основен Спомагателни рецепти Ние правим кафе от жълъди - рецепта и полезни свойства

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Ние правим кафе от жълъди - рецепта и полезни свойства

10.07.2015 10:11

Как сарить напиток из желудей Събуждайки се рано сутринта, нищо не се задава за следващия работен ден като чаша ароматно кафе. О, да, повечето почитатели на тази прекрасна напитка ще кажат кой е съвсем правилно да твърди, че тази сутрешна церемония дава достатъчно енергия, за да се съчетае с неизбежния работен ден, дори в понеделник.

Все пак не всичко е толкова гладко, колкото бихме искали. Да, да, хората с високо кръвно налягане ще разберат за какво говоря. Не всичко приятно, за съжаление, се оказва също толкова полезно. Какво да направите, питате, ако здравето не позволява да се използва този естествен естествен стимулант? Отговорът на баналността е прост. Тя буквално се търкаля под краката ви!

Разхождайки се през есенните дни през гората, ние със сигурност се възхищавахме на величествената красота на огромните дъбове. Някои събрани жълъди, направиха някои занаяти за деца. Но много малко хора знаят, че е възможно да се приготви вкусна и здравословна напитка от жълъди, която да е подходяща както за здрави хора, така и за хора с различни сърдечно-съдови заболявания.

Лечебни свойства на жълъдите

Лечебните свойства на жълъдите са познати от незапомнени времена. Докато провеждат разкопки на брега на Средиземно море, археолозите са открили древно селище, съществувало преди 5 хиляди години, в пещите, в които са открити акне отпечатъци. И в Япония открихме жълъд, чиято възраст, според учените, е 3900 години. И най-изненадващо е, че когато е бил засаден, от него израснало дърво.

Със своя състав жълъците са много питателни. Те включват разнообразие от микроелементи, протеини, въглехидрати, захар, мастни масла и танини. Заедно с това, те съдържат флавонол кверцетин, вещество, което помага за отстраняването на различни отоци, както и антиоксидантно и диуретично свойство. В народната медицина отвара от жълъд се използва при лечението на енуреза, различни разстройства на женската и мъжката сексуална сфера и разстройства на стомаха.

Как да направите "кафе" от жълъди

  1. Подготовката на жълъдите трябва да бъде през септември-октомври, когато те най-накрая узряват.
  2. Поради факта, че жълъдите бързо се влошават, веднага след прибиране на реколтата те трябва да бъдат обелени и изсушени. Сушенето е следното: олющете жълъдите върху печене и поставете в предварително загрята пещ в продължение на пет минути, докато получите тъмно кафяв оттенък.
  3. След като жълъдите се охладят, те трябва да бъдат обелени и смлени в кафемашина.
  4. Полученият прах заспива в пуйка и готви като обикновено кафе. По-добре, ако турчинът е мед, защото медът съхранява и разпределя по-добре топлината. Днес заслужената популярност е спечелена от медните турци. Те не само отговарят на всички стандарти на добра dzhezva, но също така са украсени с оригинален дизайн: куп грозде, mustang, орел, лъв. При такъв турчин се оказва, че има много оригинална напитка, за да вкуси нещо, напомнящо за какао с мляко. Между другото, мляко и захар могат да бъдат добавени към жълъд "кафе" на вкус.

Питие от жълъди е много полезно за деца, страдащи от астма, бронхит и кашлица, както и за хора със сърдечни заболявания.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Какво трябва да бъде турският за кафе

Как да направите кафе във френска преса

Керамика Турка - идеално кафе

Кафето на турски е "черно като нощ и сладко като грях", или как да се приготвя кафе на турски език

Как да направите капучино у дома

Рецепти за кафе без преса: Анас Лати

Домашна рецепти за готвене на цвекло

Как да приготвяме кафе с джинджифил - рецепта

Рецепти за приготвяне на кафе

Как да си направим чай във френска преса

Видове зърно кафе

Мока кафе на арабски език


Имате хубава чаша кафе!

yanqex.com

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.