основен Съдове и техника

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


04/02/1974 23:37

Френска преса за кафе

Рисунок кофейника и чашки кофе Използването на френска преса за варене на кафе прави живота ни много по-лесен. В края на краищата, тя ви позволява да получите любимата си напитка по най-лесния начин. Ето защо е за предпочитане да се използва не само у дома, но и в офиса, където няма кафемашина, не е възможно да се заварява кафе на турски и не искам да пия мигновено кафе.

Какво е кафе машина за кафе

Една френска преса или пулверизирано кафе е чаша с обем 0.35 литра с дръжка, капак, бутало и филтър. За пръв път се използва в края на 19-ти век във Франция, поради което се нарича френско кафене.

Как да приготвяме кафе във френска преса

 1. Внимателно изсипете якетата на френската преса с вряща вода, за да я нагреете. Избършете сухата.
 2. Налейте 3 чаени лъжици грубо кафе на всяка чаша вода. Разгледайте обема на вашия пивовар. Ако харесвате кафе с подправки, добавете ги.
 3. Запалете вода за 10 секунди, за да се охлади, изсипете в колбата с кафе. Водата не трябва да се издига повече от 2 см до ръба на кафеварката. Маркирайте часа.
 4. Внимателно разбърквайте кафето в фреска. На повърхността се формира красив крем от орех.
 5. Затворете кафеварката с капак, докато буталото на филтъра трябва леко да докосва ръба на кафето.
 6. След 4 минути бавно спускайте буталото и излейте кафе върху предварително загрятата чаша. Основата за кафе трябва да остане в саксията за кафе и меката пяна трябва да се отстрани от чашите.
  Съдържанието на кофеин в кафето може да се регулира от времето на варене, колкото повече се получава, толкова по-силно се получава кафе.

В допълнение към лекотата на употреба, има и други предимства при използването на френска преса за кафе .

 • Първо, тази технология за пивоварство ви позволява най-точно и напълно да разкриете вкуса и аромата на изисканите сортове кафе. Благодарение на нежното и нежно приготвяне на кафе, кафето разкрива своя вкус, напитката не получава чужди вкусове.
 • На второ място, кафе, приготвено във френска преса, е много различно от произведеното по друг начин. Тя е по-малко гъста, няма характерна киселинност на кафето и горчивина, приготвена в Турция.
 • Трето, вие сами можете да регулирате колко силно кафе пиете. Фактът е, че извличането на кофеин зависи от времето на варене. И тези, които желаят да го намалят до минимум, просто намаляват времето за извличане.
 • Четвърто, френската преса е лесна за почистване и винаги може да бъде взета с вас.

Недостатъкът е доста крехката колба, която трябва да се третира много внимателно.

Сега знаете, че е много лесно да получите ароматна напитка, която има фин вкус и има деликатен крем, ако имате добро грубо кафе, а също и устройството, което се използва за варене - френска преса. Препоръчваме ви да си купите бира, ако все още не разполагате с нея, и да я изпробвате сами.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да си направим чай във френска преса

Как да направите кафе във френска преса

Как да си направим сладолед у дома - рецепта за сладолед от зелен чай

Как да накараме тархун да пие вкъщи

Френска преса. История. Състав.

Мафии на кефир с пълнеж от варова вар

Как да направите капучино вкъщи

Рецепти от кафе без преса: Анас Лати

Домашна рецепти за готвене на цвекло

Как да приготвяме кафе с джинджифил - рецепта

Чай вчера, днес, утре

Кафе фреска преса: история на създаването, принципът на действие, съвети за избор, предимства и недостатъци

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.