основен Съдове и техника Кафемашини и кафеварки

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафемашини и кафеварки
Индекс на материалите
Видове кафе машини и кафемашини: френско-преса, капкообразуватели, гейсери, еспресо кафе машини. История на творението, принципът на действие, предимствата и недостатъците.
Френски прес
Еспресо кафе машини (компресионни кафеварки)
Кафемашини за филтриране на капки или филтри
Гейзер кафе машини
Всички страници

Видове кафе машини и кафемашини: френско-преса, капкообразуватели, гейсери, еспресо кафе машини. История на творението, принципът на действие, предимствата и недостатъците

Кофейния змейка из чашек Вероятно сте се натъкнали на факта, че в момента има много модели кафе машини и кафемашини. Всички те изпълняват своята функция, но тяхната работа се основава на различни принципи на извличане на кафе. Основните видове кафемашини и кафе машини са френската преса (кафемашина тип бутало) , еспресо кафе-машини (компресорни кафеварки) , капково-филтърни кафе машини и кафеварки за гейзери. Искаме да разработим всеки един от тях. Да разказва за историята на творението, принципите на работа, предимствата и недостатъците.

Кафе машината трябва да бъде избрана, като се вземе предвид какъв тип кафе предпочитате - за сила, аромат и насищане.

Така че, нека видим какъв вид кафе машини и кафе машини съществуват.


Кафе френска преса: история на сътворението, принцип на действие, съвети за избора на френска преса, достойнства, недостатъци, съвети от бариста

Заварить кофе во французском кофейнике История: френската преса е измислена във Франция през 1920 г. и за първи път е стартирана от компанията "Melior". Този механизъм е широко разпространен благодарение на лекотата на работа и високото качество на напитката.

Принцип на действие:

Из чего состоит французский кофейник Поставката за кафе на буталото се състои от топлоустойчива стъклена обвивка, капак и бутало с бутало. Буталото се спуска и се издига в корпуса на кафеварката. На самия бутало има честа цедка. В повечето съвременни френски преси, капакът се завърта в хоризонталната равнина, отваряйки и затваряйки гърлото на сака. За приготвянето на ароматна напитка в тялото се излива само смляно кафе и се излива гореща вода, след като се установи (4-5 минути), утайката се изстисква с бутало, прикрепено към капака.

Подробно описание на метода за приготвяне на кафе във френска преса =>

Когато избирате френски кафе, обръщайте внимание на:
Капацитетът на съда е от 0.33 до 1 литър.

Предимства:

 1. Ниска цена.
 2. Не се нуждае от електричество, може да се използва при полеви условия.
 3. Металният филтър на кожуха, за разлика от хартиения филтър на капковата машина за отлепване, позволява голяма част от утайката и тежките масла да преминат през нея.
 4. Миниатюрен размер.

недостатъци:

 1. Липсата на автоматизация е необходимо самостоятелно да се приготвя кафе, понижава се буталото.
 2. За да направите кафе, трябва да имате чайник или друго устройство за загряване на вода.
 3. Не можете да се доверите на безопасността на кафето за деца.

Баристас съвет:

Желателно е появата на кафеварката да съответства на всички други ястия, сервирани на масата, предимно кафе чаши. Не забравяйте, че за да направите кафе, каната за кафе трябва да се почиства и измива, тъй като етеричните масла от кафе се натрупват върху съдовете и много бързо се разделят. За да подобрите аромата на смилане на зърното на кафе непосредствено преди готвене, използвайте много груб смилане до 0,8 мм.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":Еспресо кафе машини (компресионни кафеварки): история на сътворението, принцип на действие, видове кафе машини за компресия, съвети за избор на кафе машини за еспресо, предимства, недостатъци, съвети за барис

Компрессионная кофеварка История:

Името на еспресо машината идва от es presso, което на италиански означава "под налягане". На изложбата през 1855 г. в Париж Едуард Лоуел де Сантаса представи прототип на кафемашина. Машината с пара вдигна вряла вода, за да премине през кафето. Производителността му беше доста висока за тези времена - до две хиляди чаши на час. Но поради сложния и тромав дизайн бързо се използва.

