основен Всичко за чай Как да изберем правилния чай?

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как да изберем правилния чай?

02/09/2015 14:57

Как выбрать чай В съвременния свят чаят е напитка, която се консумира няколко пъти на ден. На изток, пиенето на чай е специална церемония, която изисква специален подход. При нас всичко е малко по-лесно. Във всеки супермаркет можете да намерите не само разнообразие от сортове, като индийски или китайски чай, но и чай с различни вкусове. При избора на тази напитка, имайте предвид, че концентрацията на хранителни вещества се съдържа само в чисти зелени и черни сортове чай.

Мнозина дори не осъзнават, че такива видове чай, като зелен и черен, се получават от едно и също растение. Зеленото се произвежда чрез обработка на свеж лист пара и черно е изложено на светлина и кислород.

Основните характеристики, които трябва да се имат предвид при избора на чай

    За да направите правилния избор сред разнообразието и да си купите добър чай, трябва да знаете някои нюанси.
  1. Основните страни, в които се произвежда чай, са Шри Ланка, Индия и Китай. Всеки производител трябва да има уникален знак, който трябва да бъде отбелязан върху опаковката, като по този начин се потвърждава автентичността и качеството на чая.
  2. Ако мислите за какъв вид чай да купите: в чантите или листата, знайте, че пакетите със сигурност са удобни, но този чай се подлага на допълнително лечение, така че наистина полезна напитка е чаят, състоящ се от листа. Чаят в чантите се състои от малки парченца чаени листа, а единственото предимство е сравнително ниската цена.
  3. Чаят, който съдържа чужди примеси, като пръчки или парчета дърво, винаги ще бъде с лошо качество. Ето защо, когато избирате тази напитка, се отказвайте от тази опция.
  4. За да изберете истински и полезен чай, погледнете опаковката, трябва да има едно от следните съкращения: FOP, GFOP, FTGFOP, BOP. Наличието на тези букви означава, че този вид качество.
  5. В настоящия чай не може да има малки парченца или прах, а листата трябва да са практически същите и да не са скучни. Добрият чай трябва да има приятно и свежо вкус, без каймака. И когато компресирате чаени листа в пръстите, те лесно се смилат на прах.

Днес има много специализирани магазини, така че лесно можете да имате добър китайски чай. В същото време няма да поемате рискове и да получите качествен продукт.

За да изберете качество и подходящо за вашия вкус чай, разбира се, се нуждаете от опит. И тогава с удоволствие можете да се насладите на изискана напитка и да се чувствате весели и щастливи.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем чай с добро качество

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

Изкуството на пиене на чай на Изток

Перфектният магазин за чай

Как да си направим чай във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Чаят и кафето предпазват от рак на ендометриума

Любителите на чай и кафе имат по-малка вероятност да страдат от някои видове рак

Чай вчера, днес, утре

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.