основен Всичко за чай Мога ли да пия чай вместо вода?

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Мога ли да пия чай вместо вода?

11/08/2015 18:30

Чай для троих Широко известният афоризъм, приписван на Хипократ и Конфуций, казва: "Вие сте това, което ядете". В съвременния свят, където всеки от 3 до 103 години знае точно колко вода се състои от тях, фразата "Вие сте това, което пиете вода" звучи по-релевантно. Обикновената чиста вода отдавна се превърна в стандартно допълнение към хранителната кошница. Научихме се да се сравним с джаджи, спортни диети и съвременни изследвания, които ни съветват да пием повече вода, още повече! Изглежда, какво има чай с нея? Но с него.

Избирайки просто приложение за контрол на използването на водата, срещате смешен парадокс, свързан с употребата на чай и кафе: в някои приложения те повишават съдържанието на вода в тялото, а в други - значително намаляват. Едно от заявленията ми заяви, че съм труп на основание, че не съм пил за повече от четири дни. Аритметично проста - всяка чаша чай почиства чаша честно пийна чиста вода на скалата. Оказва се, че без значение колко чай не сме пили, няма да отиде в "компенсира" и дори обратното - ще служи ли лоша услуга за поддържане на водния баланс? Възможно ли е да замени водата с чай?

Мит номер 1. Чаят не е вода

Разбира се, има значителна разлика между чаша напитка и обикновена вода. Чаеният лист дава витамини и микроелементи, които се съдържат в него. Един от ключовете е кофеинът. Чайът кофеин също ускорява, ускорява метаболизма, като кафе, но ефектът му върху тялото е по-мек поради елементите, съдържащи се в чайните танини, които намаляват неговата активност. Повечето кофеини съдържат млади чаени листа, от които се приготвят по-голямата част от бели и зелени сортове, както и чаени пъпки. Зрелите и големи листа, използвани за червени сортове и пури, съдържат по-малко кофеин и за поддържане на стимулиращ ефект те се препоръчват да се варят по-дълго. Пийте червен чай или напуснете малко, напитка с ниско съдържание на кофеин. В Китай червеният чай се счита за успокояваща и затопляща напитка, която се препоръчва да се пие преди лягане.

Мит номер 2. Чаят се дехидратира

Първото изследване по този въпрос, което остави следа в историята, се проведе през 1928 г. Няколко мъже под ръководството на лекарите в продължение на две години в различни томове и с различна редовност пиеха чай, кафе, вода с добавяне на чист кофеин и чиста вода. Строго погледнато, целта на изследването е била диуретичните свойства на кофеина. Заключенията са почти взаимно изключващи се: първо, кофеинът действа върху организма като диуретик, а на второ място, както кофеинът от чай, така и кофеинът губят своята агресивност поради съдържащите се в тях вещества, включително и други вещества.

Допълнителни проучвания показват, че кофеинът няма особен ефект върху пикочната система на организма. Наблюдаваният ефект се дължи на ускоряването на кръвообращението, включително на бъбреците и вследствие на това на метаболизма в организма като цяло. След кратко време тялото се адаптира и реагира на чая по същия начин, както водата, всички показатели се изравняват с нормалните стойности.

Проучванията, проведени през 2007 г. от университета в Кънектикът професор Лорънс Е. Армстронг (Лорънс Е. Армстронг), специализирана в проучването на "водоснабдяване на тялото", тази гледна точка, която е почти сто години, се потвърждава успешно. И, що се отнася до чая, той отбелязва, че ефектът върху тялото само силно приготвя черен или зелен чай. Чаеният лист, който е в кипяща вода за по-малко от 1 минута, оказва влияние върху водния баланс по същия начин, както обикновената топла вода.

За съжаление руските изследвания в тази област не са широко достъпни. Повечето източници се отнасят до чуждестранния опит. Интересен факт - няма авторитетни проучвания, потвърждаващи, че чаят или кафето дехидратират тялото, също не са свободно достъпни.

Мит # 3. Не можете да пиете чай преди / след тренировката.

Традиционните култури за физическа активност на западния и източния чай не засягат. Пиенето на чай е култура на почивка и отдих, далеч от съвременното възприемане на спортен здравословен начин на живот. Чрез концентрацията и измерението на чайната церемония се постига вътрешна хармония, мир и способност за ясно възприемане на действителността.

