основен Съдове и техника

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Класификация на кафе мелниците

Капучино, стъкло, лате, еспресо ...

Классификация кофемолок Колко опции за готвене прави кафе? Ако, когато отидете в кафене или ресторант, винаги избирате това от цялата карта за напитки, може би сте истински "мъж на кафе". Обаче най-вероятно просто обичайте вкуса и аромата на тази невероятна напитка. Въпреки това, можете да се насладите на силно, наистина висококачествено кафе не само в скъпи ресторанти, но и вкъщи. За да направите това, просто трябва да имате всички съставки, за да направите това ободряващо питие.

Всеки истински ценител ще потвърди, че вкусът и здравината на смляното кафе не зависи само от качеството на зърната, но и от типа кафемашина. Затова, за да се наслаждавате всяка сутрин на чаша на натрошена и заварена ароматна напитка със собствената си ръка, трябва да изберете правилно машината за кафе. Какви са те?

Ръчни кафемашини

Такова кафемелачка - почти предмет на изкуството, напомнящ на старите времена, когато беше незаменим елемент от кухненски прибори в домовете на благородни семейства или в ханове. Ръчна мелница е две мелници, разположени на регулируемо разстояние един от друг. Ако затегнете винта още повече, като намалите разстоянието между мелниците, меленето ще бъде по-малко. Във форма има европейски и ориенталски ръчни кафемашини. Европейските, като правило, се правят под формата на куб с плъзгащо се чекмедже, в което се излива вече смляно кафе, източните са във формата на цилиндър, така че те са удобно фиксирани в ръката.

достойнство

Предимствата на ръчните шлифовъчни машини включват тяхната ефективност на разходите, както и метод за фино смилане, в съответствие с принципа на смилане на зърната, вместо да се счупят, както при електрическите кафемашини. Това мелене прави напитката по-ароматна, вкусна и силна.

Ценоразпис

В зависимост от държавата на производство, форма, дизайн и също така, използвани в производството на материали, цените на ръчните мелници са средно от 400 до 5000 рубли.

Популярни модели

Vitesse VS-168 (Франция). Това е евтин кафевар от европейски тип, отличаващ се с елегантния си дизайн и лекота на използване. Gipfel GTK-25 (Германия). Това е изключителен немски кафевар, чийто корпус е изработен от естествено дърво. Машината за кафе е изработена в стил "ретро", като нейната форма прилича на първите шевни машини, които се появяват в началото на миналия век.

Електрически кафемелачки

Чашечка кофе Какво е удобно за електрически кафемашини? Ако използвате ръчна мелница, процесът на смилане на зърното отнема много време и изисква известно усилие от страна на потребителя, а след това електрическата кафемашина лесно смила зърната почти незабавно. Електрическите кафемашини са воденистови и ротационни, те се различават под формата на ножове, които се използват. Принципът на мелницата за кафе е както следва: кафените зърна се изсипват в специално отделение, в което се смилат чрез шлайфане. Според принципа на работа, мелницата е подобна на ръчната мелница, така че ви позволява да получите много фино смилане на кафе. Ротари електрически кафемашина е оборудван със специални ножове, въртенето на които се смила кафе на зърна. За да се направи кафе на пуйка, използваният тип мелница е практически несъответстващ. Ако кафето трябва да бъде приготвено в кафемашина или кафемашина, е по-добре да се даде предимство на електрически кафемашина за мелница, тъй като с негова помощ е възможно да се регулира степента на смилане.

Ценоразпис

Цената на електрическата мелница, в зависимост от страната на произход, като например кафемашина и използвана при производството на материали, възлиза на средно между 500 и 15 000 рубли.

Популярни модели

DELONGHI KG59 (Китай). Капацитетът на този евтин и удобен въртящ се шлайф за кафе е 90 грама, което е достатъчно, за да подготвите дванадесет чаши от напитката. Калъфът е изработен от качествена пластмаса в черно. Устройството е много просто - този модел е снабден с един бутон.

КУХНЕНСКА ПОМОЩ 5KCG100EER (САЩ). Дизайнът на мелничните камъни на този мощен мелничен кафемат позволява да се получи кафе с всякаква степен на смилане. Дизайнът на модела е направен в популярния стил на 60-те години на ХХ век. Разделите за кафе на зърна и смляно кафе са изработени от стъкло, което ви позволява да запазите аромата и оригиналния вкус на прясно смляното кафе.

la_natalie (Наталия)


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафемашини и кафеварки

Съдове за приготвяне на кафе

Съдове за приготвяне на кафе

Характеристики и предимства на инфузиите от рожкови

Рецепти за кафе и кафе напитки

Чаши за кафе и двойки

Начини за приготвяне на кафе

Бизнес етикет: как правилно да сервирате кафе и чай на бизнес среща

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.