основен Чай Рецепти Чай почивка. Първият начин за бързо и вкусно приготвяне на чай на работа

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Чай почивка. Първият начин за бързо и вкусно приготвяне на чай на работа

03/23/2015 00:00

Чай в офисе Истинската чайна церемония винаги е цяло събитие: тя се провежда спокойно, изисква концентрация. Въпреки това, по-често, ние, винаги, бързаме и отговорни служители, веднъж, и ние искаме да пием някои вкусни и здравословен чай. Провеждането на церемония в кабинета и дори в рамките на стандартните почивки е неразбираемо за ума - каква меланхолия е наполовина с паника. Въпреки това, много хора на работното място пият понякога повече чай, отколкото вкъщи, без да се грижат за това, което наистина е в кръговете. Как да си направите добър, полезен чай в движение с минимум инструменти?

Незабавно направете резерви, че предложените методи не са вярно в крайна сметка - те са китайски, а не китайски. Не китайски, защото без специални оръжия. Но сто процента ефект и резултатът е гарантиран с минимални разходи. Но това е много китайски. Така че всички наши изразителни начини възпроизвеждат точно класическата технология. Ще ги разделяме на нивото на силата на варене, която искаме да получим.

Първият начин за приготвяне на чай в офиса: пролива

Идеята на метода е да пренесе врящата вода през чая в най-малкото възможно време. Ние не даваме чай нито за варене, нито за варене, така че в крайна сметка получаваме лека, ароматна напитка без горчивина и вискозитет. Методът е идеален за стандартни охладители за офиси, "табелите", от които можете да регулирате главата на водата. Ползата от охладителите в съвременните компании не е проблем.

Проливът е най-евтиният начин за приготвяне на напитки, позволявайки от 5 грама чай да получите 7-8 добри стандартни канцеларски халби. Най-вече е подходящ за леки зелени и олонг чайове. Пролив на червен чай, ние не получаваме пълно разкриване на вкус и вкус, но тази опция също е напълно приемлива, поне като експеримент. Не се препоръчва да заварявате пролив на пуер, особено изкуствено на възраст "shu".

Какво ще е необходимо: чаша и филтър от всякакъв размер и стил.

Време за готвене: 1 минута.

Как да се вари:

1. Изсипете чай с обем не повече от една чаена лъжичка в филтъра. По време на процеса чаршафите се отварят и ако цедката е запушена плътно, врящата вода няма да може да се разлее свободно.

Как заварить чай в офисе

2. Изсипете вряща вода през чая директно в чашата. Трябва да се гарантира, че врящата вода не остава в цедката, но се разлива лесно. Ако резултатът от пролива се оказа твърде лесен за вас, по-добре е да държите цедката за няколко секунди в вече напълнената чаша.

Льем воду в чашку из кулера

3. Сложихме цедката настрана и се наслаждавахме на чая.

Важен нюанс: Не забравяйте, че сухият чай се нуждае от измиване, така че първо трябва да се излеят 50-100 ml разлета вряла вода през чай.

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да си направим чай във френска преса

Как да приготвяме чай с джинджифил

Чай и мляко, как да съчетаете тези напитки в различни части на света

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да изберем правилния чай?

Как да изберем чай с добро качество

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Как да си направим чай във френска преса

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.