основен Чай Рецепти Други два начина за приготвяне на чай на работа

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Други два начина за приготвяне на чай на работа

05/25/2015 10:41 ч

Альт контр делит - чашки для чая От детството всички знаем класическия начин на варене на чай, когато чаени листа се изсипват в бирата и се пълнят с почти вряла вода. Но в офиса за това често няма време и това не е съвсем удобно ... Ето защо такава популярност беше спечелена от чантите. Но какво да се направи с някой, който е пристрастен към определена степен на добър китайски чай, е малко вероятно той иска да пие опаковани. Оказва се, че приготвянето на любимия сорт не е твърде трудно. Вече пишехме за първия метод - проливът , който днес искаме да споделим с още двама.

Метод два: пара

Идеален за леко навити oolongs, защото ще даде не само вкус и вкус, но и визуални впечатления. Всяка топка от чая Oolong е отделно и напълно изсушено листо. Ето защо, ако попаднете във врящата вода, грахът трябва да бъде прекрасно изправен. По този начин се приготвя добре листен чай с добре запазена форма на листа, малко количество прах и отломки.

Какво ще е необходимо: само чаша.

Време за приготвяне: 2-3 минути.

Как да се вари:

Изпращаме няколко чаени листа на чашата. Ако това е въпрос на леки усукани oolongs (млечен, teguanin, dundin), достатъчно 3-4 топки на една порция.
След като чашата трябва да бъде напълнена с вряла вода и оставете сама за няколко минути. За да ускорите процеса, можете да го покриете с чиния. Чаят е готов, когато целият чай се отваря и пада до дъното на чашата.

Отстраняваме разнесените листа от чашата и пристъпваме към чай.

Важен нюанс: сложността на метода при избор на индивидуална доза. Добра чаша за чаша се изисква много малко, така че за пръв път е напълно възможно залепването и преливането. Но не се безпокойте, след два или три опита ще откриете личния си обем.

Метод три: пивоварство

Чаят от сашетата се пие във всички офиси в промишлени количества. И първата стъпка да станем "не като всички останали", ние ще направим сега. Начинът на варене се вписва добре с червените сортове чай и пуеръм. Дългият престой във врящата вода им придава приятна крепост и остроумие, за които са известни.

Най-добрият вариант е да приготвите своя чай във Вашия личен пакет, който е направен от една и съща филтрирана хартия като марковите колеги от обичайните опаковки. Има сортове за чаши (по-малки) и за манекени, но стриктни препоръки поради рядкостта на филтри за продажба там. В нашия пример използвахме филтър за манекени, чийто размер се приближи до чашата. Обикновено тези филтри се намират на рафтовете до филтрите за кафе машини и кафемашини (наричани по-нататък "филтри за чай") или ледени пакети. Рязък инструмент е единствената трудност на този метод.

Това, от което се нуждаете: чаша, чанта за чай (филтър), хартиена клипс (ключалка, клип).

Време за приготвяне: 3-5 минути

Как да се вари:

  • Изпращаме чай до опаковката на една чаша. Пакетът не се препоръчва отново, тъй като хартията, в която се произвежда чай, абсорбира влагата, докато чака следващата употреба. С пролив в цедката това не се случва.
  • Закрепете хартията или други импровизирани средства, за да прикрепите чантата към ръба на чашата.
  • Изпращаме получения дизайн под охладителя, запълваме чашата, така че водата покрива чантата, оставя се да се приготви.
  • Когато получите правилната крепост (2-5 минути), извадете сашето от чашата.

Важен нюанс: Моля, имайте предвид, че опростена версия на филтър за чай може да бъде френска преса и обикновена чаена чайник с метален филтър в нея. Основното нещо е да се избегне изкушението да оставите врящата вода в контакт с чая за повече от 5 минути. Дългият (повече от 10 минути) чай за пиене причинява разрушаването на полезни съединения. Ако не оставяте чай във вода (или във влажна торбичка), процесът на варене спира и може да го заварявате отново за няколко часа.

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Легендата за китайския зелен чай Te Guan-yin

Горчив чай ​​Кудин - свойства, начин на варене

Китайски чай Златни вежди

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

Какво да даде любовник на чай

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.