основен Всичко за чай Характеристики на чайници от Ysin глина. Избираме чайника правилно

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Характеристики на чайници от Ysin глина. Избираме чайника правилно

08/28/2014 9:52 PM

Чайник из исинской глины Едва ли някой ще спори с факта, че удоволствието от чая зависи до голяма степен от какъв чайник сте направили чай. В крайна сметка точно точното качествено котле, което ще ви позволи да отворите напълно букета чаени листа.

Вероятно всеки, който по един или друг начин е запознат с китайската чайна, ще каже, че най-добрата чайник е направена от глината на Ysin. Това наистина е така и за да видим това, достатъчно е да се имат предвид основните му предимства пред материали като порцелан, стъкло, пластмаса и чугун.

Основната отличителна черта на глината Isin , разбира се, е нейната пореста структура. Чайник, изработен от такава глина, "диша", абсорбиращ като гъба, инфузия и аромат на варен чай. Може да се каже с увереност, че чайник, изработен от висококачествена глина Изин, "помни" чая, който влагате в него. Лесно е да проверите: за два-три месеца, пригответе чайник в чайник, а след това го напълнете с топла вода. Ще бъдете изненадани, но резултатът от инфузията с цвета и аромата ще прилича на чая, който пиете.

Друго несъмнено предимство на Ysin глина е способността му да поддържа топлината сама по себе си при ниска топлопроводимост. Благодарение на това, необходимата температура се поддържа дълго време в бирата, но дръжката на чайника не се нагрява.

Така че, вие сте решили за материалите, от които е направена каната и всичко, което е останало сега е неговата покупка. На пръв поглед всичко е съвсем просто, но когато става дума за избор, възникват определени въпроси. За да сте сигурни, че бъдещото придобиване не ви разочарова, бъдете внимателни и следвайте инструкциите по-долу.

Съвети за избор на чайник:

  • Първо, определете обема на бирата. Това е доста просто, за да направите това - да продължите от броя на хората, които ще пият чай и извън обема на вашето пиано. Ако сте единственият участник в церемонията по чай, изберете чайник, равен на обема ви.
  • След като сте решили силата на звука, изберете пивовара, който ви харесва по дизайн и просто го държи в ръцете си. Внимателно изучете чайника за драскотини и пукнатини, усетете го с пръсти. Обърнете специално внимание на дръжката - тя трябва да е възможно по-ергономична, така че чашата, пълна с вряла вода, да се държи в ръката ви като опитен ездач в седлото. Не забравяйте да обърнете внимание на върха на чайника. Тя не трябва да се отрязва. Поставете водата в чайника и я изсушете, уверете се, че струята е плоска, сякаш е изрязана от стъкло. Водата не трябва да се пръска отстрани и не трябва да се оттича над каната. След като сте се уверили, че липсват видими дефекти и дръжката и дюзата са направени добросъвестно, преминете към следващата стъпка при оценката на качеството на продукта.
  • Отворете капачката и обърнете гърнетата с гърлото надолу, поставете я на всяка равна повърхност. Качествена чайник от Ysin глина трябва да докосва тази повърхност с три точки: върха на гърлото, врата и горната част на дръжката. Благодарение на този дизайн чайникът постига равновесие и няма да изтече. Освен това, това ще ви позволи да слеете варенето с една ръка. Разбира се, грешката от няколко милиметра няма да играе огромна роля, но ако цената за такъв котел е доста висока, тогава качеството трябва да бъде на правилното ниво.
  • Друг важен детайл е капакът на пивоварната. Като сте внимателни, вероятно сте забелязали, че има малка дупка в нея. Ако по време на заустването на водата за захващане на този отвор с пръста си, водата от дюзата ще спре да се налива. Това е друг начин за определяне на добра кана. И накрая, последното. Не трябва да има пропуски между капака и устата на каната. Капакът трябва да пасне възможно най-плътно в гърлото. Идентифицирането на недостатъците е съвсем проста. Напълнете каната с гореща вода, да, то е горещо, тъй като глината Ysin има свойството да се разширява леко. След това задръжте носа си с пръст и завъртете каната с главата надолу. Капакът трябва да остане на правилното място. Бъдете внимателни, защото ако се окаже, че е дефектна, тогава съдържанието на каната ще се разлее. Лошо в съседство с врата на капака ще ви разсейва само от пиенето на чай, и се стреми да падне от чайника и да се счупи.

По принцип това е всичко, което всеки трябва да знае, за да избере наистина добра чайник от Ysin глина. И не забравяйте, че най-важното - чайникът, който сте купили, не трябва да се пръска навсякъде на рафта. Насищайте стените му с вкуса и аромата на любимия си чай, а след това всяко пиене на чай ще ви превърне в нещо ново и неизследвано. Приятен чай!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кана - в кухнята шефът!

Изкуството на пиене на чай на Изток

Как да си направим чай във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Кафе и коктейл от ябълки

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Как да направите капучино у дома

Рецепти за кафе без преса: Анас Лати

Любителите на чай и кафе имат по-малка вероятност да страдат от някои видове рак

Как да приготвяме кафе с джинджифил - рецепта

Чай вчера, днес, утре

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.