основен Спомагателни рецепти Колко дълго да готвите яйца от пъдпъдъци, за да запазите максимално полезните вещества

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Колко дълго да готвите яйца от пъдпъдъци, за да запазите максимално полезните вещества

10/09/2015 10:46

Гнездо перепелки Всички от нас многократно са чували за почти чудодейните свойства на пъдпъдъчи яйца. За ползите от използването им, искам да подчертая правилната употреба, известна от незапомнени времена.

В допълнение към факта, че тези миниатюрни природни творения са много вкусни и питателни, те са безопасни за хора, страдащи от алергии. В допълнение към неоспоримите качества на вкус, яйчните пъдпъдъци са истинска естествена аптека, тъй като съдържат витамини А, В1, В2, както и други биологично активни вещества, полезни за хората.

Има голямо разнообразие от ястия, в които съставките съдържат пъдпъдъчени яйца. Те могат да бъдат сварени, пържени, дори изядени сурови, без да се страхуват, че ще заразят някаква инфекциозна болест. Работата е, че телесната температура на пъдпъдъка е 42 градуса, а повечето бактерии, като например салмонела, умират при температура 40 градуса. Следователно, пъдпъдъците никога не са заразени с инфекциозни заболявания и човек не може да се страхува, че една птица, за разплод, която използва специални клетки за пъдпъдък, е пълнена с антибиотици или други медицински препарати.

Пъдпъдъчи яйца са много полезни за хора, които имат проблеми с стомашно-чревния тракт, щитовидната жлеза, както и с анемия и диабет. При правилна дозировка и компетентна употреба този продукт може да бъде включен в менюто за лице с отслабена имунна система, живеещо в опасна за околната среда зона. За децата пъдпъдъчите яйца са просто незаменими. Благодарение на съдържанието на полезни елементи в тях, редовната употреба насърчава растежа на мускулната и костната тъкан и предотвратява рахитите.

Колко да се готви яйца от пъдпъдъци

Готвенето на пъдпъдъчени яйца трябва да бъде почти като пиле. Студената вода се изсипва в контейнер за готвене на яйца и малко подсуливаем, за да се гарантира, че черупката в процеса на готвене не се спука. Във врящата вода спускаме пъдпъдъците и готваме на средна температура. Ако искате да съхранявате всички полезни вещества колкото е възможно повече, то трябва да готвите за 1 минута , а не повече. В резултат на това получавате яйцата "в чантата" . Ако готвите продукта на дете , готвенето трае от 3 до 5 минути . След като яйцата са заварени, ги спускаме в студена вода за най-бързо охлаждане и лесно почистване.

Бон апетит!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Ние правим кафе от жълъди - рецепта и полезни свойства

Сладък антидепресант

Класическа салата от раци

Morse от замразени боровинки: как да готвя рецепта

Вкусна и обилна закуска

Просо каша с тиква в multivark

Пикантни вафли с ягоди и сметана

Език на говеждо месо

Как да готвя елда в multivark

Яйцата Benedict рецепта за бърза и вкусна закуска


Имате хубава чаша кафе!

yanqex.com

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.