История появления кофе машин Нов начин за приготвяне на кафе се интересува от много изобретатели. През 1901 г. италианският Luigi Betszera патентова кафемашина за барове. Неговият прост и безопасен дизайн му позволи да продаде патента две години по-късно на фирмата "Pavoni", която започна индустриалното производство на кафемашини. Ароматно кафе, приготвено в тази кола, стана много популярно. Кулата, украсена с моделите с етикет "Pavoni", започна да служи като украса за баровете на онези времена.

Принцип на действие:

Еспресо машината има сложен механизъм за нагряване на водата и натиск, което позволява получаването на отлично кафе с богат букет.
Как работают кофеварки еспрессо - схема От запечатан резервоар, пара или вода, загрята до оптимална температура от 92-95 ° С, при налягане от 15 атмосфери, влиза в разпределителната група и минава през смляното кафе . Броят на разпределителните групи съответства на броя чаши, които могат да бъдат приготвени едновременно.

Водата се загрява през стените на огънатите тръби - топлообменник, който се поставя вътре в котела. Котелът е стоманен или меден котел, зареден с вода, нагряван с електрически топлинни елементи до 115-120º С. За да се предотврати врязването, налягането в съда се увеличава с половин атмосфера. Водата в котела не прави кафе, но може да се използва за загряване на чашите или камшик на млякото. За поддържане на постоянна температура в котела се монтират термични сензори, контролиращи нагревателните елементи. Между резервоара за приемник и вътрешните устройства се монтира еднопосочен вентил, така че налягането във всички контейнери да остане постоянно.

Преминавайки през смляното кафе, горещата вода се насища с вещества (до 25% от кафето, вместо обичайните 15-18%), а в чашата се излива вкусно ароматно кафе с пяна. Една порция се приготвя за 20-30 секунди.

Подробно описание на начина на приготвяне на еспресо =>

Разлики и видове:

бывают двух видов: 1. Кафеварки в зависимост от произхода на налягането са два вида:

 • Парен или парна еспресо (необходимото налягане се постига чрез впръскване на пара при вряща вода). Такива кафемашини са предназначени за домашна употреба и приготвят малко количество кафе (2-4 чаши).
 • Помпа или помпа-еспресо (работното налягане се осигурява чрез специална помпа). Те се считат за по-икономични и те сваряват по-качествено кафе, но те са по-скъпи.

2. Също така еспресо кафеварките са разделени на:

 • Как выглядит рожковая кофеварка Рожкови кафеварки - смляното кафе в кафеварки се изсипва в специален рог, предназначен да направи една или две чаши еспресо. Кафето на прах трябва да бъде много добре натиснато. Ударът не трябва да е прекалено плътен и да не е твърде слаб, тъй като вкусът на напитката зависи от това. Ако прътът и рогът съвпадат точно, най-добрият резултат се получава. Материалът, от който се произвежда рогът, влияе на вкуса на напитката.
  - Металният рог позволява на кафе да се затопли добре и в резултат на това напитката се превръща в гъста пяна с пяна и богат вкус.
  - Пластмасовият рог дори при качествено шлайфане на зърна прави кафето не толкова богато, с лек крем и кисел вкус.

Предимства: разумна цена, удобство при работа.
Недостатъци: имате нужда от умения за пълнене на смляното кафе в рога.

 • Как выглядит комбинированная кофеварка Комбинирани кафемашини - варено кафе по два начина по желание, или чрез капково или еспресо . Такива кафемашини се препоръчват за кафе-гастрономи и експериментатори.

Плюсове: Две кафемашини на една.
Недостатъци: Всяка част от кафеварката се нуждае от собствена грижа и различно смилане на кафе.

 • Что такое автоматическая кофемашина Автоматичните кафе машини са напълно автоматизирани кафемашини за приготвяне на еспресо , капучино , лате и др. За да получите чаша кафе, просто трябва да натиснете бутона. Машината ще направи всичко сама: зърнене на зърна, образуване на порция, подаване на горещо кафе или пара на чаша кафе през порция кафе, след това изхвърляне на остатъците в вътрешен контейнер и в края на деня се измива. От смилането на зърната до готовата чаша кафе отнема 30-40 секунди. Кафените машини имат допълнителни функции: регулиране на броя на приготвените чашки, силата на напитката, обема вода на чаша, степента на смилане на зърната , корекцията на режима на готвене в зависимост от твърдостта на водата, измиването на водопроводните тръби. Също така, в зависимост от модела, можете автоматично да направите капучино.

