Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафе Oflameron

Съставките
за 2 порции:
2 ч. Л. Смляно кафе,
200 гр. вода
4 супени лъжици. лъжица полу-сладко шампанско (без газ) или абсент,
1/2 чаена лъжичка ванилова захар.

Как да готвя:

  1. За да направите Coffee Offlameron, изсипете кафето с топла вода, загрейте на слаб огън. Веднага след като пяната се покачи, добавете шампанско без газ (или абсент) и ванилова захар.
  2. Незабавно свалете кафе от огъня, излейте чашите.

За да сервира кафе Offlameron се препоръчва в чаши с капучино .

Интересното е, че доста често различни видове чай или кафе са обвити в легенди. «Большой Красный Халат»: когда-то, давным-давно в скалистых горах У И Шань существовало множество монастырей. Ето един от тях за чая от млечен олонг Da Hong Pao - "Великата червена роба": веднъж, отдавна в скалистите планини на Ву Шан, имаше много манастири. Всеки манастир се опитва да направи уникален специален вид чай с уникален вкус и планински аромат. Природните условия на планината Ву допринесоха за това. Но имаше един проблем. Събирането на първите листа мляко мляко oolong в началото на пролетта от осем диви растителни треви бе затруднено от тежки условия в планинските райони. И правото на първата пролетна колекция на този чай принадлежеше на императора. Монасите намериха изход. Те обучават местните планински маймуни да събират чаени листа. И за да се избегне ловът, местните жители, облечени в тези маймуни, с червени одежди, които подчертават обучените толерантари на черна повърхност на скалата.


Изпратете ни вашите интересни истории за кафе и чай, както и опции за рецептата за кафе Offlameron Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Прочетете още:

"Какъв алкохол се добавя към кафе"

"Начини за приготвяне на кафе"  

"Съдове за приготвяне на кафе"

"Latte Art"

"Речник"

Назад към списъка с рецепти "Кафе с алкохол"


Имате хубава чаша кафе!

yanqex.com

 

 ИЗПЪЛНИТЕЛНА УПОТРЕБА 
АЛКОХОЛЪТ Е ВРЕДЕН
ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!
 

 Моля, обърнете внимание! 
Страницата не е предназначена
за гледане от хора
под 18-годишна възраст!

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.