основен Всичко за чай Чай Oolong - какво е това, какви са неговите характеристики и полезни свойства

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Чай Oolong - какво е това, какви са неговите характеристики и полезни свойства

01/17/2016 12:36 PM

Зеленый чайник для чая Чаят Oolong е нещо като китайски зелен чай. Неговата особеност е, че при обработка на чая, листата им започват да се ферментират малко, като останалата част от листата остава недокосната.

Интересното е, че Oolong е най-популярният чай в Китай. Поради особеностите на зреенето си, той има невероятна гама от вкусове и богата палитра от вкусове. В Средното царство, според традицията, за да откриете красиви паралели с природата, често сравняваме този сорт с разходка през цъфтящата поляна на разнообразие от билки. Вкусът на човек, който пие чай Oolong е толкова голям.

Полезни свойства Oolong

В китайската медицина този сорт е особено подчертан. От древни времена, лечебните свойства на цялата гама зелени чайове са известни, но влиянието на Oolong върху човешкото тяло има специален ефект.

  1. В национални кафенета и ресторанти чаят Oolong се сервира преди хранене в гореща форма. Чудили ли сте се защо? Факт е, че китайските диетолози силно препоръчват това, разчитайки на уникалната собственост на този сорт. Оказа се, че Oolong разтваря мазнините.
  2. Друга особена особеност на този зелен чай е способността да въздейства върху човешкото тяло с ефект на затопляне. Съгласен съм, този имот е много подходящ за жителите на Русия, особено през студения сезон. Като други разновидности на китайски зелен чай, напротив, намаляване на "вътрешната топлина". По този начин чайът Oolong обикновено се нарича "топли храни".
  3. Колосалното преживяване на традиционната китайска медицина потвърждава факта, че честото използване на Oolonga помага да се отстрани течността от тялото. Поради диуретичния ефект, органите се очистват. Но благоприятният ефект се постига само при постоянно използване на чай. Китайските лечители се съветват да пият Оолунг всеки път, когато има чувство на глад, което води до преяждане.

Как да приготвяме чая Oolong правилно

Що се отнася до готвенето, няма разлика във варенето на Oolong от друг зелен чай.

  1. Загрява се добре пречистената вода до температура от 85 градуса по Целзий и се изсипва в термосфера.
  2. Налейте необходимото количество чай, обикновено 1 чаена лъжичка за чаша готовата напитка, в чайника.
  3. Напълнете с вода от термоса и изцедете водата след 30 секунди. Това още не е чай! Тази манипулация се извършва за изпичане на чаени листа, отваряйки душата му.
  4. С вода от термосалото налейте чаени листа многократно. Количеството вода трябва точно да съответства на обема на чашите. След три до четири минути, изсипете чая в чаши. И се насладете на вкус и аромат.

Чайните листа все още могат да се приготвят от три до пет пъти през деня. Основното правило: изсипете напълно готовия чай, без да оставяте течност в чайника. В противен случай напитката ще бъде горчива и нейните полезни свойства ще се изпарят заедно с охлаждането на водата.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Легендата за китайския зелен чай Te Guan-yin

Мога ли да пия чай вместо вода?

Жълт чай от Египет

Горчив чай ​​Кудин - свойства, начин на варене

Китайски чай Златни вежди

"Суров" постферентен чай - Shen Puer

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

Какво да даде любовник на чай

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.