основен Всичко за чай Китайски чай Puer: черен (shu) и зелен (шен)

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Китайски чай Puer: черен (shu) и зелен (шен)

16 октомври 2015 г. 1:01 ч

Китайский чай пуэр Легенда: Puer чай, всъщност, мъжки. Всички тези миризми на риба-земя, цвят и какво наистина съществува, вкусът на дървесен катран абсолютно не е женска тема. Последният гвоздей в корицата на пренебрегване на по-слабия пол на този популярен вид чай обикновено се удря от самите продавачи, определяйки рамка за стандартите за това кой, кога и как да пие Puer. Честно казано, чаеното дърво само щеше да се засмя на тези изчисления, ако е умело. За него това се прави от оживени търговци на чай от сувенирите в Южен Китай. Тъй като Puer може да бъде приготвен по такъв начин, че той ще хареса собственика на най-добрия вкус.

Въведение: Puer може да бъде от два вида - черен (shu) и зелен (шен) . Така че, най-"груб" черен шу-пуер става мек и кротък, като лате, ако го поставите в мандарина. Да, точно така, мандарина се изважда от кората, която е гъсто напълнена с все още влажен чай. Тогава всичко това е изсушено. Резултатът от мекотата и екзотичния вкус е отличен. Светлите цитрусови нотки на фона на плътен аромат на земния звук са приятни и празнични. Нищо излишно.

И не забравяйте за специалния Shen Puer . Това не е достатъчно на руския пазар, но си заслужава да опитате. Най-малко благодарение на приятен аромат на сушени сини сливи. От историята на този чай е известно, че тъмната, възрастната и проститутката puer (shu) е била изключително напитка на човек, докато млад и свеж, не подправен, с изтънчен сладък вкус и плодови нотки в аромата преди изобретяването на изкуствената технология за стареене жени.

Съвет на капитана

Една от легендите за чайния храст казва, че прилича на млад мъж с пълна сила, който не се страхува от тежки климатични условия (чайните храсти издържат на значителни настинки) и глада (те перфектно растат на каменисти, почти безплодни почви). Чаеният лист, от своя страна, е много подобен на жена. Нежно, свежо, топимо в себе си набор от загадки, невероятно възприемчиви към всичко, което се случва наоколо. От нея се получават хиляди видове чай, различни по вкус, аромат и действие. Всичко зависи от това как да се третира, колко внимание, време и усилия, и колко да ценят, уважават и обичат.

Приятен чай!

Михаил Калачев - Управляващ партньор на китайско-руския чай холдинг


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Легендата за китайския зелен чай Te Guan-yin

Горчив чай ​​Кудин - свойства, начин на варене

Китайски чай Златни вежди

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

Какво да даде любовник на чай

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.