Керівництва

Як видалити сторінку в Фейсбуці?

Описуємо всі нюанси процедури видалення особистих і публічних сторінок в Facebook з новою версією дизайну.

Користувачі в Росії найчастіше заводять акаунт у Фейсбук чисто з цікавості – зрозуміти, що це за звір такий, про який так багато говорять. Потім, не розібравшись з незвичним інтерфейсом, закидають аккаунт або замислюються про те, як його видалити, щоб особисті дані не фігурували в інтернеті.

У цій статті ми дамо докладні інструкції, як заблокувати аккаунт Facebook на тимчасовій основі і назавжди.

Ніж сторінка в Фейсбуці відрізняється від облікового запису?

Але почнемо з вивчення азів, оскільки користувачі часто плутаються і не можуть відрізнити аккаунт в Facebook від сторінки. Це «ВК» все просто і очевидно – в Фейсбуці між поняттями сторінки, профілю і аккаунта є різниця.

Обліковий запис – це базис. Аккаунт користувач заводить в момент реєстрації – коли вказує пошту, номер телефону і пароль. До акаунта прикріплюється особистий профіль – його також називають особистою сторінкою. Це сторінка, на якій фігурує інформація про користувача.

У одного користувачі може бути тільки по одному запису і профілю.

Зате публічних сторінок під своїм профілем він може створити скільки завгодно. Тому при бажанні покинути Фейсбук назовсім некоректно використовувати вираз «видалити сторінку». Коректний варіант – «видалити обліковий запис».

Як видалити акаунт у Фейсбук на час (вимкнення)?

Варіант з деактивацією підходить тим користувачам, які розраховують повернутися на Facebook. Якщо профіль деактивовано, знайти сторінки, пов'язані з ним, ніхто не зможе. Зате сам користувач зможе відновити обліковий запис в будь-який час і збереже доступ до месенджеру.

Ми розберемо процедуру деактивації у версії Facebook з новим дизайном. Щоб тимчасово видалити профіль, дійте так:

Крок 1. Розкрийте головне меню натисніть на розділ «Установки и конфиденциальность».

Крок 2. В розділі «Установки и конфиденциальность» виберіть «Установки».

Крок 3. У налаштуваннях вам знадобиться розділ «Ваша інформація на Facebook».

Крок 4. В цьому розділі знайдіть пункт «Блокування та видалення» (останній) і натисніть «Подивитися».

Крок 5. З'явиться віконце, яке запропонує вам вибір між деактивацією запису та його безповоротним вилученням.

Виберіть деактивацію облікового запису і натисніть на кнопку «Продовжити с отключением аккаунта».

Крок 6. На завершальному етапі потрібно вказати причину відходу (1). Тобто ви виберіть будь-який з запропонованих варіантів причин (крім «У мене є інший аккаунт Facebook»), соцмережа відреагує і розповість, як можна вирішити проблему без деактивації. На даному етапі Facebook здорово працює з запереченнями і негативом користувачів.

У цьому ж вікні можна відмовитися від отримання повідомлень від Facebook (наприклад, про те, що вас запросили на захід) шляхом проставлення галки у відповідному полі (2). Також можна вказати, що ви хочете зберегти доступ до Messenger (3). Після того як проставите всі галочки, натисніть «Деактивувати» (4).

Профіль виявиться тимчасово заблокований. Ваші ім'я та прізвище, як і раніше, будуть значитися в списку друзів, але до особистої інформації, доступ ніхто не отримає.

Якщо ви були лише одним з адміністраторів бізнес-сторінки, ця сторінка не зникне з поля видимості після деактивації вашого облікового запису.

Як видалити сторінку в Фейсбуці з комп'ютера назавжди?

Якщо ви хочете спалити всі мости і залишити Фейсбук без можливості відновлення облікового запису, змушені вас розчарувати: не вийде. Навіть після безповоротного видалення аккаунта відновити доступ до сторінки можна протягом 1 місяця. Коли місяць закінчиться, запис остаточно зникне, але протягом цих 30 днів ви все ще будете фігурувати в списках друзів.

