основен Всичко за чай Легендата за китайския зелен чай Te Guan-yin

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Легендата за китайския зелен чай Te Guan-yin

03/29/2015 16:41

Потърсете жена! Какви женски образи могат да бъдат намерени в различни видове чай?

Китайский зеленый улун Има мнение, че една жена в ориенталското общество е вторичен образ. Не оценявайте, казват те, техните древни жени, а сега с трудности и от под пръчката. От тази гледна точка дори чаят може да се смята за нещо, за женския свят, изобщо не е свързано с него. Чуваме "чайната церемония" и въвеждаме мъдреци на учените учени, с дълги палта от политическа карта или свитъци от "книгата на промените". Къде е жената тук? Наистина ли е в кухнята, в печката, почистване и триене на вечеря, или не всичко ли е толкова тъжно? Правилният отговор е навсякъде. Тъй като една жена за китайската култура като цяло и по-специално за чай - крайъгълният камък и ключовата фигура на легендите.

Първо, събирането на чай е въпрос на майсторство на бижута, в който, без жените женски ръце, никъде няма.

И какво можем да кажем за безкрайните имена на сортовете чай, вдъхновението за които са веждите на жената, после очите, а след това и миглите. Днес ще говорим за образите и въплъщения на жените в историята на чая.

Богинята: Гуан-ин

Легенда: Гуан-ин - централната фигура на виетнамската, китайската, корейската и японската митология, божество, което действа предимно в женска прическа, спасявайки хората от всякакви бедствия; носител на деца, родителска майка, покровителка на женската половина на къщата. Според легендата, след като Гуан-ин се посвещава на служене на живите същества, главата й избухва и съседите й в източния Олимп се събраха отново, като добавиха хиляди ръце и единадесет глави. Не е ли символ на съвременна жена, която постига всичко и навсякъде?

Въплъщение: не е изненадващо, че в чест на тази богиня е наречен най-популярният зелен чай в Китай - Te ("желязо") Гуан-ин . Този изненадващо свеж, леко ферментирал олонг има вкусен вкус без горчивина. В същото време, благодарение на специалната сложна технология за готвене на чай Ulu, всички полезни свойства, които допринасят за почистването на тялото, подобряването на настроението и лекия стимулиращ ефект в този чай се запазват по-добре, отколкото в повечето зелени и червени сортове.

Тези Guan-yin също се наричат "един вид пет вкусове" , защото всяко последващо заваряване (и качеството на Te Kuan-yin издържа до дузина) не е като предишната. Но не и променливостта, за която човек може да приеме това свойство с повърхностен поглед, дава такава характеристика. Универсалност, скрита в перлите на този сорт. Особено внимание се обръща на процеса, който се случва, когато чайът е в контакт с вряща вода: усуканите листа се разцъфват в "букет" от зелени венчелистчета с тъмнокафяви ръбове.

Продължение: Горчив чай ​​Кудин - свойства, метод на варене

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

Какво да даде любовник на чай

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Оригинални подаръци и сувенири с теми за кафе

Комичен хороскоп за кафе или как хората пият хора от кафе с различни знаци на зодиака

Чаша кафе ви позволява да спестите в удобна старост

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.