основен Кафе с подправки Кафе с черен пипер

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафе с черен пипер

13.03.2015 21:34

Чашка кофе с ложечкой строгий вариант Кафе, една от най-старите напитки, която винаги се радваше на голяма популярност по всяко време. На Арабския полуостров идва от територията на Северна Етиопия, където в периода от четвъртия до шестия век е съществувало древното царство на Акум. На върха на своята власт, неговата хегемония се простира до земите на Южна Арабия, където, заедно с обичаите и процедурите, навик бил приготвен и за пиене на напитка, приготвена от ситно натрошени кафе на зърна.

Арабите взеха тази напитка по свое желание и впоследствие я разпространиха почти по целия свят. Търговията с Венецианската република, арабските търговци донесоха кафе в Европа, където веднага спечели огромна популярност, заради яркия аромат, необикновения вкус и стимулиращия ефект, който той упражнява.

Дори в древни времена арабите, които оцениха тази освежаваща напитка, измислиха много рецепти и начини да я подготвят. Съставките му са: джинджифил, кардамон, канела и пипер, разбира се.

Изглежда, че такава комбинация като кафе и черен пипер е напълно несъвместима, но това е само на пръв поглед. Когато се приготвя правилно, пиперът помага най-добре да разкрие красотата на тази ароматна напитка и я придава ярък обрат. Няма специални особености при приготвянето на кафе с черен пипер. Ако знаете как да готвите класическо кафе, то за вас няма да е много трудно. Можете със сигурност да използвате вградени кафе машини за дома, но е по-добре да вземете стар - добър турчин. Основното изискване за готвене е, че зърното от кафе и черен пипер трябва да се смила непосредствено преди готвене, което ще даде на вашата напитка най-свежестта.

Е, тогава. За да направите кафе с черен пипер, се нуждаем от следните съставки:

  • черен пипер - 1/5 чаена лъжичка,
  • фино смляно кафе - 4 чаени лъжички,
  • питейна вода - 500 мл.

Как да направите кафе с черен пипер - рецепта:

  1. Огряваме пушек и поставяме там фино смляно кафе и черен пипер.
  2. Всички внимателно се смесват и се наливат 100 ml питейна вода.
  3. Довежда се до кипене и се добавят още 150 ml вода.
  4. Отново завийте и добавете още 250 ml вода.
  5. Пригответе за пиене 5-10 минути и налейте чашите.

Кафето с черен пипер е готово. Опитайте, ще откриете нови аспекти в това уникално, обичано от всички нас питие. Имате хубава чаша кафе!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе Йемен с джинджифил

Ирландско кафе

Кафе удар

Деликатно телешко задушено в сос от кафе

Рецепта за готвене на пиле в сос от кафе в израелски стил

Как да приготвяме кафе с джинджифил - рецепта

Интересен предястие за празничната трапеза или руските царе

Оригиналната рецепта за агнешко готвене с добавка на кафе

Еклари със сметана за кафе

Morse от замразени боровинки: как да готвя рецепта

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Вкусна и обилна закуска

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Виенски пуфове - отлично сладкиши за кафе


Имате хубава чаша кафе!

yanqex.com

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.