Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Ristretto кафе рецепта

Кофе ристретто Ristretto е напитка за кафе, приготвена в кафемашина със специална технология. От еспресо се различава, тъй като се приготвя в по-малък обем вода и е само един или два гърла. Ristretto е по-силна, гъста и ароматна, но кофеинът съдържа по-малко от еспресо.

Състав за 1 порция ристрето:
7-9 грама прясно смляно кафе;
15-30 ml вода.

Рецепта за готвене ристрето

  1. Ако сте професионална кафемашина с кафемашина, поставете рог (държач) под бункера или използвайте лъжица за измерване. За равномерно разпределяне на кафето докоснете държача с гърба на китката.
  2. Натиснете млякото за кафе - обърнете държача около работната маса и натискайте кафе със задух. Докоснете слабо клаксона и отново го натиснете.
  3. Поставете държача в групата кафе машини. Потопете кафе предварително, като включите разливането на водата за 2-3 секунди. Благодарение на това ароматът и вкусът на ристрето са по-добре разкрити.
  4. Включете кафемашината и готвите кафе с налягане от 9 бара за 15-20 секунди. Трябва да получите обем от 15-30 ml.

Ристрето е готово. Сервирайте го в малка чаша за кафе , без захар, заедно с чаша вода. За какво се прави, прочетете в тази статия >> Може да изглежда, че ристрето кафе съдържа голяма доза кофеин и не е много, че те трябва да бъдат отнесени. Но в действителност, през първите 15 секунди на екстракция, кофеинът няма време да влезе в чашата, но концентрацията на етерично масло от кафе е твърде висока. Благодарение на тях, ристрето на кафе има толкова богат вкус и аромат. Лицето, поръчало този тип еспресо, се радва на специално уважение от бариста.

Ристрето е много популярно в Италия и се смята за "най-италианското" кафе. Преведено на руски език - силно, гъсто, ограничено. Италианците я пият, без да напускат бара. В края на краищата, количеството на една порция е само една - две глътки, а чашата, която се пие в бара, е по-евтина.

В Русия мобилните кафенета и магазините, предлагащи кафе за отнемане, придобиват популярност. Много удобно е да се донесе кафе в красива чаша за хартия, да се пие на свеж въздух. Между другото, можете да направите очарователен снежен човек от чаша, прочетено в тази статия >>

Ще Ви бъдем благодарни, ако в коментарите споделяте вашето мнение за тази напитка, разкажете ни за опита за използването й в различни страни, например в страната на ристрето - в Италия или напишете любимата си рецепта за кафе.

Назад към списъка "Рецепти за кафемашини и кафе машини"


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Рецепти от кафе без преса: Анас Лати

Как да се готви царски фондю Шоколад в домашни условия

Кафе Ликьор - рецепта за готвене у дома

Шоколадов фондю Тоблерон с кафеен ликьор

Сладки ролки с плодове и палачинки вкъщи

Кремообразно кафе желе

Оригиналната рецепта за агнешко готвене с добавка на кафе

Как да готвя сладък пай в мултифарк бързо и вкусно

Домашна рецепти за готвене на цвекло

Мая тесто в хладилника - рецепта за печене с пълнеж

Как да приготвяме кафе с джинджифил - рецепта


Имате хубава чаша кафе!

yanqex.com

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.