Предимства:

 1. Поради факта, че кафето се топи непосредствено преди консумацията, напитката запазва етерични масла и кофеин.
 2. Най-удобната за използване в дома и в офиса и не изисква никакви умения за приготвяне на кафе.

недостатъци:

 1. Висока цена
 2. Необходимостта от превантивна, по искане на кафемашина, почистване със специални средства от мащаба (декалцификация) и хидравлични системи от отлагането на кафе масла.

3. Кафеварите са разделени според вида на използваното кафе:

 • Кофе мелкого помола Мляно кафе

Предимства:

 1. Голяма селекция от кафе
 2. Модели с ниска цена

недостатъци:

 1. Необходимостта от постоянно почистване

 • Обжаренный кофе в зернах Кафе на зърна. Използва се в машини за еспресо или комбинирани кафе машини , кафе машини с вграден кафемашина и позволява използването на кафе и на зърно. Кафето се изсипва в кафемашината и се смила. Мляното кафе навлиза в клаксона, което трябва да бъде достигнато и подправено, след това поставено в кафеварката и да започне процеса на приготвяне на кафе.
  В съвременните кафе машини този процес е автоматизиран и оборудван с функция за регулиране на смилането на зърното. Качеството на шлайфане се обозначава с номера, колкото по-малко е числото, толкова по-фино е смилането.
  Има два вида мелници: стомана и керамика. Стомановите мелници са по-устойчиви на механични натоварвания и по-лесни за поддръжка. Предимството на кафе машините с керамични мелници е по-малък акустичен ефект (те работят по-тихи). Ще направи повече за дома или за рецепционистите.

Предимства:

 1. Голяма селекция от кафе с по-добре запазен вкус и вкус.
 2. Спестяване на място.
 3. Лесна употреба.


недостатъци:

 1. Цената може да надвишава цената на отделен кафемелачка и кафемашина.
 2. Необходимостта от постоянно почистване.
 3. Качеството на напитката зависи от способността за правилно кафе.

 • Как выглядит кофе в чалдах Кафето в шушулките . Chalda - земята, компресирана в таблетка с кафе от еднократна употреба, тежаща 7 грама (ясно на порция) и поставена във филтърна хартия, с която се изхвърля след готвене. Chalds са предназначени за приготвяне на еспресо. В чадър кафе машина, вкусът на напитката е постоянен и варира само в зависимост от самата кафява. Има модели с възможност за използване както на чаша, така и на смляно кафе.

Предимства:

 1. Лесна употреба.
 2. Висока икономия на кафе.
 3. Отчитане на консумацията на кафе.
 4. Удобство и лекота на почистване.


недостатъци:

 1. Изборът на кафе е ограничен.
 2. Невъзможно е да се регулира силата на кафето.
 3. Относително висока цена на кафе.

 • Как выглядит кофе в капсулах Капсули за кафе. Капсулата кафемашини работят върху специални пластмасови капсули, в които прясно смляно натрошено кафе е запечатано, за да запази вкуса и вкуса. По време на приготвянето капсулата се пробива на три места и съдържанието й се смесва с поток въздух. Камерата е снабдена с вода. Използваната капсула се изхвърля автоматично от кафеварката, а кашата се натрупва в специален контейнер. Колкото по-голям е контейнерът, толкова по-рядко той може да се почисти.

Предимства:

 1. Удобство и лекота на използване.
 2. Компактна кафе машина.

недостатъци:

 1. Висока цена на порция кафе
 2. Невъзможност за използване на смляно кафе
 3. В зависимост от производителя, капсулите са с различни размери.

4. Кофемашины можно встроить в кухню встраиваются в кухонную мебель, не нарушая его фасад. Вградени кафе машини са вградени в кухненските мебели, без да се нарушава фасадата. Телескопичните водачи ви позволяват лесно да разширите кафеварката за почистване, запълване на зърна или за наливане на вода.

Предимства:

 1. Високо качество.
 2. Вградените уреди не нарушават стила на кухнята или офиса.

недостатъци:

 1. Относително висока цена.

5. Холодильник с кофеваркой интегрированные кофемашины , например в холодильник фирмы Whirpool Side by Side 20RI D4 Espresso. Също така има интегрирани кафе машини , например в хладилника на компанията Whirpool Side by Side 20RI D4 Espresso.

