основен Всичко за чай Перфектният магазин за чай

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Перфектният магазин за чай

11/06/2014 11:50

Чашка чая Изглежда, че самото място на търговията с чай директно с нивото на качеството на продукта, не е свързано. Но той прекрасно илюстрира отношението на собственика към работата си. Учудващо е, че елитен и качествен чай може да се купи в простия павилион на магазина близо до къщата и в пресичането на метрото. По същия начин е възможно да купите прекрасни проби от фуражно сено на висока цена в богато декорирана чайна. Четири ключови трика, които ни позволяват да заключим какъв вид котка ще ни чака в чантата от закупен чай, са както следва:

На първо място, достатъчно странно, наличието на хладилник или фризер . Зелените и Oolong чайове са много чувствителни към влажността и температурата на съхранение. Всеки самоуважаващ се магазин за чай в Китай за съхранение на такива сортове задължително има няколко фризера. Понякога тези камери стоят точно в средата на павилиона и сериозно се намесват в прохода. И зад щанда вместо красивите кутии може да стоят впечатляващи хладилници, може би като прозрачни врати. Всъщност всичко е логично. Търговецът бърза да покаже, че в магазина си чаят се съхранява правилно, може и трябва да се вярва. Важно е да знаете, че във фризера е необходимо само да се съхранява чай във вакуумна опаковка. Отвореният чай лесно отнема влагата от въздуха и влагата във фризера се превръща в кристали, които разрушават структурата на чаени листа, лишават го от много полезни свойства.

Втората точка е вентилацията . Добрата циркулация на въздуха е много важна за съхраняване на незапечатани сортове чай, например пуер. Ако чаят абсорбира повече влага, отколкото е необходимо, процесът на ферментация, спрян веднъж при сушене, ще започне отново, което неизбежно води до факта, че чаят ще изгние или ще стане мухлясал. Така че в магазина, където пурата традиционно стои на рафтовете в щандовете в една опаковъчна хартия, въздухът трябва да е свеж и сух. Няколко стратегически разположени феновете ще ви кажат, че магазинът може да бъде надежден.

Третият момент е демонстрация . Магазините, продаващи чай по тегло, не могат да привлекат купувач с красив етикет. Продуктът трябва да бъде изложен на "лицето", така че е невъзможно да се откаже от прозрачните кутии за визуална проверка. Но в същото време, ние трябва да помним, че чаят, като гъба, абсорбира цялата околна среда. Следователно е ясно, че съдържанието на демонстрационния буркан е продукт по отношение на миризмата и вкуса. Повечето зелени Oolongs под влияние на светлина и въздух се различават значително навън след изтичане на една или две седмици. Листът се разяснява, отваря се и веднъж силна топка от тъмно изумруд Тегуанин става бледо зелена роза не е ясно какъв вид. За да обобщим: ако се опитвате да продавате чай от същата банка, в която е показан, е по-добре да откажете. В идеалния случай, ако погледнете чая в един буркан, помирисвайте и докосвайте от друг и продадете от третата, а съдържанието на всичките три ще бъде същото.

Магазин чая в Китае Четвърто - дегустация . Купете елитен и скъп чай без предварителна извадка - голям риск. Правилният търговец на чай трябва да организира дегустацията на избрания сорт от купувача. с доской и одноразовыми чашками в павильоне. Тя може да бъде като специална маса за чай в ъгъла на магазина, както и чайници с дъска и чаши за еднократна употреба в павилиона. Оферта на посетител чаша прясно приготвена напитка не е просто добър тон, а дар на магазините за чай в родината на китайската камелия. Да пиеш или да не пиеш предложеното е винаги твой избор, но сам по себе си наличието на атрибути за пробата е добър знак.

Сега знаете, че трябва да обърнете внимание, когато влезете в магазина за чай. Но изберете добър чай, не забравяйте, че вкусът е пряко зависим от използваната вода и специални прибори, което позволява правилно и максимално използване на съставките на бирата за организма. Компетентно приготвената напитка не само притежава невероятен аромат и вкус, но и дава всички полезни качества, тонизиращо, ободряващо или обратно, отпускащо тялото. Широка селекция от ястия за приготвяне на чай и кафе се предлага в онлайн магазина Foxmart.

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Изкуството на пиене на чай на Изток

Как да си направим чай във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Чаят и кафето предпазват от рак на ендометриума

Любителите на чай и кафе имат по-малка вероятност да страдат от някои видове рак

Чай вчера, днес, утре

Кана - в кухнята шефът!

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.