основен Всичко за чай НОВОГОДИТЕЛЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


НОВОГОДИТЕЛЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

03/23/2015 09:03

Чай, плюшки и букет Има много празници през годината, и това винаги е радостна суета. И никой дори най-просветеният будист не може да избяга от него. Защото има поне родители, лидер и може би дори тъща. Търсенето на подаръци преди ваканция може да се превърне в сериозна дилема. В края на краищата, има празници не са лични, и не може да направи без подарък. Тук можете да получите ярко пълна изненада с добър, полезен и вкусен чай вътре. Препоръки за избор на чай презентация, в зависимост от адреса на днешния ден, ние ще.

родители

Ако целта ви е да направите общ подарък, тайната е проста: направете без екзотика. Най-близките хора за хората, отглеждани на грузински или Краснодарски чай, ще бъдат червени сортове: lapsang suhong, "златни вежди" (gin ji mei), "golden villi" (dyan hong jin ha ha) . Те не изискват метода на варене (обикновен чайник) и са много красиви на външен вид в суха форма.

В случай, че вашите родители ценят зеления чай, а след това слабо ферментирал, зелен олонг - "тези guan yin" е най -добрият. Защо? Класическите сортове зелен чай са много фини на температурата на водата и продължителността на варенето. Ако те се изсипят с вряща вода или се оставят в гореща вода за повече от една минута, горчив вкус ще се появи във вкуса на напитката. За разлика от обикновените, леко ферментирали (зелени) Oolongs са по-малко горчиви. Силно овесените качествени олонг могат да се превърнат в проститутки, но в крайна сметка ще бъдат горчиви.

Опаковката също има значение. Правилната носталгия може да доведе до красива и надеждна консервна кутия. В допълнение към външния вид, не забравяйте да проверите херметичността на капака - чаят (с изключение на Puer) не харесва на открито. Един празен "пот" с добър капак може да бъде полезен за съхранение на чай и след като самият дар е свършил. Някои магазини предлагат добър избор на керамични чинии за съхранение на чай. За съхранение ще е по-добре - дори обработеният метал да се окислява с течение на времето, което няма да има най-добър ефект върху миризмата и вкуса на съдържанието.

Жестяные баночки для чая

Към главния / бизнес партньор

И тук сме изправени пред ситуация, в която да надхвърлим обичайния набор - моментът е положителен. Ключовите нюанси, независимо от личните отношения и пола на талантливите, са две: дарът трябва да бъде кратък и сложен. В същото време тя може или не може да бъде скъпа или елитна: има добри чайове и в средния ценови сегмент. Необходимата изключителност ще бъде дадена чрез опаковане и количество. Разчитайте на факта, че една сума от добър чай за компания от 3-4 души е 7-9 грама. Така че опаковането в 400-450 грама ще бъде повече от достатъчно.

Ако получателят на чай се разглобява, задачата за избор на сорт е по-трудна. Като подарък за един човек, "палачинката" на пуер ще бъде съвършена. Диск с тегло 357 грама, опакован в груба хартия, изглежда чудесно сам. Ако се пусне фабрики за чай Menha или Kunming , това ще покаже, че сте внимателно подхождали на избора на подарък.

Преди да купите, не забравяйте да инспектирате палачинката и да я миришат. Дискът и хартията трябва да са непокътнати. Добър знак, ако опаковката от вътрешната страна е обезопасена със стикер с холограма (дискът обикновено се опакова в хартия, която се събира от възел от вътрешната страна на диска - има и стикера - холограма). Миризмата трябва задължително да е, тъй като пури, за разлика от други сортове, не го губят с възрастта. "Шу" Пуер мирише на земята, листа, влажност. Един добър "Шен" Пуер мирише като сушени сини сливи.

Ако говорим за жена лидер / колега, трябва да обърнем внимание на така наречените "нехарактерни" чайове - смеси от растения, билки и сушени плодове, в които няма чай, т.е. китайски камелия . Въпреки това, те говат и пият по същия начин, а някои не са по-лоши от най-добрия чай нито по вкус, нито по вкус, нито в полза. Например, един от сортовете "не случайни чай" - "кудин" - е направен от растение, свързано с партньор.