При избора на кафе машина трябва да обърнете внимание на:

 1. Температурата на нагряване на водата в котела и работното налягане (оптимално 87-95º C и 15 бара).
 2. Силата, налягането на машината за еспресо зависи от нея. Ако мощността е по-малка от 1000 W, тогава налягането не се използва за 4 бара. Мощността от 1000 до 1700 W ви позволява да създадете необходимото налягане от 15 бара.
 3. Капучино система. Потопете мляко във въздушна пяна и подгответе капучино с помощта на panarello, автоматично cappuccino и специална кана на Milk Island.
  Panarello - специални дюзи или парни тръби, които попадат в стъклена чаша с мляко и през които се насипва пара под налягане, поради което се получава пяна. Процесът на подготовка трябва да се контролира независимо. Това е най-практичният начин.
  Автоматичните капучино ви позволяват да приготвите млечна пяна без човешка намеса.
  Специална канава "Milk Island" с предварително напълнено мляко се свързва с кафемашината и автоматично се разбива в млечна пяна. Чаши кафе се разпределят на ръка. Недостатъците на тази система са невъзможността да се контролира обемът на млечната пяна и относително високата цена.
 4. Производителност на чаши на ден. Кафе машините, които ви позволяват да приготвяте до 50 порции на ден, са подходящи за дома или офиса с малък персонал, а повече от 50 вече се наричат ​​професионални или полупрофесионални и са подходящи за барове, ресторанти, както и за офиси с голям брой служители. Неправилната селекция на модела може да доведе или до обикновената скъпа кафе машина, или до честа поддръжка и бързо износване.
 5. Надеждност, гаранция.
 6. Система за програмиране с дисплей. Помага да се настрои обема на пълнене за три различни чаши, да се избере температурата на кафе, да се извършва автоматично ежедневно измиване, да се активира функцията за смилане на следващата чаша, необходима за непрекъснато приготвяне на голямо количество кафе и много други.
 7. Отопляема платформа за чаши. Професионалните правила за приготвяне на еспресо са: кафета трябва да се изсипе в гореща чаша. Приближаването на изкуството на този бариста ще помогне на функцията на отоплителните чаши.
 8. Design.

Допълнителни възможности: дренажен тиган; бутон, който ви позволява да спрете процеса на приготвяне на кафе; двойна дюза; индикатори: работа, ниво на водата, температура на кафето, отопление на водата; ако в кафеварката няма вода, машината няма да позволи тя да се включи; готвене кафе с мляко, ние натиснете един бутон и много повече.

Предимства:
1. Богат вкус, богат аромат на кафе, пяна с гайка.
2. Тъй като перколацията (филтрирането) се осъществява под налягане, течността няма време да се охлади и не е необходимо да се нагрява, като губи аромата на напитката.

недостатъци:
1. В кафе машините без автоматично изключване трябва да следите процеса, за да спрете кафето в точното време.
2. В евтини модели, пълненето е неравномерно в две чаши, така че те са оборудвани със стъклена кана.
3. Висока цена.

Баристас съвет:

 • За приготвянето на кафе еспресо се използва, печено по специална технология, фино смилане.
 • Един от показателите за съвършенството на еспресо кафе е появата на пяната (сметана). Отличната пяна е цвят на орех. Ако пяната е по-скоро бяла от кафяво, тогава кафето има ниска степен на насищане, необходимо е по-фино смилане. Ако кремът е по-тъмен, или смилането е много фино, или дозата е твърде висока, или много вода мина през кафето.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":Оборудване за капене или филтриране на кафе: историята на създаването, принципът на действие, съвети за избор на френска преса, достойнства, недостатъци, съвети за бариста

Фильтр кофеварка Капковият модел заема второ място след компресия по популярност сред електрическите кафеварки.

История: Изобретателят на първия кафевар от този тип е архиепископът на Париж Жан-Баптист де Белой. Неуплътният дизайн, изобретен през 1800 г., включва бутилка за гореща вода, филтър за кърпа и приемник за събиране на готовата напитка. Впоследствие се появи кафява машина за кафе, която се обърна след кипене.

