основен Всичко за чай Чаят на пазара в Русия

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Чаят на пазара в Русия

12/14/2016 12:32 PM

Чай на столе В Русия чаят е много популярен. 96% от жителите на страната пият тази напитка. През последните седем години пазарът на чай е бил като цяло стабилен. Налице е увеличение на търсенето на премиум сортове и пакетиран чай. В света по отношение на потреблението, Русия е на четвърто място, зад само Индия, Китай и Турция.

Над 95% от консумирания в страната чай се внася като промишлени суровини главно от Китай, Шри Ланка, Индия, Кения, Виетнам, Индонезия, Азербайджан. В руските предприятия чаят се преработва и опакова в малки опаковки за продажба на дребно. Закупуването на суровини се извършва на търгове за чай, провеждани на места за събиране.

В Русия също се отглежда чай, но малко, не повече от 5%. Руски чай може да се намери само в територията Краснодар - той се смята за най-северния чай в света.

Какъв тип чай предпочитат руснаците?

След провеждането на социологическо проучване на потребителите над 18-годишна възраст през 2014 г. Synovate Comcon представи следните резултати: преференциите бяха разделени, както следва

  • 86% - черно;
  • 9% - зелено;
  • 1% - билков.

Като цяло руският пазар на чай, според много от участниците, е най-широко и разнообразен в сравнение с други страни. Въпреки икономическата криза прогнозите за развитието на ситуацията на пазара на чай са като цяло положителни, тъй като чаят продължава да бъде традиционна напитка за Русия.

Как и къде купуваме чай

Подобно на повечето храни, чаят често се купува в супермаркети. Онлайн магазините все още не са толкова популярни, те предпочитат само 0.4% от населението.

Най-важните критерии за избор са видът чай, формата на освобождаване и цената. Също така потребителите обръщат внимание на наличието на ароматични добавки и марка. По-малко важна е страната на производителя и дизайна на опаковката.

Ако говорим за места за обществено хранене, тук те купуват чай в големи количества. Тук е много важно да се даде предпочитание на доставчик със стабилно качество.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Мога ли да пия чай вместо вода?

Karkade - накратко за главния

Жълт чай от Египет

Често срещани заблуди за чая Puer

Китайски чай Златни вежди

5 мита за чай или какво е млечно олонг, какво ухае Пуран и какво чай Mao Tse Dong любим чай

НОВОГОДИШЕН подарък. Как да избера подходящия тип чай за различни хора

Традиции на пиене на руски чай

Чай пиене с вкус. Кои подправки са подходящи в чаша чай

Как да се определи качеството на чая: основни показатели

Как да изберем правилния чай?

За чая Puer: сортове и характеристики на консумацията

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.