основен Всичко за чай Традиции на пиене на руски чай

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Традиции на пиене на руски чай

18.10.2016 г. 22:20 ч

Чай и цветы Всеки народ има своите собствени традиции. В Русия, един от основните чай! Основното тук е комуникацията. Голямата маса, горещ самавар, третира - такива събирания обещават да бъдат източник на безпрецедентно удоволствие.

Традиционно има три начина за приготвяне на чай:

  • с помощта на самовар. Това е класически вариант. Водата се загрява в самавара. След това чаят се приготвя в голяма кана. Той е поставен на самарвар и пиян без добавяне на вода. В този чай не се приема захарта - на масата се сервират сладки храни (пайове, бисквити, сушени плодове);
  • с помощта на пивовар. В този случай samovar не се използва. Той е напълно заменен с чайник. Чайникът е покрит с нагревател за чай. Такъв чай ​​се пие без разреждане с вода;
  • силен чай. Този метод е използван в съветско време. Много силен чай се приготвя. Всеки гост се излива в отделна чаша. След това горещата вода се добавя към чашата.

Кой чай да използвате? В Русия се разпространява черен чай, който между другото в Китай се нарича червен. Но популярната сега зелена и бяла за пиене на руски чай не струва да се използва.

В народа е имало традиция да се пие чай от чинийки. Същото се случва и по време на семейни събирания, заобиколени от роднини и приятели. Но в обществото се смяташе за некултурно.

Традиционна чайна партия се провежда на открито, например на верандата. За чай се сервира захар (за предпочитане лук), както и нарязан лимон. Също така на масата можете да поставите различни добавки. Например, в Русия, популярна добавка беше разнообразието от билкови тинктури.

Можете да завършите пиенето на чай по много начини. Първоначално чашата се обърна с главата надолу върху чиния. По-късно, от Запада дойде друга традиция - да сложиш лъжица в чаша. Това означава, че гостът вече не иска чай.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Мога ли да пия чай вместо вода?

Жълт чай от Египет

Горчив чай ​​Кудин - свойства, начин на варене

Китайски чай Златни вежди

Често срещани заблуди за чая Puer

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.