Принцип на действие:

Филтриращите (капкови) кафемашини подготвят кафе чрез просмукване - просмукване по капка. Кафената машина има два капацитета: за студена вода и за готово кафе. Водата, преминаваща през специална отоплителна верига - тънка тръба, се превръща в пара, която се издига. След кондензация, получената вода при температура 87-98 ° С бавно се просмуква през филтъра с смляно кафе, абсорбиращ аромат и ароматни вещества. Готовото кафе капе в специален кафевар или кана, стоящи на нагревателя и позволява на кафето да стои горещо от един до три часа.
Елиматизаторът на капките ("стоп капка", капкообразна запушалка) ви позволява да изсипете кафе в чашата, докато цялата обем е готова. Когато изваждате колбата от кафеварката, специалният затвор спира да захранва готовото кафе. Когато чашата за кафе се върне на мястото си, тя натиска лоста и поемането на кафето се възстановява. Не държите колбата твърде дълго извън работната кафемашина, поради голямото количество натрупана течност, може да настъпи разкъсване на филтъра и да изтече кафето.

Подробно описание на метода за приготвяне на кафе в кафе машина за филтриране (капково) =>

Когато избирате кафемашина, обърнете внимание на:

 1. Консумирана мощност
  Ако устройството за кафе не е оборудвано с регулиране на якостта, този параметър е особено важен. За любителите на силно кафе, ще правят модели с ниска мощност (750-800 W). В тях водата бавно се нагрява и има време да абсорбира повече ароматни вещества. Обикновено кафеварките с малък капацитет имат капацитет за кафе от около 0,75 л (5-6 чаши). За да се направи същото количество напитка, машините за кафе с повишена мощност изискват повече смляно кафе, отколкото кафе с ниска мощност.
 2. филтър
  Има три вида филтри за кафето за капково накисване:

  Стандартный фильтр для кофеварки Филтър за многократна употреба, изработен от синтетичен материал (найлон). Тя се изчислява приблизително на 60 употреби.

  Самый лучший фильтр для капельной кофеварки Повторно използваем "златен" филтър (найлон филтър, покрит със слой от титанов нитрид). Тя трае по-дълго от найлон, по-лесно се почиства, но цената му е по-висока.

  Фильтр из бумаги для капельной кофеварки В държача се поставят подвижни филтърни хартии. Хартиените филтри лесно се сменят, което улеснява работата с кафе машината и ви дава възможност да приготвите кафе по-чист и равномерен.

 3. Капацитет на кафеварката за готово кафе
  Капельная кофеварка - термос Има саксии за кафе, изработени от стъкло, пластмаса и кафеварки - термози.
  • Някои модели са оборудвани със система за защита от аромати, благодарение на тесния шия на крушката, уникалния дизайн на гърнето и капака на саксията за кафе.
  • "Система за защита от преливане". Автоматично изключване на кафе машината при пълнене на колбата с кафе.
  • При някои модели каната за кафе е изработена от топлоустойчив материал, така че да може да се използва в микровълнова фурна.
 4. Стойка с автоматично загряване
  Станцията загрява кафеварката, тъй като готовото кафе се излива най-добре в горещи ястия и поддържа температурата на напитката в оптимален режим от един до три часа. Със същата цел са разработени кафе-саксии-термози. В най-простите модели няма дългосрочна отоплителна система, автоматичната нагревателна плоча се изключва с края на варенето на кафе.
 5. Индикатор за външно ниво на водата
  На външния индикатор има модели, от които е изобразена мащабът на съвпадение на лъжичките за кафе с избрания обем вода.
 6. Отделение за кабела

Допълнителни опции: Кафе-производителите с капково оборудване понякога са оборудвани с осветително тяло, неръждаема стомана, водни филтри с три степени на пречистване - от хлор, нитрати и мащаби.

Предимства:
 1. Лесно готвене: "излято и забравено".
 2. Способността да се произвежда голямо количество кафе на избраната крепост в даден момент, в зависимост от капацитета на колбата.
 3. Нагретият поставка поддържа горещото кафе.
 4. Кафемашина с ниска цена.
 5. Компактността.

недостатъци:
 1. Тъй като водата се охлажда бързо по време на просмукването и кафенето се нагрява, ароматът на кафе се губи.
 2. Липсата на пяна (крем) се дължи на ниското налягане на водата.
 3. При използване на кафемашина с подвижни филтри е необходимо да се купят нови филтри, което увеличава разходите за поддръжка.
 4. Капките за капково кафе са оборудвани с мелници, необходимо е да се използва вече смляно кафе.
 5. Не можете да направите кафе с мляко или сметана.

