основен Всичко за чай "Суров" постферентен чай - Shen Puer

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


"Суров" постферентен чай - Shen Puer

12/09/2014 11:03

Выдержанный чай Парадоксално е, че почти същата зеленикава сянка може да бъде получена чрез приготвяне на обикновен зелен чай, който не е ферментирал, и Shen Puer - постферментирано разнообразие от чай, което се поддържа след обработка с пара от няколко години. Между тях можете да откриете прилики на вкус, въпреки че в Пуерт намек за сушени плодове: сини сливи, ябълки, кайсии - се изразява по-ярко, богато, а вкусът на зеления чай е основно тревен, мек. Шен или "сурово" Пуер и се приготвя по същия начин като зеления чай: достатъчно е температурата + 80 ° С. За варене на подходящи керамични и стъклени чайници, гаувани, колби.

Разлики Shen Puer от зелен чай

Може би, това сходство е ограничено - тогава различията започват.

  • За зеления чай, най-горните млади листа и пъпки обикновено се вземат, за Shen Puer - 3-4 напълно оформени листа от стари, лигнокални клони.
  • Китайский чай пуэр 30 лет Технологията на производство на Sheng Puer е много по-скъпа от зеления чай, който трябва да бъде внимателно събран и напълно изсушен, понякога подложен на печене. Разликата не е толкова в сложността на манипулацията, колкото във времето, необходимо за производството на елитен пост-ферментирал чай. Максималният период, през който чаят "узрява", пресован в тортите под въздействието на парата, може да достигне 30 години. Цената на такова събиране на пу-er не може да бъде осигурена от обикновените любители на чай, но 3-7-годишните сортове се продават достатъчно често.

Чай пуэр -отличный подарок для ценителей Във веригата магазини обикновено притиска Puer Puer под формата на миниатюрни гнезда, т. Нар. "Точа", увити в специална опаковъчна хартия с йероглифи. Едно "гнездо" е достатъчно, за да даде на някои гости напитка. Достатъчно е просто да го поставите в съда за печене, а под действието на водата гъсто залепените чайове се разтварят. Подобно на други видове китайски чай, може да се приготвя няколко пъти, поне три пъти. Основното нещо е да не забравяме навреме да излеем инфузията, така че да не започне да се горчи - 3 минути са достатъчни за първото приготвяне, докато останалото време постепенно се увеличава. Ако е възможно да се закупи натиснат Puer от по-голям размер - 100 или 357 g, тогава необходимото количество триене преди варенето. Такива огромни тортили или тухли се съхраняват на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина за изключително дълго време, с времето им вкус се подобрява.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

Изкуството на пиене на чай на Изток

Как да изберем чай с добро качество

Перфектният магазин за чай

Как да си направим чай във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Чаят и кафето предпазват от рак на ендометриума

Любителите на чай и кафе имат по-малка вероятност да страдат от някои видове рак

Чай вчера, днес, утре

Кана - в кухнята шефът!

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.