основен Всичко за чай Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как да се определи качеството на чая: основни показатели

17.12.2014 00:00

Как проверить качество чая Има няколко начина да се определи качеството на чая след факта. Разбира се, при избора на чай, например, като подарък, ние рядко имаме възможност да проверим съдържанието, но за методите за контрол на покупката са доста подходящи.

Чай - качествен контрол

  • Цветът на панела. Почти всеки офис кръг е маркиран в годишните кръгове на нивата на прясно пиян чай. Цветът на този пръстен се предполага, че винаги е тъмно кафяв. Но ако го погледнете, може да изглежда зеленикаво. Зелените на ръба, като зеленото в цвета на червения или черен чай, показват вековната епоха на чаени листа.
  • Неговата лимонова господство. Един добър чай без бои и добавки при добавяне на парче лимон винаги ще се олекоти. Фалшив чай ​​с ненужни тайни - не.
  • Еднородност на състава. Каквото и да звучи, чаят трябва и не трябва да бъде хетерогенно в същото време. Това би трябвало, защото две торбички от чай от същия сорт могат да преминат по различен начин от плантацията до магазина. Не би трябвало, защото чаят от една чувала винаги е хомогенен. Приблизително същия размер на листата, еднородно присъствие на пухкави пъпки, една цветна палитра - всичко това са показатели за качество. Неопределените включвания, особено тези от различен вид, голям брой отделни изрезки без листа в скъпо разнообразие - индикация, че чаят е пред нас, не е ясно от кого и от какъв принцип се прави, или просто фалшива.

Сега знаете, че не е толкова трудно да изберете добър чай, просто купете малка партида в чай ​​бутик, пробвайте го, оценете цвета на ръба, добавете лимон и внимателно погледнете композицията. И, разбира се, не забравяйте да опитате напитката, така че да ви подхожда.

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

5 митове за чай или какво е млечно оолунг, какво Пух мирише и какво чай Mao Tse Dong любим чай

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

Изкуството на пиене на чай на Изток

Как да изберем чай с добро качество

Перфектният магазин за чай

Как да си направим чай във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Чаят и кафето предпазват от рак на ендометриума

Любителите на чай и кафе имат по-малка вероятност да страдат от някои видове рак

Чай вчера, днес, утре

Кана - в кухнята шефът!

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статиите, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.