основен Всичко за чай За Puer tea: разновидности и характеристики на консумацията

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


За чая Puer: сортове и характеристики на консумацията

11/24/2016 20:35

Любителите на чай са запознати с тази напитка. Той е донякъде необичаен вкус и аромат, но има достатъчно фенове. Освен това използването на пури за човешкото здраве е в по-голямата си част безспорно.

Родината на тази тъмна, земна напитка са някои провинции на Китай, Тайланд, Лаос, Виетнам и името му се дължи на едноименния едноименски град.

Класификация на видове Puer

Чем отличается пуэр 15 и 30 лет

След като посетите онлайн магазина за чай, можете да се запознаете с много от неговите възможности и да изберете най-подходящия вариант. Сред "семействата-пуер" са:

  • Sheng Puer е зелен, суров лист чай. Готовата форма има зелен цвят и плодов вкус. Произвежда се по естествен начин на сушене.
  • Shu-puer е зрял, ферментирал, черен чай. При готвене напитката става тъмна. Някои хора "чува" аромата на коняк, шоколад, мента. Такъв състав се получава чрез изкуствено стареене при ускорена скорост. Колкото по-дълго се съхранява, толкова по-добри са неговите вкусови характеристики.

Този чай се произвежда в различни форми: ракообразни, компресирани, насипни, под формата на смола или мандарина.

Начини на пивоварство на напитка

Как заваривать пуэр

Тя може да бъде приготвена по два основни начина: готвене или варене с гореща вода.

Процесът на варене зависи от типа пуер. Най-добре е тази напитка да се подготви в глинени съдове или в термос - за да усетите по-дълбоко вкуса и аромата. Температурният режим на водата за варене трябва да бъде 95-98 градуса, а в някои случаи - обикновено 80. В купа за варене обикновено се поставят 5-6 грама чай Puer на 200 г течност.

Най-често се практикува подготовка на напитката: заври вода, изчакайте няколко минути и налейте листата с вода. Оставете да остане за минута и извадете течността. По този начин листата се изчистват от прах и се абсорбират от влагата. След това отново Pu-er се изсипва с гореща вода и се оставя за 7-12 минути сам.

Ако методът за готвене се използва за приготвяне на такъв чай, първо водата се варе, след това предварително напоените листа се поставят в контейнер и се оставя да престои.

Особено популярно е използването на такава напитка с мляко или мляко. Puer е единственият чай, който само печели от добавянето на тези съставки.

Този продукт трябва да се съхранява на хладно и добре проветриво място. Тя може да бъде опакована в плат, за да се предотврати проникването на чужди миризми, светлина.

След като опитате Puer tea, не можете да забравите вкуса и аромата му. Всеки път, когато се отваря на фенове на чай от новата страна!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Мога ли да пия чай вместо вода?

Karkade - накратко за главния

Жълт чай от Египет

Чести погрешни схващания за чая Puer

Китайски чай Златни вежди

5 мита за чай или какво е млечно оолгонг, какво ухае Пух и какво любим чай Mao Tse Dong

НОВОГОДИТЕЛЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Традиции на пиене на руски чай

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

Букет кафе или чай - оригинален подарък със собствените си ръце

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.