основен Всичко за чай Как да изберем чай с добро качество

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как да изберем чай с добро качество

19.11.2014 г. 10:02 ч

Зеленый чай в прозрачной чашке Проблемът на избора постоянно преследва човека, като отнема доста време. Все пак, каквото и да каже човек, трябва да избирате всеки ден. И колкото по-голямо е въздействието на обекта върху тялото, толкова повече трябва да знаете, за да не грешите. Така че нека поговорим по-подробно какво да търсите при закупуване на чай с добро качество.

Така че, ние сме пред витрина, пълна с буркани, кутии и торбички. Всички различни цветове, размери и имена по-скоро напомнят магии да призовават духовете. Но не се губете, не се успокойте и не бързайте, чаят не харесва.

Знаци за разграничение или какво да търсите при избора на чай

От гледна точка на нюансите, които определят качеството, чаят е труден продукт. Крайният резултат зависи от броя на топлите дъждовни дни през пролетта / есента на тази година и заради високата височина на храсталака над морското равнище и дори настроението на момичето, което събираше тези листа. Подробности за морето и да отидете в тях - това не е лесно. Много по-полезно е да обърнете внимание на общите характеристики на всички сортове, които могат да се видят без инструменти и допълнителна подробна информация.

  • Външен вид - всички знаем, че чаят (с изключение на случая) се състои от листа. Ето защо, при визуална проверка на чая, тези листа трябва да бъдат точно отгатнати. Да, те могат да бъдат усукани или компресирани. Необходими са неравномерни ръбове и транспортирани листа. Най-добрият чай се прави от два горни листа с бъбрек. Колкото повече в бъбреците чай, толкова по-високо е качеството му. Разграничаването на бъбреците в сухия чай не е трудно - те са покрити с малки вили, така че листата изглежда размита. Най-лесният от всички, тези вили са познати в червено. Между другото, наличието на резници показва високо качество и ръчно сглобяване, което, разбира се, е плюс. Чаят под формата на рязане, отломки или прах показва монтажа и обработката на машината. Принципът тук е същият като при закупуването на ананаси: едностранни скъпи пръстени, пръстените са по-скъпи от парчетата, парчетата са по-скъпи от сока и картофено пюре.
  • Мирис - друга често срещана истина е, че чаят трябва да мирише. Свежият и качествен чай мирише много. Ако чаят не удари аромата непосредствено след отварянето на кутията - можем да заключим, че той вече е лежал дълго време или е бил показан многократно. Ако миризмата е едва забележима или изобщо не се чувства, не си заслужава да приемате такъв чай. Дори и при спазването на всички технологии за съхранение всеки чай, с изключение на пури, предназначени за дълъг период на съхранение, губи своята миризма след година и половина или две след събирането. Като цяло технологията за ароматизиране на чайта беше изобретана, така че чаят, който загуби естествената си миризма, може да бъде продаден.
  • Пивоварство - ако имате възможност да приготвите и вкусите избрания чай в магазина, обърнете внимание на две точки. Преди варенето чаят се измива. Освен това температурата на измиващата вода няма голямо значение. Посъветвайте се да измиете чая със студена или топла вода. Уверете се, че продавачът, който знае, ще разбере за какво говори и няма да откаже. Факт е, че нискокачественият чай, за да подобри цвета на нюанса на инфузията. Студената или топла вода няма да приготви достатъчно чай, за да оцвети водата. Но боята ще се прояви лесно. И още нещо - пяна. Добрият чай, когато е в контакт с вода, ще даде малко количество облачна пяна на повърхността. Изглежда неестетично, но служи като недвусмислена гаранция за качество.

Сега, знаейки всички нюанси на избора на подходящ чай от добро качество, можете спокойно да отидете в магазина.

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Изкуството на пиене на чай на Изток

Перфектният магазин за чай

Как да си направим чай във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Чаят и кафето предпазват от рак на ендометриума

Любителите на чай и кафе имат по-малка вероятност да страдат от някои видове рак

Чай вчера, днес, утре

Кана - в кухнята шефът!

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.