основен Всичко за чай Китайски чай Златни вежди

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Китайски чай Златни вежди

05/07/2015 21:55

Дорогой чай - золотые брови Червеният китайски чай Jin Jun May или Golden Eyebrows не толерират бързината. Пийте го тихо. Повярвайте ми, той ще ви даде умиротворение и смирение. Този вид чай няма вековна история, той е съвсем млад. Първата му дегустация се състоя през 2005 г. в известния майстор на чай Lien Dzu Te. Но напоследък бързо печели популярност. Jin Jun Mye се произвежда от листата на чаени храсти, растящи в планината Хуи в провинция Фуджиан. Уникалните почвени и климатични условия в района ни дават възможност да се насладите на великолепни черни и червени чайове.

Muse за чай Златни вежди

Легенда: "Красотата се ражда от най-фините димчета на небето и земята, от ясписна роса, натрупана върху бронзов диск. Такава жена е като видение за благословена древност, която се отваря, освен в сън. Тя е като сладкото пеене на лютня, способна да докосне дори бездушно желязо; като полета на драконови пиърсинг облаци. Сърцето й отговаря радостно, а планините и реките, луната и звездите пеят в концерт със сърцето си ", китайски писател от 14-ти век, наречен Вей Йонг, отговаря за любимия си по този начин. Тук се проявява разликата между лирическата поезия на Изтока и текстовете на Запада: европейският поет в морската пяна видя духа на любимия си, а китайците - за първи път видяха жена и едва тогава намериха ефективни сравнения в околния свят.

Чай Золотые брови Въплъщение: един от най-красивите китайски сортове чай, който съм виждал и опитал - "златни вежди" - получи името си в чест на очарователното огъване на веждите на сега неизвестната красота. Тънки лъскави черни смолисти листа от този чай се събират по време на цъфтежа на чашата. Едва забележим светлокафяв, пухкав връх на всяка нишка, в който е изкривен лист, е точно мястото, където трансформацията му все още не е приключила. Вкусът на този сорт е много дълбок, мек, обгръщащ се с "дим" на пушене и бележки с горчив шоколад. Той се затопля, успокоява, се приспособява към дома, позитивно настроение.

Как да си направим чай Златни вежди

Изпийте този сорт като други червени (черни) чайове с вода при температура 90-98 ° С. Точно времето за заваряване се определя от техните предпочитания. Обикновено това е от една до три минути. За 100 мл вода вземете чаена лъжичка сух чай. Можете да го варете няколко пъти. Вкусът на всеки нов чай ​​се променя леко, но остава наситено и плътно и се усеща дълъг послевкус.

Продължение: китайски чай Puer: черен (shu) и зелен (шен)

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Легендата за китайския зелен чай Te Guan-yin

Горчив чай ​​Кудин - свойства, начин на варене

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

Какво да даде любовник на чай

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Оригинални подаръци и сувенири с теми за кафе

Комичен хороскоп за кафе или как хората пият хора от кафе с различни знаци на зодиака

Чаша кафе ви позволява да спестите в удобна старост

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.