Перші кроки при повному видаленні облікового запису – ті ж, що і при деактивації. Лише на 5-му етапі потрібно вибрати замість деактивації безповоротне видалення облікового запису. Потім натиснути «Продовжити с удалением аккаунта».

Соцмережа запропонує вам в якості альтернативи деактивацію і спробує спокусити збереженням доступу до Messenger. Крім того, Facebook порекомендує зробити копію інформації перед видаленням.

Тут натисніть «Видалити акаунт».

У наступному вікні введіть пароль і натисніть «Продовжити». Що цікаво, Фейсбук навіть не запитує причини, по якій ви зважилися піти.

Останньою дією підтвердіть, що знаєте про 30-денний строк. Натисніть «Видалити акаунт».

Після цього на екрані з'явиться оповіщення про те, що безповоротне видалення заплановано.

Як видалити Фейсбук з телефону через мобільний додаток?

Facebook, на відміну від більшості інших соцмереж, залишає користувачеві можливість видалити аккаунт через мобільний додаток. Як же це зробити?

Apple ID. Перейдіть в «Установки».

Крок 2. У налаштуваннях розкрийте розділ «Установки и конфиденциальность» і виберіть пункт «Установки»

Крок 3. Наступну сторінку проскролльте до блоку «Ваша інформація на Facebook» і натисніть на пункт «Управління аккаунтом».

Крок 4. Далі перейдіть в розділ «Блокування та видалення».

Крок 5. Зробіть вибір між деактивацією і повним видаленням облікового запису. Оскільки в цьому розділі ми говоримо саме про видалення, то підемо по цьому шляху. Вибравши, натисніть «Продовжити с удалением аккаунта».

Крок 6. Прежде чем окончательно распрощаться с Facebook, рекомендуется скачать резервную копию информации из профиля в память телефона – соцмережа предоставляет такую возможность (1). Также можно проверить, в каких приложениях вы регистрировались при помощи аккаунта на Фейсбуке. Доступ к этим приложениям будет утерян.

Після того як ви перевірите і скачаєте, натисніть на кнопку «Видалити акаунт» і розпрощайтеся з дітищем Марка Цукерберга назавжди.

Як видалити бізнес-сторінку?

Бізнес-сторінка на Facebook необхідна для просування товарів і послуг, оскільки пропонувати послуги з особистої сторінки суворо заборонено. За подібне адміністрація Фейсбуку миттєво відправляє в бан.

Видалити бізнес-сторінку вдасться, тільки якщо ви є її єдиним адміністратором. Потрібно діяти так:

Крок 1. Знайдіть блок «Ваші сторінки» праворуч і виберіть сторінку, яку хочете видалити.

Крок 2SanDisk iXpandКерування Сторінкою» натисніть на пункт «Установки Страницы».

Крок 3. Прокрутіть список налаштувань розділу «Загальне» до кінця. Останнім пунктом буде «Видалити сторінкупланшеті Samsung

Крок 4. Підтвердіть, що хочете назавжди видалити бізнес-сторінку.

Сторінка виявиться видалена протягом декількох секунд.

Як скасувати видалення сторінки?

Для скасування потрібно авторизуватися під своїми обліковими даними протягом 30 днів після того, як ви надіслали видалення облікового запису. На екрані з'явиться наступне вікно:

Клацніть на кнопку «Скасувати видалення», і ваш профіль повністю відновиться.

Підводимо підсумки

Фейсбук так просто не відпустить. Навіть якщо ви запустіть процедуру безповоротного видалення облікового запису, ви зможете скасувати її протягом 30 днів. Для цього достатньо просто увійдіть під своїми обліковими даними. Так що якщо ви не впевнені у своїй силі волі, доведеться перед видаленням поміняти дані облікового запису і забути їх.

В якості альтернативи повного видалення облікового запису Facebook пропонує деактивацію. Це досить зручна опція, оскільки користувач збереже доступ до месенджера, але убезпечить себе від різного роду непотрібних повідомлень. «Неактивний» аккаунт можна повернути коли завгодно, тому деактивація – кращий варіант для тих, хто хоче відпочити від інформаційного шуму.

Коментувати