрессо Смилане на кафе на зърна: много фини, до 0.15 мм.
" и " Глоссарий "). Прибори за приготвяне на кафе : Държач, кафеварка, темпера , кафе паре , еспресо машина (вижте " Съдове за приготвяне на кафе " и " Речник ").
Температура на приготвяне на кафе: 98-100º С.
Време за приготвяне на кафе: 3-5 минути.

Инструкции стъпка по стъпка за това как да направите кафе в еспресо машина

 1. За да подготвите еспресо, поставете държача под бункера на дозатора. Изсипете смляното кафе и го разпределете равномерно, като почукате задната част на китката над държача. За приготвянето на еспресо кафета трябва да бъде високо или средно печено и много фино смляно .
 2. За по-интимен контакт с парата, натиснете кафето, като използвате темпера , като удряте държача към масата. С леко движение на допирателната, докоснете температурния бутон на държача и отново натиснете кафе. Предварително избършете държача, извадете го от групата .
 3. Излейте водата в резервоара на кафе машината . След няколко секунди залейте горещата вода през групата, за да възстановите желаната температура.
 4. Поставете държача в групата и го закрепете.
 5. Поставете нагрятата суха чаша под филтъра и включете вряла вода. Извличането ще отнеме около 25 секунди. Кафето е готово. Налейте кафе над нагрятата чаши .
 6. Изключете кафенето навреме, ако нямате функция за автоматично изключване. Почистете държача, като го извадите от групата. Извадете таблетката, почистете вътрешността на държателя от частиците на кафе и го поставете обратно в групата.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете също и за други начини за приготвяне на кафе:


Кафе капка по капка или как да приготвяте кафе в кафемашина с филтър

Фильтрационная кофеварка Шлайфане на кафе на зърна: големи, до 0,6 mm.
Прибори за приготвяне на кафе : капкообразувател за кафе (филтър за кафе) , кафена пара .
Температура на приготвяне на кафе: 92-96º С.
Време за приготвяне на кафе: 5-12 минути.

Инструкции стъпка по стъпка за приготвяне на кафе в кафемашина с филтър

 1. За да направите кафе, изсипете студена вода в кафеварката за кафе .
 2. Ако вашият кафевар използва филтри за еднократна употреба, тогава е по-добре да вземете бели, те са изработени от специална хартия, жълтото е по-лошо, те имат вкус на дървесина.
 3. Ако вашият кафевар е оборудван с филтър за многократна употреба, внимателно го почиствайте. Решетката бързо запушва кафето , причинява гранясъл вкус и разгражда качеството на извличането .
 4. Изсипете слой от грубо кафе. Оптималното съотношение е 10 супени лъжици на литър вода. Не забравяйте, че размерът на държателя на филтъра е предназначен за определено количество кафе и недостатъчното или прекомерно напълване ще направи кафето не наситено и ароматно.
 5. Натиснете бутона за подаване на вода. Една мощна струя овлажнява фрезоването, влива и влиза в капацитета на кафе машината. Изчакайте да се приготви цялото кафе, тъй като веществата се екстрахират неравномерно. Колбата се разклаща малко.
 6. Кафето е готово. Налейте го непременно в сухи и горещи чаши . Кафето, произведено по този начин, често се нарича американски или немски.
 7. Пьем кофе и улыбаемся На подгревателя на кафе машината след приготвяне на кафе може да се съхранява в продължение на един до три часа. Но е важно да знаете, че непрекъснато нагряване, охлаждане, кафе ще загуби своя букет, така че експертите препоръчват да се излее в термос.

Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":

Прочетете също и за други начини за приготвяне на кафе:


Осъществяване на кафе в кафемашина или как да готвя Moka Express (Moka express)

Кофеварка пятнистая гейзерная Шлайфане на кафе на зърна: големи, до 0,6 mm.
Прибори за приготвяне на кафе: кафеварка за гейзери, печка (ако кафеварката не е електрическа), кафе с пара .
Температура на приготвяне на кафе: 100 ° C
Време за приготвяне на кафе: 5-8 минути.

Инструкция стъпка по стъпка за приготвяне на кафе в кафемашина с гейзер

 1. Изсипете студената вода в долната част на кафеварката за гейзери до желаното ниво. Трябва да се помни, че гейзеровите кафе машини работят само при пълно натоварване, така че количеството вода винаги трябва да е същото.
 2. Изсипете слой от грубо кафе в филтъра и леко го заменете. Почистете ръбовете на филтъра от остатъците от кафе. Ако в чашата се образува утайка с готовото кафе, увеличете стойността на почвените зърна.
 3. За да избегнете загуба на налягане, плътно сглобете кафеварката за гейзери и я поставете на бавен огън или я включете в електрическата мрежа.
 4. Ако се готвите в нова машина за гейзери, преди да използвате няколко първите чаши кафе, излейте в мивката. След всяка подготовка върху стените на кафеварката се образува слой кафе масла, който предпазва от негативния ефект на алуминий върху вкуса.
 5. След няколко минути кафета е готово, изсипете го в топли чаши . Кафето не толерира студена глина!
 6. Измийте кафеварката с топла вода без да използвате почистващи препарати и не забравяйте да почистите паровия вентил.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете също и за други начини за приготвяне на кафе:

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.