основен Всичко за чай Как да изберем чайник

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как да изберем чайник

02/04/2015 15:36

Керамический заварочный чайник Всяка домакиня ще ви каже, че този чай не трябва да бъде опакован, а от чайник. Той е този, който позволява да разкрие вкуса на чая, аромата му. В същото време, качеството на чая до голяма степен зависи от самия чайник, характеристиките на неговия дизайн и материали. За да се насладите напълно на процеса на пиене на чай, трябва да си купите качествена кана за варене.

Какво представляват чайници

Голямото разнообразие от чайници прави купувача труден избор. Как да го изберем, на какви критерии да се ръководи?

Първо, тя трябва да има закръглена, симетрична форма и плътно прилягащ капак. Отворът за чайника трябва да съдържа малък отвор за избягване на пара.

На второ място, необходимо е да се обърне специално внимание на материала, от който се произвежда каната:

  • Фаянс . Издръжлив материал, отлична температура на задържане. Основният недостатък е крехкостта и чувствителността към температурните промени.
  • Стъкло . Универсален и евтин материал. Стъклените чаши ви позволяват да гледате как се приготвя чай. Основният недостатък е ниската топлопроводимост - заваряването в тях бързо се охлажда.
  • Метал . Изящен външен вид и не практически използван материал за производство. Основните недостатъци са висока топлопроводимост - невъзможно е да се държи такава кана, пълна с вряла вода в ръцете. В допълнение, високата температура и танините, открити в чая, реагират с метала, което води до изразен метален вкус.
  • Порцелан . Той се смята за най-добрият материал за чайник. Висока якост, топлопроводимост, естетичен външен вид. Всички тези качества правят порцелановата чайник най-доброто за направата на ароматна напитка. За недостатъците е сравнително висока цена и трудност при почистването.
  • Глина (керамика) . Най-популярният материал в нашата страна. Той е достатъчно силен, поддържа топлина добре. Не е подходящ за чай с чай. Основното му предимство е ниската цена.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

5 мита за чай или какво е млечно оолгонг, какво ухае Пух и какво любим чай Mao Tse Dong

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

Изкуството на пиене на чай на Изток

Как да изберем чай с добро качество

Перфектният магазин за чай

Как да си направим чай във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Чаят и кафето предпазват от рак на ендометриума

Любителите на чай и кафе имат по-малка вероятност да страдат от някои видове рак

Кана - в кухнята шефът!

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.