Същевременно съвременната спортна култура активно използва полезните свойства на чая. Разбирането и разбирането как чайът засяга редовно обученото тяло не е толкова лесно. Позицията на лекари от различни профили по този въпрос е съвсем очевидна: не се препоръчва чай като кофеинова напитка непосредствено преди, по време и след тренировка.

Въпреки това, в многобройни обекти на фитнес клубове, центрове и магазини за спортно хранене, пиенето на чай или кафе преди и по време на тренировка е разрешено, а на някои дори препоръчваме. Съществуват и медицински изследвания, които показват, че кофеинът, съдържащ се в напитката, въздейства възбудено на тялото, като увеличава кръвното налягане, като накрая увеличава издръжливостта и прага на болката. Той стимулира отделянето на адреналин, което повишава нивото на мастните киселини в кръвта.

Необуздано лице, чиито съдове не са подготвени за внезапни изблици на натиск и товари, като само допинг само вреда. Изследователите отбелязват, че значението на кофеина е само за краткосрочни натоварвания (упражнения за сила 10-15 минути, продължителност на протичането не повече от 90 секунди) в случай на професионални спортисти.

Средният слабо обучен обикновен човек, който понякога посещава стаята, кофеинът под формата на литър чай или половин литър (а от по-малкия брой няма да има ефект), кафето по време на тренировка ще увеличи сърдечната честота до 90-100% от сърдечната честота (максимално допустимата сърдечна честота) , ще повиши кръвното налягане. В допълнение, увеличаването на силата и издръжливостта, според резултатите от изследването, при не-спортистите от кофеина е нула.

Освен това стимулантът е стимулант и след кратковременна епидемия, особено ако е имало преди умора, ще има значително отдръпване и вече 30-40 минути след вземането на предварително тренировъчна доза кофеин, независимо дали е под формата на чай, кафе или друга кофеинова енергия, ще бъдете неудържимо привлечени да спите. Така че посоченото твърдение не е мит, а истината: чаят и упражненията са добри индивидуално.

Мит номер 4. Чаят съдържа калории

А калориите? Тук всичко е просто. Чаят под формата на отвара съдържа незначително количество калории - само две за 250 грама чаша. Ето защо, получаване на мазнини от чая е нереалистично. Въпреки това традициите на западните и руските чайове не означават "празен" пиене на чай. Ето защо чаят на нашата маса рядко изглежда сам. Захарта, сметаната, меда, млякото, конфитюр и други радости на живота значително допълват безрадостната фигура за калории, които отслабват.

Само една чаена лъжичка мляко без съдържание на мазнини добавя 3-5 ккал към напитката - стандартен парче захар - рафинирана захар - около още тридесет и тук с една супена лъжица мляко тази красота привлича вече на 50. Ако приготвяте чай плътно, добавете сметана вместо мляко и няколко парчета захар , калоричното съдържание на напитката ще скочи до 100 kcal на чаша. Добавете към това ефекта от ускоряване на метаболизма, който дава чай, и вълшебен апетит: voila! Нямате време да мигате око, както вече сте - Омир Симпсън с чифт три красиви понички с глазура в стомаха.

В допълнение, чаят поради абсолютното некалорично съдържание се възприема от организма като напитка. Но чаят с мляко вече е идентифициран като храна, предизвиква храносмилателни процеси, които черпят от част от енергията. Поносимостта и смилаемостта на лактозата (млечната захар) при повечето хора се влошава с възрастта, така че чаят с мляко може да причини трудности с храносмилането и тежестта в стомаха.

Разликите в съдържанието на калории в чая и водата, както и тяхното много калорично съдържание, са нулеви. Въпреки това, чайът има по-осезаем ефект върху нашето състояние, отколкото водата (с изключение на случаите на интензивна жажда). В зависимост от сорта, той може да успокои или успокои, да подобри апетита или, обратно, да го намали.

В руската традиция на чай, соло изпълнения на чай по принцип не се появяват: захар, мед, кифли и сушене - неизменните атрибути на пиене на чай. Ето защо, за да запазите фигурата, по-добре е да пиете чай в китайско-японската мода - отделно от всичко!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Легендата за китайския зелен чай Te Guan-yin

Жълт чай от Египет

Горчив чай ​​Кудин - свойства, начин на варене

Китайски чай Златни вежди

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

Какво да даде любовник на чай

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.