Баристас съвет:
За да подобрите аромата на смилане на кафе на зърна точно преди готвене, използвайте грубо шлайфане до 0,6 мм.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":Гейзерови кафемашини: историята на творението, принципът на действие, съвети за избор на френска преса, достойнства, недостатъци, съвети за бариста

Гейзерная кофеварка изнутри История:

Жак-Августин Гънд изобретил първия дизайн на машината за кафе-гейзери през 1827 г. Той се състои от два съда, свързани чрез тръба и разделени с филтър. Тази система не се е променила с течение на времето, въпреки че отоплението е станало електрическо. В родината си в Италия този кафемашина се нарича: Moka Express или Moka Pot. В Русия той е кръстен на гейзера, защото процесът на приготвяне на кафе напомня на гейзер.

Разлики и видове кафеварки за гейзери

Има два вида машини за гейзери:

 • Гейзерная кофеварка, работающая от сети електрически
 • Как выглядит гейзерная кофеварка Без вградено отопление те просто поставят печката като чайник.

Принцип на действие:

Как работает гейзерная кофеварка Гейзеровият кафе-машина работи според принципа на филтриране. Състои се от метален съд за вода, филтърно отделение за смляно кафе и контейнер за готово кафе. Процесът на готвене се извършва при бавен огън. Вариращата вода под натиска на пара се издига през тръбата и преминавайки през смляното кафе се варя и пада в горния контейнер. Водата абсорбира много повече вещества от кафе на зърна, отколкото с капков метод. Но тъй като врящата вода се филтрира, ароматът на напитката се губи. Гейзерите създават налягане от 1,5 бара, модели със специален клапан до 4 бара.

Подробно описание на метода за приготвяне на кафе в кафемашина с гейзер =>

Когато избирате кафемашина, обърнете внимание на:

 1. Мощност на електрически гейзер кафемашина (450-1000 W). Необходим е по-голям капацитет на кафемашината.
 2. Капацитет на кафе машината . Гейзерите кафе машини работят само при пълно натоварване, така че предварително определете количеството кафе, което ще ври. Определянето на броя на чашите в италианските кафемашини често не отговаря на очакванията на руските потребители. В Италия кафе е пиян много малки чаши, така че ще бъде подходящо да напишете няколко чаши, за да умножите обема с два.

Допълнителни възможности: топлоизолационна дръжка, отделение за стъкло, автоматично изключване, метален филтър, регулатор на якост на кафе, регулируем термостат, програмируем цифров таймер.

Предимства:

 1. Простота и удобство при употреба.
 2. Вкусът на кафе, приготвен в машина за гейзери, печели в сравнение с напитката, направена в капковата машина за капково накисване.
 3. Оптимално съотношение цена-качество.
 4. Малък размер.
 5. Кафе машина с гейзери, която не се нуждае от електричество, може да се използва при походни условия, в къщата.
 6. Способността, вместо кафе, да произвежда чай или лечебни билки.

недостатъци:

 1. Количеството кафе, което се получава, зависи от размера на машината за кафе. Ако машината е проектирана за 2 чаши кафе, трябва винаги да се приготвят две порции.
 2. При нерядко използване алуминиевите кафемашини се окисляват и оказват неблагоприятно влияние върху вкуса на кафето.
 3. Отсъствие на пяна (сметана).
 4. Гейзерите кафе машини са оборудвани с кафе мелници, е необходимо да се използва вече смляно кафе.

Баристас съвет:

За да подобрите аромата на смилане на кафе на зърна точно преди готвене, използвайте грубо шлайфане до 0,6 мм. Финото шлайфане може да бъде запушено с филтър от кафемашина с гейзер.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да изберем кафемашина?

Как да изберем оборудването за кафене

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Какво означава думата "coffeeklatsch" и как се превежда от английски

Кралство на вендинг машини или автомати за продажба на земята на изгряващото слънце

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Използването на кафе вкъщи или как да използвате кафе, за да излекувате настинките и да се отървете от молци

Кафе копия

Капсула кафе машини: запознайте се!

Как да изберем кафемашина

Монтаж на кафе машини

Къде да поправя машината за еспресо?

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.