основен Рецепти за чай Чай и мляко, как да комбинирате тези напитки в различни части на света

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Чай и мляко, как да комбинирате тези напитки в различни части на света

03/07/2015 09:50 ч

Чай с молоком Строго погледнато, млякото най-добре се използва не като добавка, а като основа за бъдеща напитка. Това е, вместо вода. Чаят, приготвен в мляко, има особено мек вкус. Затоплящият ефект на двата компонента се комбинира, което прави този чай почти незаменим, ако имате замръзнали или напоени крака. А през лятото охладеният чай на млякото е много освежаващ - тежките скандинавци използват тази рецепта толкова често, че могат да бъдат намерени в кулинарните колекции като "чай на шведски", "чай на финландски".

Приготвянето на чай върху млякото не е твърде различно от обичайната процедура. Важно правило: млякото в никакъв случай не може да доведе до възпаление. Пиканските китайски господари, разбира се, ще ви кажат, че не е нужно да се вари вода за чай, но с мляко това е съвсем друг въпрос. Вареното мляко губи естествения си вкус, на повърхността има ненужна пяна. Само топло мляко и 10 минути инфузия за пивоварния чай е достатъчно.

Чаят традиционно се пие на тази основа в Монголия, Тибет, Югоизточните райони на Централна Азия и Северна Африка. Въпреки това, добавките, които аромат чай след варене, за европейския вкус е много необичайно. Сол, масло, горещ пипер, определени за нашето възприятие такъв чай ​​от изхвърлянето на напитки до категорията на супи.

Африканский чай от аборигена

В полза на факта, че чай с мляко - това все още е храна, а не питие казва, че чай с мляко забавя храносмилателните процеси. Затова комбинирайте чай с мляко и не се препоръчва храна.

Интересното е, че при приготвянето на кафе на финландски език основата се приготвя на турски и в кафемашина по Ваш избор и към напитката се добавя малко парче суха риба. Рецептата може да се види тук .

Михаил Калачев - управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг

Прочетете още:

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да изберем правилния чай?

Как да изберем чай с добро качество

5 мита за чай или какво е млечно оолунг, какво ухае Пух и какво чай Mao Tse Dong любим чай

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

Изкуството на пиене на чай на изток

Перфектният магазин за чай

Как да си направим чай във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.