Можете също така да изберете сушени османтикус цветя , от които 1-2 грама ще дадат на всяка напитка деликатен аромат на пъпеш. Изключителен подарък ще бъде и даването на плодове , изборът на който е много широк: от сушени ябълки, круши с топла подправка (елда, канела, карамфил) до захаросани плодове (манго, пъпеш, ананас). Самостоятелно стои сладкото годжи , което можете да приготвите и прибавите към ястията, и то е точно така. Струва си да се обръща внимание на смесите от това зрънце със зелен, червен и бял чай. По правило китайският чай се пие без захар, мед или сметана, а goji ще даде напитката лека и приятна сладост.

Фруктовый чай

Не забравяйте да попитате за възможността за създаване на специална смес лично за вас - в някои магазини има такава услуга. В резултат вашият подарък ще бъде уникален, почти като вас.

Крайният нюанс е опаковката. Идеален - релефен пакет или пакет с йероглифи и рисунки по темата. Въпреки факта, че повечето магазини се опитват да правят опаковки със собствено лого, фирмите, които работят с директни доставки, имат възможност да предложат опция "от производителя". Във всеки случай, си заслужава да се попита за наличието на оригинални опаковки, такъв подарък ще получи допълнителни плюсове на изключителност в очите на адресата.

На моя съпруг / съпруга / близък приятел

Нека припомним, че чаят в традиционното си източно разбирателство е средство за постигане на вътрешна и външна хармония. Това е случаят, когато аксесоарите и церемониалните могат да бъдат по-важни от разнообразието. Красива услуга, маса за чай, фигурки, свещи ще ви помогнат да създадете уютен ъгъл. Подходящият чай у дома е възможност да прекарате известно време заедно в мълчание. Що се отнася до самия чай, така наречените "обвързани чайове" са най-добрите налични. Те са безцветни топчета в бели и зелени тонове. Но си струва да хвърлите този чай във вряща вода, тъй като той изпълнява настоящите изпълнения. Зелен или бял чай-черупката ще се отвори и ще позволи на цветето цъфтят спретнато вързани в центъра на топката. Предлага голямо разнообразие - от бели перлени нишки до червени или лилави топки. И хляб и спектакъл в една бутилка.

В чайнике распустился цветок

Специалните чаени цветя са по-предназначени за любимите момичета и жените, а за мъжете ще направят художествени вариации на темата за пуер. Този чай е натиснат не само в дискове и шишарки, но и в различни форми: пирамиди, тикви, медальони, колоритни монети за еднократно пиво. Открояват се изделия, направени от "Puer tar" - концентриран Puuer бульон в масивни плочки. Смолата е много удобна за варене, просто разтваряне на парче от нея във вряща вода до желаната наситеност на напитката. Тъй като преди втвърдяващата се смола е еластична, като пластилин са изработени красиви продукти, фигурки, таблетки с йероглифи. Срокът на годност на такова произведение на изкуството не е ограничен.

За всеки

Ако обектът на подаръка за чай е човек, за когото не сте запознати или не сте запознати, абсолютно сигурен вариант е чайът "за тестване" . В някои магазини е възможно да се вземат проби от този или този чай безплатно. По правило за тези цели има специална опаковка, предназначена за доза от 5-10 грама. 15-20 подобни сонди, опаковани в красива опаковка или кутия, могат да бъдат отличен подарък.

Традиционен новогодишен подарък в Китай е чаят, изсушен в мандаринска кожа . Пресен мандарин се изрязва "капак", плодът се изважда, а празното пространство се пълни с чай, покрит и изсушен. За нашата страна, където мандарините и Нова година са неразделни, тази опция е идеална като евтин и грандиозен сувенир. Сухата мандаринова корица перфектно запазва цитрусовата миризма и я прехвърля на чай. Също така ги произведейте, по-добре заедно, изсипете малко пуер и добавете няколко парченца мандарина.

Вместо чай, можете да дадете още една напитка, не по-малко популярно - кафе, както и ястия и прибори за приготвяне. Как да изберем турчин за кафе и какви други тематични подаръци можете да направите за кофеина, който написахме в тази статия . Във всеки случай дайте своите подаръци с удоволствие!

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Какво да даде любовник на чай

Най-новото от живота на кафето или невероятните притурки за кафе

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Как да изберем чай с добро качество

Оригинални подаръци и сувенири с теми за кафе

Комичен хороскоп за кафе или как хората пият хора от кафе с различни знаци на зодиака

Чаша кафе ви позволява да спестите в удобна старост

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.